Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 2Οης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 2Οης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

 Κάτω όλα τα μνημόνια κι όλοι οι παλιοί και νέοι διαχειριστές τους, δεξιοί και  ψευτοαριστεροί !
Μαύρο σε όλα τα κόμματα-υπηρέτες του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΠΑΛΕΨΕΤΕ, ΣΤΗΡΙΞΤΕ, ΨΗΦΙΣΤΕ  ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ: 
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ !

Διαγραφή του χρέους, Εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, εργατικός έλεγχος κι αυτοδιεύθυνση!

Αναδιοργάνωση της οικονομίας  σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού κι όχι το κέρδος των λίγων, σε νέες, σοσιαλιστικές βάσεις, έξω από το χρεοκοπημένο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της πείνας, της ανεργίας, του εξευτελισμού, με την παραγωγή και όλη την εξουσίαστα χέρια των εργατών και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων !

Για μια Ελλάδα ελεύθερη κι όχι αποικία χρέους, σοσιαλιστική, μέσα σε μια Ευρώπη σοσιαλιστική, που θα χτιστεί από τους καταπιεσμένους, από τα κάτω, πάνω στα ερείπια της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, της φυλακής των λαών, της απάνθρωπης Ευρώπης-Φρούριο, του νεκροταφείου των προσφύγων!

Για τον πανανθρώπινο ελευθεριακό κομμουνισμό, χωρίς αφεντικά κι εκμεταλλευτές, χωρίς στρατοκράτες, πολέμους και δικτάτορες, χωρίς γραφειοκράτες κι εξουσιαστές!

Γιατί έπεσε η κυβέρνηση Τσίπρα;

 

Η ομάδα Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας το ίδιο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τα όργανά του,  προκήρυξε εκλογές-εξπρές, λέγοντας ότι η “πρώτη φορά Αριστερά στην κυβέρνηση” έπεσε  “από τα μέσα”, από την Αριστερή Πλατφόρμα κι όσους, έστω καθυστερημένα, αρνήθηκαν να ψηφίσουν το επαίσχυντο τρίτο μνημόνιο, όπως έκανε η ομάδα του Μαξίμου μαζί με εκείνους που  κατέστρεψαν  την χώρα και τον λαό της, την Δεξιά, το ΠΑΣΟΚ, και τον παραπόταμό τους. Ψέματα. Η αποστασία ξεκίνησε από το Μέγαρο Μαξίμου. Ήταν η ομάδα Τσίπρα που έγραψε στα παλιά της  τα παπούτσια την λαϊκή εντολή της 25ης του Γενάρη  να μπει τέλος στην λιτότητα και μετέτρεψε το βροντερό ΟΧΙ του λαού στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου στο ΝΑΙ της υποταγής στη Γερμανία του Σόιμπλε, στην ΕΕ, το ΔΝΤ, τους διεθνείς τοκογλύφους,  τους ξένους και ντόπιους κεφαλαιοκράτες. Η κυβέρνηση Τσίπρα έπεσε  από την οργή του προδομένου λαού, την λαϊκή κραυγή και κατακραυγή για το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο της  συνθηκολόγησης με τον ταξικό εχθρό, την τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού.
Στις προηγούμενες εκλογές  οι Σαμαροβενιζέλοι και ο παραπόταμός τους πρόβαλαν το σκιάχτρο του φόβου ενώ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για την Ελπίδα που έρχεται. Σίγουρα η Ελπίδα νίκησε τον φόβο αλλά αμέσως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ   την έβαλε στο αδιέξοδο παζάρι με τους Έμπορους των Λαών και την πούλησε τσάμπα με λεφτά που θα μείνουν στην τσέπη των τοκογλύφων, για ένα τρίτο πακέτο  μέτρων κοινωνικού κανιβαλισμού. Η Ελπίδα προδόθηκε και τώρα θα εκδικηθεί! Δεν πέθανε. Η Ελπίδα αναζητά νέους δρόμους - και θα τους βρει!

Γιατί η συνθηκολόγηση;


Πρόκειται όχι απλώς για την αποτυχία της τακτικής στις διαπραγματεύσεις αλλά προπαντός για χρεοκοπία μιας συγκεκριμένης στρατηγικής. Ενώ η καπιταλιστική τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού διεξήγαγαν τον πιο άγριο ταξικό πόλεμο, η λεγόμενη “κυβέρνηση της Αριστεράς” πήγε στον πόλεμο υψώνοντας την λευκή σημαία της παράδοσης, ζητώντας ταξική ειρήνη και “έντιμο συμβιβασμό” των δημίων με τα θύματά τους .
Ρητά  προεξόφλησαν εκ των προτέρων ότι δεν θα έρθουν σε ρήξη με την ΕΕ, την ευρωζώνη και το ΔΝΤ κι έτσι πριν πάνε σε Βρυξέλλες  και Βερολίνο, ήδη, από την Αθήνα, είχαν δώσει κάθε διαβεβαίωση  της “συνέχειας του κράτους” στην  ελληνική κεφαλαιοκρατία, στους βιομηχάνους του ΣΕΒ  και τους εφοπλιστές. Φτιάξανε  κυβέρνηση με  κομμάτι της  εθνικιστικής, θρησκόληπτης, ξενοφοβικής Δεξιάς, τους ΑΝΕΛ. Δώσανε γη και ύδωρ στην καραμανλική Δεξιά βάζοντας στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, που όσο   αδρανής έμεινε όταν ο φασίστας Κασιδιάρης μπουγέλωνε την Δούρου κι έδερνε την Κανέλλη, τόσο δραστήριος έγινε, προπαντός στην τελική φάση υπογραφής του νέου μνημονίου, στα παρασκήνια, σε άμεση συνεργασία με τον Στουρνάρα, τον εγκάθετο του Ντράγκι. 
Η “εθνική ενότητα” ήταν μια ολέθρια παγίδα, με ευθύνη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία δεν αντιτάχτηκε αποφασιστικά και δημόσια τους κρίσιμους 7 μήνες η Αριστερή Πλατφόρμα. Κι ο ταξικός εχθρός, αδιάλλακτος κι αμείλικτος, αξιοποίησε  στο έπακρο την προσφορά ταξικής συνεργασίας που επισημοποιήθηκε ήδη στις 20 Φεβρουαρίου με την  συμφωνία υποταγής στα μνημόνια, στο Γιούρογκρουπ. Τους επόμενους μήνες ακολούθησε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, ενώ στέρευαν  τα αποθέματα της χώρας για να πληρωθούν μέχρι πεντάρας  οι “δανειστές”-τοκογλύφοι. Η τραγική κατάληξη στις 12 Ιουλίου ήταν αναμενόμενη. Η άρνηση της ρήξης με κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ, η  στρατηγική κάθε ρεφορμισμού, παλιού και νέου, για ταξικό συμβιβασμό σε συνθήκες ταξικού πολέμου δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε ήττα και τα σπασμένα καλούνται να τα πληρώσουν η εργατική τάξη κι ο λαός.

Ταξικός πόλεμος και καπιταλιστική κρίση


Πίσω από την αδιαλλαξία των ιμπεριαλιστικών “θεσμών” της Ευρώπης και της Αμερικής βρίσκεται  το αδιέξοδο του συστήματός τους. Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, εφτά χρόνια μετά την κατάρρευση της Λήμαν Μπράδερς το 2008, όχι μόνο δεν λύθηκε αλλά  μπαίνει σε μια νέα, τρισχειρότερη και πιο επικίνδυνη φάση, όπως  δείχνει ο παγκόσμιος σάλος  και το κραχ στα διεθνή χρηματιστήρια λόγω της κρίσης στην Κίνα.
Η 3η Ευρω-Μεσογειακή Συνδιάσκεψη, που φιλοξένησε στην Αθήνα το ΕΕΚ, στις 18-20 Ιουλίου, σωστά προειδοποίησε ότι η κορύφωση της κρίσης στην Ευρωζώνη με επίκεντρο την Ελλάδα συνιστάκαμπή στην πορεία της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλισμού. Έδειξε όχι μόνο την χρεοκοπία της Ελλάδας και της “στρατηγικής” τής πιο άγριας και  διαιωνιζόμενης λιτότητας, αλλά το στρατηγικό αδιέξοδο της ίδιας της ευρωζώνης και της ΕΕ που έχουν φτάσει σε οριακό σημείο κι αδυνατούν να  αντεπεξέλθουν στην λαίλαπα που επέρχεται τώρα από την Ασία.
Όσοι  απαιτούν από τον λαό “κάθε θυσία για το ευρώ” έχουν και σπέρνουν αυταπάτες για την βιωσιμότητα του ίδιου του ευρώ, της ευρωζώνης και του όλου εγχειρήματος  της συγκρότησης μιας ιμπεριαλιστικής - καπιταλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο “ευρωπαϊκός γίγας” έχει πήλινα πόδια που αρχίζουν να γκρεμίζονται.

“Ευρώ ή δραχμή;”

 

Το δίλημμα “ευρώ ή δραχμή;” είναι ψευτοδίλημμα και παγίδα. Η κρίση δεν είναι  νομισματική  αλλά δομική και συστημική και δεν λύνεται πρωταρχικά απλώς με την κατάλληλη νομισματική πολιτική. Η ρήξη με την ΕΕ και το ευρώ είναι αναπόφευκτη. Έτσι κι αλλιώς το Grexit το ετοιμάζει η πολιτική Σόιμπλε. Η ρήξη πρέπει να γίνει με τους  δικούς μας ταξικούς όρους και να αποτελεί επαναστατική Έξοδο των καταπιεσμένων όχι μόνον από την ΕΕ και το ευρώ αλλά από το καταρρέον καπιταλιστικό σύστημα που απειλεί να μας θάψει στα ερείπιά του. Η Έξοδος αυτήή θα είναι διεθνιστική ή δεν θα υπάρξει.
Σε ιστορικές συνθήκες  παγκόσμιας κρίσης είναι ολέθρια αυταπάτη  η εθνική περιχαράκωση που κηρύσσει ο δεξιός κι ο “αριστερός” εθνικισμός. Ένας “ευρωσκεπτικισμός” που τρέφει τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, το μίσος στους άλλους λαούς και κυρίως τους μετανάστες και πρόσφυγες, και που δεν βλέπει ότι το παρόν και το μέλλον της εργατικής τάξης και των λαών θα κριθεί στην διεθνή αρένα: στην κοινή διεθνή και διεθνιστική πάλη, στον διεθνή ταξικό πόλεμο για την συντριβή της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και την σοσιαλιστική ενοποίηση της ευρωπαϊκής ηπείρου από την Λισαβόνα ως το Βλαδιβοστόκ.

Τι διακυβεύεται στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη;


Από την μεριά των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των HΠΑ, της άρχουσας τάξης και των κομμάτων που την υπηρετούν, το ζητούμενο στις  επερχόμενες εκλογές είναι ο σχηματισμός μιας μνημονιακής κυβέρνησης  συνασπισμού ή “εθνικής ενότητας”, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Νέα Δημοκρατία, ικανή να αναχαιτίσει τις αναπόφευκτες κοινωνικές αντιστάσεις στο τρίτο μνημόνιο. Ένα μνημόνιο που το γερμανικό περιοδικό Σπήγκελ ονόμασε “λίστα φρικαλεοτήτων” και που τα ίδια τα διεθνή αστικά επιτελεία θεωρούν σαν “οικονομικά, πολιτικά, και κοινωνικά ανεφάρμοστο” αλλά αναγκαίο για να γίνει, με την οριστική συντριβή του ελληνικού λαού και κάθε ελπίδας, το αποτρεπτικό παράδειγμα για όλους τους λαούς που αντιστέκονται.
Αντίθετα, από την μεριά των ταξικών συμφερόντων των εργαζομένων και ανέργων, της νεολαίας, των απόμαχων της βιοπάλης, του λαού που εξαθλιώνεται, το ζητούμενο στις 20 Σεπτέμβρη είναι να δοθεί το πιο ισχυρό πλήγμα σε παλαιομνημονιακούς και νεομνημονιακούς υπηρέτες του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και να δημιουργηθούν όροι ανατροπής τους και κατάργησης όλων των μνημονίων στον δρόμο της κοινωνικής απελευθέρωσης.
Ο στόχος των “από πάνω” είναι εξαρχής υπονομευμένος. Οποιαδήποτε μνημονιακή κυβέρνηση συνασπισμού των δυσφημισμένων συστημικών κομμάτων κι αν  προκύψει, είτε με κορμό τον απαξιωμένο ΣΥΡΙΖΑ που εξανεμίζονται οι δυνάμεις του, είτε με κορμό μια διεφθαρμένη Δεξιά, ένοχη για παλιά και νέα μνημόνια και με περικεφαλαία έναν κουτσαβάκη του γλυκού νερού, δεν θα έχει συνοχή και αντοχές, θα είναι η πιο αδύναμη μεταπολεμική κοινοβουλευτική κυβέρνηση, έρμαιο στην επιδεινούμενη παγκόσμια κρίση κι αντίπαλη με τον εχθρό λαό. Ακριβώς λόγω της αδυναμίας της θα είναι και η πιο αυταρχική και επικίνδυνη κυβέρνηση ενός αστυνομικού κράτους σε καθεστώς “έκτακτης ανάγκης”. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εκλεκτός του Τσίπρα  πρώην υπουργός  καταστολής Πανούσης ζητάει από τώρα κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίοι οι εναγκαλισμοί και η ντε φάκτο νομιμοποίηση των εγκληματιών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Είναι η εφεδρεία των δολοφόνων και της κρατικής τρομοκρατίας - και πρέπει να τσακιστούν σε κάθε γειτονιά και πόλη.
Αλλά οι εργάτες, οι άνεργοι, η φτωχολογιά των πόλεων και της υπαίθρου, προπαντός η νέα γενιά της ανεργίας, των αντιμνημονιακών αγώνων και του ΟΧΙ, δεν είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος.
Για μια επαναστατική, διεθνιστική, αντιγραφειοκρατική, κομμουνιστική Αριστερά  της Νίκης των καταπιεσμένων! 
Ήδη η πολιτική χρεοκοπία του ρεφορμισμού τύπου ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τις φυγόκεντρες δυνάμεις του μαζικού κινήματος, που στράφηκε στα αριστερά  στα μνημονιακά χρόνια, να σπάζουν την παλιά ρεφορμιστική φόρμα και να ξετυλίγουν το επαναστατικό περιεχόμενό τους σε νέες κατευθύνσεις, αναζητώντας αυτοκριτικά νέους δρόμους. 
Το ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ είναι ανοιχτό στον διάλογο και την κοινή δράση, στους νέους αγώνες, πριν και προπαντός μετά τις 20 Σεπτέμβρη, με όλες αυτές τις δυνάμεις της κοινωνικής χειραφέτησης. Διατηρούμε πάντα, βέβαια, την πολιτική ανεξαρτησία μας, το πρόγραμμά μας, τον αδογμάτιστο μαρξισμό μας, τον αδιάλλακτο διεθνισμό μας, την κριτική μας στάση απέναντι σε κάθε τάση γραφειοκρατισμού κι εθνικορεφορμισμού. Παρόλο που διακρίνουμε τέτοιες ανησυχητικές τάσεις στη νεοπαγή “Λαϊκή Ενότητα” και γι’ αυτό δεν συμπράττουμε μαζί της εκλογικά, αναγνωρίζουμε ότι η -αργοπορημένη και χωρίς αυτοκριτική- διάσπαση κι ο σχηματισμός της έδωσε χτύπημα από τα αριστερά στους συνθηκολόγους του 3ου Μνημονίου κι είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο και δράση με τις διάφορες και διαφορετικές δυνάμεις στο εσωτερικό της, μετά τις εκλογές. Το ίδιο ισχύει και με τις άλλες δυνάμεις, προπαντός της νεολαίας,  που η αποτυχία του σχεδίου ΣΥΡΙΖΑ απελευθερώνει, χωρίς να νοσταλγούν ένα ΣΥΡΙΖΑ Νο2 ή την αρτηριοσκληρωτική σταλινική γραφειοκρατία  του ΚΚΕ που και πρόσφατα και στις πιο κρίσιμες στιγμές (Δεκέμβρης 2008, πάλη για το ΟΧΙ) έδειξε ξανά τον συντηρητικό του χαρακτήρα.
Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι, μπροστά σε κρισιμότατες ταξικές μάχες και μέσα στις πιο ραγδαίες ανακατατάξεις στον χώρο της Αριστεράς και του αντι-εξουσιαστικού χώρου από τον καιρό της δικτατορίας και της πρώτης μεταπολιτευτικής περιόδου. Θα ήταν θανάσιμο σφάλμα οποιαδήποτε αυτάρεσκη περιχαράκωση και στάση αυτο-επιβεβαίωσης, μακρυά από τις συντελλούμενες εξελίξεις. Γι’ αυτό και το ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ, διατηρώντας πάντα την πολιτική του αυτοτέλεια, την διακριτή του παρουσία στα ψηφοδέλτια και παλεύοντας για το διεθνιστικό επαναστατικό του πρόγραμμα,  αποφάσισε να δώσει την εκλογική μάχη σε συνεργασία με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους ανένταχτους αριστερούς αγωνιστές που αρνήθηκαν να ενσωματωθούν σε ένα μέτωπο “λαϊκής ενότητας” στενά “αντιμνημονιακό, δημοκρατικό, πατριωτικό”, με όρους αριστερού εθνικισμού, χωρίς σαφή ταξική αναφορά ή προοπτική ρήξης με το κεφάλαιο και την ΕΕ, και με χαρακτηριστικά γραφειοκρατισμού.
Το αποφασιστικό, ταξικό ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου ήταν σεισμός και τομή. Μας χωρίζει όχι μόνο από τις αστικές δυνάμεις  του ΝΑΙ της υποτέλειας και του άγριου καπιταλισμού αλλά και από εκείνους που είτε το πρόδωσαν αμέσως μετά την νίκη, όπως η ομάδα Τσίπρα του Μαξίμου, είτε το σαμπόταραν πριν καν το Δημοψήφισμα με το κάλεσμα σε άκυρο και αποχή, όπως το ΚΚΕ.
Το ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣTEΣ πάλεψε με πάθος για το ΟΧΙ στη λιτότητα και παλεύει για την συνέχειά του, για ένα ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΔΝΤ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ .
Πάνω απ’ όλα, εμείς οι Τροτσκιστές του ΕΕΚ παλεύουμε για να οργανωθεί, να προχωρήσει, να συντελεστεί η μετάβαση από το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου στο ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ στην κοινωνική απελευθέρωση και την καθολική ανθρώπινη χειραφέτηση, την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, την σοσιαλιστική ενοποίηση της περιοχής μας, της Ευρώπης, του κόσμου, για τον πανανθρώπινο ελευθεριακό κομμουνισμό.
Σεπτέβριος 2015

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ

Ο Τσίπρας και το επιτελείο του νομίζουν πως μπορούν να ξεφύγουν από την κατακραυγή που προκαλεί η ψήφιση του 3ου τρισχειρότερου Μνημονίου με ένα άλμα προς τα μπρος. Πρόκειτια για άλμα στο κενό. Η παραίτησή του και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες 7 μήνες μετά την  εκλογή του συνιστά κατάρρευση. Κατάρρευση στιγματισμένη από το όνειδος της υπογραφής του 3ου Μνημονίου με το τρικέφαλο τέρας των δανειστών που τους μετέτρεψε σε “θεσμούς” αλλά τώρα έγιναν τέσσερεις και λέγονται κουαρτέτο.

Ανεξάρτητα από εκλογικούς τακτικισμούς -και την αισχρή αντιδημοκρατική ενέργεια της αγνόησης  όλων των κομματικών οργάνων και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ , της εξουδετέρωσης των εξ αριστερών εσωκομματικών αντιπάλων και επικριτών του με αποκλεισμό από τις εκλογικές λίστες και σύγκλιση συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές(!)- η κυβέρνηση Τσίπρα που καμώνιονταν την αριστερή είχε το ίδιο και χειρότερο άθλιο τέλος με τις μηνμονιακές αστικές  κυβερνήσεις Παπανδρέου - Βενιζέλου, Παπαδήμου και Σαμαρά. Το τέλος μιας κυβέρνησης που συνθηκολόγησε με τους ντόπιους και ξένους ταξικούς  εχθρούς του λαού και πρόδωσε όλες τις λαΐκές προσδοκίες

Η κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κορυφώνει την κρίση της αστικής εξουσίας.

Η εργατική τάξη, άνεργη και εργαζομένη με όρους σκλαβιάς, η καταδικασμένη σε ανεργία νεολαία, η φτωχή αγροτιά και οι υπό χρεοκοπία επαγγελματίες των πόλεων, δεν έχουν  να επιλέξουν ανάμεσα στους μνηστήρες των ιμπεριαλιστικών-ληστρικών Μνημονίων τον δήμιό τους. Πρέπει να βγουν στο προσκήνιο της άμεσης  δράσης. Να πάρουν την τύχη τους και τις τύχες των παιδιών τους στα χέρια τους. Όχι μόνο να αλλάξουν κυβέρνηση, μα να γκρεμίσουν όλο το σύστημα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας των κεφαλαιοκρατών.
Η εργατική τάξη σε συμμαχία με τα εργαζόμενα στρώματα πρέπει να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους, καταστρέφοντας την εξουσία των από πάνω κι όλους τους μηχανισμούς αντιλαϊκής επιβολής και κρατικής καταστολής.

Μόνο με μια εργατική κυβέρνηση, με ένα εργατικό κράτος βασισμένο όχι στην απάτη του κοινοβουλευτισμού αλλά στη δημοκρατία των εργατικών συμβουλίων, των λαϊκών συνελεύσεων και άλλων γνήσιων λαϊκών οργάνων, μπορεί να δώσει μια ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
Η κρίση δεν λύνεται με “καλύτερους” διαχειριστές δεξιούς (που τους γνωρίσαμε) ούτε με αριστερούς εντός συστήματος όπως ο Τσίπρας. Ούτε με ταχυδακτυλουργίες με το νόμισμα γιατί δεν είναι απλά νομισματική. Είναι ιστορική, δομική και παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού και για την λύση της χρειάζεται έξοδος από το σύστημα. Αντί να βλέπουμε τη χιονοστιβάδα του δυσθεώρητου χρέους να συνθλίβει τις ζωές μας, αντί να βλέπουμε τα εκατομμύρια ανέργους να αυξάνουν, τις συντάξεις και τους μισθούς να εκμηδενίζονται, το δημόσιο πλούτο να ξεπουλιέται, κι εκατοντάδες χιλιάδες νέους να παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης, πρέπει να βάλουμε τέλος στο ιστορικά ξεπερασμένο, χρεοκοπημένο, διεφθαρμένο σύστημα των καπιτα-ληστών.

Ναι, υπάρχει λύση έξω από τα Μνημόνια και την ανθρωπιστική καταστροφή. Και δε θα δεχθούμε τη δυστυχία και την καταστροφή ενός λαού και τη μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο για να κερδίζουν τα παράσιτα του διεθνούς χρηματο-πιστωτικού ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ καλεί σε συστράτευση σε ένα ταξικό Ενιαίο Μέτωπο πάλης των εργατικών και λαΐκών οργανώσεων και κινημάτων για μια σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση του καπιταλισμού. Προτίενουμε το πρόγραμμα πάλης μας να περιλαμβάνει τα παρακάτω κομβικά στοιχεία:
   Διαγραφή του χρέους στους ληστές του ληστρικού διεθνούς ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου      και των Ελλήνων καπιταλιστών που έχουν επενδύσει στη χρεοκοπία της Ελλάδας.
  • Άμεση κατάργηση των Μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων.
  • Εθνικοποίηση όλων των τραπεζών -που έτσι κι αλλιώς στηρίζονται στη χρηματοδότηση του δημοσίου, δηλαδή στη φορολογία του ελληνικού λαού- χωρίς αποζημίωση στους μεγαλοτραπεζίτες-παράσιτα, και κάτω από εργατικό έλεγχο. Διασφάλιση όλων των καταθετών μέχρι τις 100.000 ευρώ, και χρησιμοποίηση των τραπεζών για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.
  • Αντί για ιδιωτικοποιήσεις-ξεπουλήματα, εθνικοποίηση όλων των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων ώστε σε συνδυασμό με τις εθνικοποιημένες τράπεζες να  βγει η οικονομία από το φαύλο κύκλο της ύφεσης, να ανοίξουν δουλειές και να χτυπηθεί η ανεργία.
  • Άμεση έξοδος από την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΕΕ δεν είναι, ούτε ποτέ ήταν “σπίτι των λαών”. Είναι σφαγείο των πολυεθνικών. Δεν είμαστε υπέρ του εθνικού απομονωτισμού, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει ούτε καπιταλισμός ούτε σοσιαλισμός σε μια μόνο χώρα. Επιδίωξη άμεση, μαζί με την εργατική τάξη της Ευρώπης, για τη δημιουργία των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Πολιτειών της Ευρώπης από τον Ατλαντικό μέχρι το Βλαδιβοστόκ. Στην περιοχή μας για Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία και για μια ευρύτερη Ευρωμεσογειακή συνεννόηση.
  • Πόλεμος στα ζόμπι του ναζισμού, του ρατσισμού και του πολέμου. Ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ που σπέρνουν πολέμους και απελπισία στην Αφρική και την Μέση Ανατολή. Έξω οι ιμπεριαλιστικές βάσεις. Για μια διεθνιστική συνεργασία των λαών και των εργατών στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση και αναξιοπρέπεια.
 
Στη βάση των παραπάνω κομβικών σημείων το ΕΕΚ είναι ανοιχτό για την κοινή ταξική δράση και συνεργασία με όλο το αριστερό εργατικό κίνημα, οργανώσεις,  κόμματα, αυτόνομα σχήματα και κινηματικές συλλογικότητες, σε εξωκοινοβουλευτική δράση αλλά και στις εκλογές. Χρειαζόμαστε ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο μάχης κι όχι ένα άμορφο σχήμα ενότητας με τις σκιές και παρασκιές της αστικής τάξης και του εθνικισμού.
Συγχρόνως, καλούμε τα μαχόμενα τμήματα του προλεταριάτου, της νεολαίας και της διανόησης να ενισχύσουν, υποστηρίξουν και οργανωθούν στο ΕΕΚ, για τη δημιουργία του μαζικού επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης – μια πρωτοπόρα οργάνωση μάχης σε όλα τα οικονομικά, συνδικαλιστικά, πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα της ταξικής πάλης, για την αμφισβήτηση και ανατροπή της αστικής εξουσίας, για την εργατική εξουσία των συμβουλίων και το σοσιαλισμό.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
 1.    ΓΚΑΡΓΚΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) του Χρίστου, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διευθυντής σύνταξης Εργατική Αλληλεγγύη 
 2.    ΓΟΥΝΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Αναστασίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Μασσαχουσέτης 
 3.    ΓΡΟΛΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου, πανεπιστημιακός στο ΑΠΘ 
4. ΔΕΣΥΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου, μέλος Π.Ε. ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, γεωπόνος, πρώην ευρωβουλευτής 
 5.    ΜΠΙΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ του Σπύρου, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΥΑ, στέλεχος του ΕΚΚΕ 
 6.    ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αλέξανδρου, δικηγόρος, πρ. μέλος Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. 
 7.  ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Αριστείδη, πρ. πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στο Μετρό
 8.  ΤΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) του Ευαγγέλου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ενάντια στο Χρέος-Χώρος Αλληλεγγύης Γυναικών 
 9.    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Παναγιώτη, μέλος του Κ.Σ. της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, μηχανικός, μέλος ΣΜΤ, με συμμετοχή στο φοιτητικό 2003-2008 
 10.     ΦΕΛΕΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευαγγέλου, συνταξιούχος λιθογράφος, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στέλεχος ΟΚΔΕ-Σπάρτακος 
 11.     ΦΩΤΕΛΛΗ ΕΙΡΗΝΗ του Ηλία – Ιωάννη, εργαζόμενη στην ΕΡΤ 
 12.     ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ (ΠΟΠΗ) του Γεωργίου, δημοσιογράφος συνδικαλίστρια, μέλος ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ 

Α' ΑΘΗΝΑΣ
 1.    ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΕΛΠΙΣ - ΕΛΠΙΔΑ του Βασιλείου, μέλος των κινημάτων πόλης, ενάντια σε χαράτσια, πλειστηριασμούς 
 2.    ΑΡΓΥΡΗ ΝΙΚΗ του Ευαγγέλου, συντονιστικό ΚΕΕΡΦΑ 
 3.    ΑΣΛΑΝΙΔΗ ΠΑΡΘΕΝΑ (ΘΕΝΙΑ) του Παύλου, γιατρός 
 4.    ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ του Αναστασίου, καθαρίστρια 
 5.    ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του Χρήστου, αρχιτέκτονας 
 6.    ΒΟΥΡΕΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Κωνσταντίνου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός 
 7.    ΓΑΪΤΑΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Δημητρίου, υποψήφια διδάκτορας πολιτικών επιστημών 
 8.    ΕΛΑΦΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου,  δημοσιογράφος 
 9.    ΚΑΤΙΝΤΣΑΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Νικολάου, ιδιωτικός υπάλληλος 
 10.    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΕΤΡΟΣ του Γεωργίου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συντονιστικό ΚΕΕΡΦΑ 
 11.    ΜΑΤΣΑΣ ΣΑΜΠΕΤΑΙ (ΣΑΒΒΑΣ ΜΙΧΑΗΛ) του Μπενάκη, γραμματέας Κ.Ε. ΕΕΚ 
 12.    ΜΕΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΙΚΗ) του Χρήστου, μέλος συνδικάτου επισιτισμού-τουρισμού 
 13.    ΜΠΛΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευσταθίου, ιδιωτικός υπάλληλος 
 14.    ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ (ΜΑΤΙΝΑ) του Σιδέρη, δημοσιογράφος 
 15.    ΣΗΦΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Εμμανουήλ, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
 16.    ΣΗΦΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αριστείδη, δημοσιογράφος 
 17.    ΣΤΥΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΕΡΣΗ του Σπυρίδωνος, υπεύθυνη σύνταξης περιοδικού "Σοσιαλισμός από τα Κάτω" 
 18.    ΦΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Χρήστου, μεταλλειολόγος - μηχανικός 

Β΄ ΑΘΗΝΑΣ
 1.    ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αθανασίου, μέλος Δ.Σ. σωματείου εργαζομένων ΜΕΤΡΟ 
 2.    ΑΜΠΑΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Σταύρου χημικός, μέλος Δ.Σ. ΟΙΕΛΕ 
 3.    ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) του Βασιλείου, συντονισμός ενάντια σε κλεισίματα, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις 
 4.    ΑΡΓΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ευαγγέλου, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Νοσ. Γεννηματά 
 5.    ΑΥΘΙΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Ιωάννη, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΗΔΙΚΑ Α.Ε. 
 6.    ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Νικολάου, τοπογράφος-μηχανικός 
 7.    ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Μιχαήλ, συντ. καθηγητής ΤΕΙ 
 8.    ΒΡΑΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Παναγιώτη, μεταλλειολόγος - μηχανικός 
 9.    ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη, οικοδόμος- υδραυλικός, ΚΕΕΡΦΑ Χαλανδρίου 
 10.    ΓΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Στέργιου, δικηγόρος 
 11.    ΓΡΙΒΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Αναστασίου, ιδιωτική υπάλληλος 
 12.    ΔΑΡΔΑΒΙΛΑ ΜΑΡΙΑ – ΜΥΡΤΩ του Νικολάου, μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ 
 13.    ΔΡΑΓΑΝΙΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Σπυρίδωνος, ηλεκτρολόγος - μηχανικός, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
 14.    ΖΟΥΠΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ του Δημητρίου, επιμελήτρια εκδόσεων 
 15.    ΖΟΥΡΜΠΑΚΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ του Στυλιανού, γιατρός 
 16.    ΚΑΛΑΪΤΣΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Τηλέμαχου, συντ. εργάτης Δήμου 
 17.    ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Κοσμά, διαχειριστής του blog Krisseis, μέλος κινημάτων πόλης 
 18.    ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Νικολάου, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκ. « Άγιος Σάββας» 
 19.    ΚΟΙΛΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Ιωάννη μηχανικός, μέλος Δ.Σ. ΕΚΑ 
 20.    ΚΟΝΤΟΜΑΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Ευτυχίου, χημικός μηχανικός, μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ 
 21.    ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Έκτορα, μεταλλειολόγος - μηχανικός 
 22.    ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Δημητρίου, ιδιωτικός υπάλληλος 
 23.    ΛΑΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Ιωάννη, συνδικαλίστρια βιβλιοϋπάλληλος 
 24.    ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου, μέλος ΔΣ Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και του ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
 25.    ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Ευαγγέλου, μηχανολόγος - μηχανικός, μέλος ΣΜΤ 
 26.    ΜΑΤΣΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Ιωάννη ψυχίατρος, πρώην επιστημονική υπεύθυνη «18 Άνω» 
 27.    ΜΑΥΡΕΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Δημητρίου, μέλος πανελλ. Σωματείου φαρμακευτικών, ιατροτεχνολογικών και συναφών κλάδων 
 28.    ΜΕΝΟΥΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου, συνδικαλιστής στον ιδιωτικό τομέα 
 29.    ΜΟΣ – ΣΥΨΑ ΑΘΗΝΑ – ΜΙΡΙΕΛ – ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ του Τομ, σκιτσογράφος, μέλος Γ.Σ. ΠΟΕΣΥ 
 30.    ΜΠΙΚΑΚΗ-ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ του Εμμανουήλ, συντ. τραπεζοϋπάλληλος, μέλος στο κίνημα ενάντια στα χαράτσια 
 31.    ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ του Βασιλείου, ιστορικός-συγγραφέας 
 32.    ΜΥΡΣΙΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ευαγγέλου, μουσικός 
 33.    ΝΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Αθανάσιου, δημοτικός σύμβουλος Αγ. Αναργύρων-Καματερού 
 34.    ΞΙΦΑΡΑ ΜΑΡΙΑ του Δημητρίου, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας 
 35.    ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΛΗ του Διονυσίου, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
 36.    ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου, εργαζόμενος ΙΝΤΡΑΛΟΤ 
 37.    ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΤΡΟΣ του Κωνσταντίνου, γιατρός, δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω 
 38.    ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Παναγιώτη, πρώην δημοτική σύμβουλος Πετρούπολης 
 39.    ΠΙΤΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Μάξιμου, δημοσιογράφος Εργατική Αλληλεγγύη 
 40.    ΠΛΑΚΙΩΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΟΥ Μιχαήλ, τεχνολόγος - μηχανικός, μέλος Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης 
 41.    ΠΥΡΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Μιχαήλ, μέλος πρωτοβουλίας κατοίκων στα Νότια και του κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού 
 42.    ΡΑΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χρυσοστόμου, χημικός 
 43.    ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου, οικονομολόγος 
 44.    ΤΟΥΜΠΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ελευθέριου, συντ. νοσοκόμος, πρώην πρόεδρος ΟΣΝΙΕ 
 45.    ΤΡΙΧΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Παύλου, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος ΣΜΤ 
 46.    ΤΣΑΜΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου, αγωνιστής της αριστεράς σε Ζωγράφου-Ιλίσια 
 47.    ΧΑΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Φωτίου, μέλος Π.Ε ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
 48.    ΧΑΪΚΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Παναγιώτη, μέλος του ΚΣ της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, μεταπτυχιακός φοιτητής μέλος της ΕΑΑΚ 2005-2011 

ΑΤΤΙΚΗΣ
 1.    ΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου, δημοσιογράφος, στέλεχος ΕΕΚ 
 2.    ΑΝΤΩΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ του Ιωάννη, συντ. τραπεζοϋπάλληλος, επιτροπή αγώνα Φυλής 
 3.    ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Βασιλείου, κεραμίστρια, στέλεχος γονεϊκού κινήματος 
 4.    ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Ευσταθίου, λογιστής, μέλος Δ.Σ. ΕΕΛΠ 
 5.    ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ του Παναγιώτη, απολυμένος χαλυβουργός, ντελιβεράς 
 6.    ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Λεωνίδα, χημικός μηχανικός, μέλος Δ.Σ. ΣΤΕΒ 
 7.    ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Δημητρίου, μεταλλειολόγος μηχανικός, μέλος ΠΕ ΝΑΡ, μέλος επιτροπής "ΌΧΙ μέχρι τέλος" 
 8.    ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου, χημικός 
 9.    ΜΑΥΡΟΥΔΕΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Δημητρίου, πανεπιστημιακός 
 10.    ΜΠΑΛΑΛΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΣΟΥΛΑ) του Ιωάννη, συνταξιούχος, πρώην μέλος Δ.Σ. Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών Αττικής 
 11.    ΜΠΑΡΜΠΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη, φοιτητής 
 12.    ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ του Ιωάννη, άνεργος οικοδόμος, ενεργός στο εργατικό κίνημα 
 13.    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Σάκης) του Αντωνίου, άνεργος, πρώην πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στη Θέμιδα Α.Ε. 
 14.    ΠΕΡΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευαγγέλου, μηχανολόγος μηχανικός 
 15.    ΡΟΥΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ του Αναστάσιου, αδιόριστη εκπαιδευτικός 
 16.    ΣΕΡΕΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου, αυτοαπασχολούμενος 
 17.    ΣΥΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αλεξάνδρου, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος Δ.Σ. σωματείου εργαζομένων του ομίλου της Intracom 
 18.    ΤΣΑΔΑΡΗ ΣΟΦΙΑ του Αθανασίου, αρχιτέκτονας 

Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ
 1.    ΑΛΦΙΕΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Ευτυχίου, μεταπτυχιακός φοιτητής 
 2.    ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευστρατίου, διδάκτορας Φιλοσοφίας 
 3.    ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ του Γεωργίου, ηθοποιός 
 4.    ΔΙΑΒΟΛΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Στυλιανού, πρώην δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, μέλος Δ.Σ. ΟΙΕΛΕ 
 5.    ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΕΛΕΝΗ του Χρήστου, λογίστρια 
 6.    ΜΠΕΣΗΣ ΠΑΥΛΟΣ - ΑΝΔΡΕΑΣ του Σπύρου – Νεκτάριου, φοιτητής 
 7.    ΣΑΡΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ανάργυρου, δημοσιογράφος 
 8.    ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ – ΒΕΝΙΑΜΙΝ- ΑΝΔΡΕΑΣ του Ιωάννη, συνδικαλιστής βιβλιοϋπάλληλος 

Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ
 1.    ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Στυλιανού, δημοσιογράφος 
 2.    ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Αλεξάνδρου, λιθογράφος συνδικαλιστής 
 3.    ΒΟΓΙΑΤΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου, ηλεκτρολόγος 
 4.    ΔΕΛΗΚΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Γεωργίου, αρχιτέκτονας, άνεργη 
 5.    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Γρηγορίου, εκπαιδευτικός, Δημοτική Κίνηση "Ανταρσύα στην Κοκκινιά" 
 6.    ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Πέτρου, μηχανικός ΜΕΚ 
 7.    ΘΩΪΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Παναγιώτη, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη, δημοσιογράφος Εργατική Αλληλλεγγύη 
 8.    ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Δημητρίου, ελεύθερος επαγγελματίας 
 9.    ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Σπυρίδωνος, δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης Νέας Προοπτικής 
 10.    ΜΑΝΙΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Δημοσθένη, συνδικαλιστής σωματείου εργαζομένων ΟΑΣΑ - Εργατικού Κέντρου Αθήνας 
 11.    ΡΑΦΤΗ ΕΛΕΝΗ του Δημητρίου, λογίστρια 

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
 1.    ΑΥΖΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Θωμά, εμπορικός αντιπρόσωπος 
 2.    ΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Σπυρίδωνος, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος 
 3.    ΚΟΚΚΙΝΟΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ του Δημητρίου, μέλος Δ.Σ  Εργατικού Κεντρου Αγρινίου και Δ.Σ. ένωσης οικοδόμων Αγρινίου 
 4.    ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Παναγιώτη, ελεύθερος επαγγελματίας 
 5.    ΣΤΑΜΑΤΗ ΕΥΔΟΚΙΑ του Γεωργίου, ιδιωτική υπάλληλος 
 6.    ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ του Ηλία, φαρμακοϋπάλληλος 
 7.    ΤΣΩΛΗ ΕΛΕΝΗ – ΑΝΝΑ του Νικολάου, φοιτήτρια 

ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
 1.    ΔΑΡΑΒΕΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ιωάννη, οδοντοτεχνίτης 
 2.    ΒΕΡΔΕ ΕΛΕΝΗ του Παναγιώτη, δημοσιογράφος Εργ. Αλληλεγγύης, μέλος ΕΣΠΗΤ 
 3.    ΜΑΝΩΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Ευαγγέλου, μηχανικός μεταλλείων, απολυμένη από την Forthnet 
 4.    ΤΑΡΑΒΙΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη, πολιτικός μηχανικός 

ΑΡΚΑΔΙΑ
 1.    ΚΑΣΣΕΛΟΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργίου, οφθαλμίατρος 
 2.    ΜΠΑΡΔΑΝΗ ΘΑΛΕΙΑ του Ιωάννη, εκπαιδευτικός ψυχολόγος 
 3.    ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αποστόλου, λογιστής 
 4.    ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου, χημικός μηχανικός 

ΑΡΤΑΣ
 1.    ΛΑΜΠΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χρήστου, πρ. αντιπρόεδρος εμπορικού συλλόγου Άρτας και πρ. μέλος ΔΣ Επιμελητήριου Άρτας 
 2.    ΜΠΟΛΟΒΙΝΑ ΜΑΡΙΑ –ΛΑΜΠΡΙΝΗ του Θωμά, μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων ΜΚΟ 
 3.    ΤΣΙΩΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Λάμπρου, έμπορος 

ΑΧΑΪΑΣ
 1.    Αγγελόπουλος Ιωάννης του Κωνσταντίνου, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
 2.    Ηλιόπουλος Ηλίας του Δημητρίου, εκπαιδευτικός 
 3.    Κάνιστρα Άννα του Παναγιώτη, μηχανικός 
 4.    Καραμπέλη Μαρία του Γεωργίου, ειδικευόμενη γιατρός 
 5.    Μεϊντανάς Κωνσταντίνος του Γεωργίου, αγρότης 
 6.    Μπελιάς Δημήτριος του Νικολάου, πολ. μηχανικός, μέλος ΣΜΤ 
 7.    Οικονόμου Ανδρέας του Χαρίλαου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός 
 8.    Πελεκούδας Γεώργιος του Σπυρίδωνα, άνεργος 
 9.    Πελεκούδας Νικόλαος του Σπυρίδωνα, στέλεχος του ΕΕΚ, συνδικαλιστής στην ειδική αγωγή, μέλος ΔΣ 
 10.    Στεργιοπούλου Αθηνά του Γεωργίου,  εκπαιδευτικός 
 11.    Τζιρής-Γεωργόπουλος Νικόλαος του Γεωργίου, άνεργος, γραμματέας της Οργάνωσης Επαναστατικής Νεολαίας, στέλεχος του ΕΕΚ 

ΒΟΙΩΤΙΑΣ
 1.    ΦΟΥΝΤΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ του Δημητρίου, γεωπόνος 
 2.    ΓΡΥΠΑΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Ευαγγέλου, καθηγητής φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης 
 3.    ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Σπυρίδωνος, συνταξιούχος βιομηχανική εργάτρια 
 4.    ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη, ιδ. υπάλληλος, λογιστής 
 5.    ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Στυλιανού, εργαζόμενος στη ΠΕΣΙΝΕ- Αλουμίνιο της Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου της ΠΕΣΙΝΕ 

ΓΡΕΒΕΝΩΝ
 1.    ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Δημητρίου, χημικός μηχανικός 
 2.    ΖΕΜΠΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου, φιλόλογος συμμετέχει στο κίνημα των αδιόριστων 
 3.    ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Δημητρίου, φυσικός 

ΔΡΑΜΑΣ
 1.    ΖΟΥΛΟΥΜΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Νικολάου, εργάτης 
 2.    ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Αθανασίου, μέλος συνεργατικού βιβλιοπωλείου 
 3.    ΜΟΥΤΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Ιωάννου, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος σωματείου ΣΒΕΟΔ 

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
 1.    ΚΟΣΚΩΣΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ του Κωνσταντίνου, κοινωνιολόγος, αναπλ. εκπαιδευτικός 
 2.    ΛΑΓΩΝΙΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ του Εμμανουήλ, φιλόλογος, επιμελήτρια κειμένων 

ΕΒΡΟΥ
 1.    ΞΟΠΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου, άνεργος εκπαιδευτικός, συνδικαλιστής Παρεμβάσεων 
 2.    ΜΠΟΤΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου, μέλος ΔΣ σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Έβρου και ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
 3.    ΔΡΑΓΑΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) του Χρήστου, βιομηχανικός εργάτης 
 4.    ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Κωνσταντίνου, Λογιστής – φοροτεχνικός 

ΕΥΒΟΙΑΣ
 1.    ΒΑΡΕΛΑ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ του Ιωάννη, ιδιωτική υπάλληλος 
 2.    ΚΑΛΑΘΕΡΗ ΕΙΡΗΝΗ του Αναστασίου – Ευαγγέλου, αρχιτέκτονας 
 3.    ΚΑΡΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παναγιώτου, Πανεπιστημιακός στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο 
 4.    ΚΩΣΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ του Πέτρου, πολιτικός μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Σκύρου 
 5.    ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Χαραλάμπου, ελεύθερος επαγγελματίας 

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
 1.    ΜΕΞΗΣ ΛΟΥΚΑΣ του Παναγιώτη, γεωπόνος 

ΖΑΚΥΝΘΟΥ
 1.    ΠΟΜΟΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Διονυσίου, δημοσιογράφος ΕΡΑ Ζακύνθου 
 2.    ΚΛΑΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Παναγιώτη, μηχανικός μέλος ΔΣ ΣΤΕΒ 

ΗΛΕΙΑΣ
 1.    ΛΑΧΑΝΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑ (ΤΟΝΙΑ) του Δημητρίου, πρώην περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων Νήσων 
 2.    ΜΠΑΧΟΥΡΟΥ ΒΑΣΩ του Θεοδώρου, βιβλιοϋπάλληλος, διορθώτρια εκδόσεων 
 3.    ΜΠΟΤΣΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Θεόδωρου, άνεργος εργάτης 
 4.    ΠΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αλεξάνδρο, μηχανοτεχνίτης οχημάτων 
 5.    ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Παναγιώτη, ελ. Επαγγελματίας, αγωνιστής αντιφασιστικού κινήματος

ΗΜΑΘΙΑΣ
 1.    Κουβακάς Γεώργιος του Κοσμά, άνεργος 
 2.    Μόχλας Χαρίλαος του Ευαγγέλου, δημοσιογράφος 
 3.    Γιάννοβιτς Σεβαστή του Φρανσουά, καθηγήτρια γαλλικών 
 4.    Παπαχρυσοστομίδης Λάζαρος του Μιχαήλ, συνταξιούχος παιδαγωγός 

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
 1.    ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ (ΤΟΝΙΑ) του Χρίστου, ηλεκτρ. Μηχανικός Τ.Ε., μέλος ΣΜΤ 
 2.    ΒΑΛΑΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου, οδοντίατρος 
 3.    ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη, βιομηχανικός εργάτης 
 4.    ΓΚΟΥΒΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Κωνσταντίνου, γεωλόγος 
 5.    ΚΟΖΥΡΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ του Φραγκίσκου, άνεργη, πολιτικός μηχανικός 
 6.    ΚΤΙΣΤΑΚΗ ΕΥΤΕΡΠΗ του Ιωάννη, ιδ. υπάλληλος 
 7.    ΜΟΝΟΤΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ευθυμίου, μαθηματικός 
 8.    ΠΑΥΛΙΔΗ ΛΥΔΙΑ του Μιχαήλ μεταπτυχιακή, φοιτήτρια 
 9.    ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Εμμανουήλ, πολιτικός μηχανικός, εργαζόμενος ΙΝΤΡΑΚΟΜ, μέλος ΣΜΤ 
 10.    ΦΟΥΚΑΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Εμμανουήλ,  τοπογράφος Μηχανικός 
 11.    ΧΑΙΡΕΤΗ ΕΙΡΗΝΗ του Εμμανουήλ, εκπαιδευτικός φυσικός 

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
 1.    ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του Χρήστου, άνεργος αρχαιολόγος 
 2.    ΛΙΑΜΠΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Ευαγγέλου, οικοδόμος 
 3.    ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου, ελεύθερος επαγγελματίας 

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 1.    ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ευσταθίου,  δημοσιογράφος με συμμετοχή στο εγχείρημα της ελεύθερης ΕΡΤ3 
 2.    ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Αβραάμ, συνδικαλίστρια νοσηλεύτρια Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσ/κης 
 3.    ΓΕΩΡΓΑΚΗ-ΚΟΛΛΙΑ ΕΙΡΗΝΗ του Ιωάννη, εκπαιδευτικός 
 4.    ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θωμά, εκδότης του περιοδικού Ένεκεν 
 5.    ΚΑΤΣΙΑΒΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρήστου, συνταξιούχος, ανένταχτος κομμουνιστής 
 6.   ΚΑΤΣΙΟΛΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΝΑ (ΛΙΝΑ) του Βασιλείου, εργαζόμενη στο χώρο του βιβλίου, πρώην πρόεδρος του σωματείου βιβλίου-χάρτου Θεσ/κης 
 7.    ΚΟΛΟΤΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Γεωργίου, μηχανικός, ηθοποιός, πρόεδρος συλλόγου Η/Μ Βορ. Ελλάδας 
 8.    ΚΟΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ζέρβα, γιατρός, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρ. περιφ. σύμβουλος 
 9.    ΜΑΡΚΕΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ του Αλεξάνδρου, πανεπιστημιακός, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
 10.    ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευαγγέλου, ελεύθερος επαγγελματίας 
 11.    ΠΑΛΛΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του Γεωργίου,  χημικός 
 12.    ΠΟΛΙΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ (ΦΥΛΛΙΑ) του Αθανασίου, δημοσιογράφος Εργατική Αλληλεγγύη, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
 13.    ΣΤΕΦΟΥΔΗΣ ΜΟΡΦΑΚΗΣ (ΜΟΡΦΗΣ) του Χριστόδουλου, συνταξιούχος, μέλος του Δ.Σ. σωματείου συνταξιούχων "Η Ενότητα" 
 14.    ΤΖΑΜΑΔΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αρίσταρχου, δικηγόρος, μέλος ΔΣ δικηγορικού συλλόγου Θεσ/κης 
 15.    ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΒΑΪΟΣ του Βασιλείου, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ 
 16.    ΤΣΙΟΜΑΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ορφέα,  ελεύθερος επαγγελματίας 
 17.    ΦΙΛΙΠΙΔΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Χρήστου,  νοσηλεύτρια, μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων Ερυθρού Σταυρού 
 18.    ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗ ΧΡΥΣΗ του Ιακώβου, άνεργη 
 19.    ΧΑΝΤΖΗ ΜΑΡΙΑ του Βάϊου, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων στα φροντιστήρια ιδιωτικών εκπαιδευτικών 
 20.    ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Εμμανουήλ, μέλος ΔΣ σωματείου εργαζόμενων δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης 

Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 1.    ΒΛΑΧΟΜΗΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παναγιώτη, ηλεκτρολόγος, δημοτικός σύμβουλος δήμου Θέρμης 
 2.    ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΙΣΜΗΝΗ του Φωτίου – Ευαγγέλου, τοπογράφος μηχανικός μέλος ΔΣ συλλόγου τοπογράφων Χαλκιδικής, μέλος του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού 
 3.    ΚΛΑΚΑΛΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Ηλία, τεχνικός η/υ 
 4.    ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Ιωάννη, χημικός 
 5.    ΛΑΘΗΡΑ ΖΩΗ του Βασιλείου, οδοντίατρος 
 6.    ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη,  ιδιωτικός εκπαιδευτικός 
 7.    ΠΑΠΠΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ του Ευαγγέλου, φοιτήτρια, μέλος ΕΑΑΚ 
 8.    ΠΛΟΥΜΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Δημητρίου, λογιστής, πρ. πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων αγροτικού συνεταιρισμού Ορμύλιας, μέλος ΔΣ περιβαλλοντικής κίνησης «Κρουσίδα Γη» 
 9.    ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Φραγκίσκου, συνταξιούχος υγειονομικός υπάλληλος ΙΚΑ, πρ. πρόεδρος κλαδικού σωματείου και οργανωτικός γραμματέας ΙΚΑ, μέλος κινήσεων πολιτών και αθλητικών συλλόγων 
 10.    ΣΑΠΟΥΝΑ ΜΑΡΙΑ του Αποστόλου,  άνεργη, μέλος επιτροπής αγώνα Στρυμονικού κόλπου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού 
 11.    ΤΟΥΡΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Στεφάνου,  ιδ. υπάλληλος,μέλος Σ.Ε. του συντονισμού ενάντια σε κλεισίματα, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις Θεσ/κης 

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 1.    ΖΗΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αποστόλου, Περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου 
 2.    ΑΡΓΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Θεοδώρου,  Αντιπρόσωπος του σωματείου βιομηχανίας γάλακτος «Δωδώνη» στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων 
 3.    ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου, Γραμματέας Σωματείου Μετάλλου Ιωαννίνων 
 4.    ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ του Τριανταφύλλου, άνεργη εκπαιδευτικός 
 5.    ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου, Γραμματέας σωματείου γεωπόνων ιδιωτικού τομέα Ηπείρου 
 6.    ΠΑΣΣΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Παναγιώτη, Πρόεδρος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζόμενων στα Praktiker Ηπείρου 
 7.    ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του Γεωργίου, Μέλος Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων 

ΚΑΒΑΛΑΣ
 1.    ΤΖΙΑΡΑΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ του Χρήσιμου,  ερευνητής χημικός περιβάλλοντος 
 2.    ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Θωμά, ξενοδοχοϋπάλληλος 

ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
 1.    ΚΑΤΣΙΑΜΠΟΥΡΑ ΙΩΑΝΝΑ του Νικολάου, ιστορικός ερευνήτρια, γενική γραμματέας του Συλλόγους διδασκόντων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο 
 2.    ΜΟΥΣΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του Θωμά, Πρόεδρος Συλλόγου φαρμακοϋπαλλήλων Καρδίτσας 
 3.    ΜΠΟΛΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Ηλία, άνεργος 

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
 1.    Βουλγαρούλη Βασιλική του Θεοδώρου, εκπαιδευτικός 
 2.    Μάνου -Γιολδάση Αγγελική του Ζήση, άνεργη 
 3.    Μάρκου Κώστας του Λεωνίδα, οδοντίατρος 

ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 1.    ΚΑΤΣΙΜΠΑ ΙΩΑΝΝΑ του Γεωργίου, άνεργη, κίνημα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις 
 2.    ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Χριστοδούλου, βιβλιοπώλης 
 3.    ΤΡΙΜΑΝΔΗΛΗ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου, εκπαιδευτικός 
 4.    ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του Κωνσταντίνου, ελεύθερος επαγγελματίας 
 5.    ΤΣΑΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Σάββα, οικοδόμος 

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
 1.    ΓΑΪΤΑΝΙΔΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ του Γερασίμου – Δημητρίου, οικονομολόγος 
 2.    ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Διονυσίου, φυσικός, συνταξ. εκπαδευτικός συνδικαλιστής 
 3.    ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γερασίμου εργάτης, Iθάκη 

ΚΙΛΚΙΣ
 1.    ΜΑΛΓΑΡΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Νικολάου, αδιόριστη εκπαιδευτικός 
 2.    ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ του Γεωργίου, αδιόριστη εκπαιδευτικός 

ΚΟΖΑΝΗΣ
 1.    Πράσσος Στέφανος του Αστερίου, συνταξιούχος, πρ. πρόεδρος συνδικάτου ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη» 
 2.    Βαλανίκας Ευριπίδης του Ιωάννη, γιατρός 
 3.    Γεωργιάδης Γεώργιος του Γεωργίου, μισθωτός μηχανικός 
 4.    Ασαλουμίδης Κωνσταντίνος του Νεοφύτου, Εργαζόμενος Ορυχείων ΔΕΗ, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην ενέργεια "Εργατική Αλληλεγγύη" 
 5.    Τσαμούρη Φωτεινή του Ιωάννη, ιδιωτική υπάλληλος 
 6.    Αγγελίδης Ιωάννης του Αλεξάνδρου, ηλεκτρονικός 
 7.    Κωνσταντινίδης Σπυρίδων του Ηλία, εργάτης εργολάβου Ορυχείων 

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 1.    ΔΑΜΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Νικολάου, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Υπαλλήλων Άμισθων Υποθηκοφυλακείων 
 2.    ΠΑΠΑΜΗΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΜΑΡΙΑ του Κωνσταντίνου, εκπαιδευτικός 
 3.    ΚΟΡΔΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Χρήστου, τοπογράφος μηχανικός, μέλος ΣΜΤ 
 4.    ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Ιωάννη, γεωπόνος 
 5.    ΠΑΠΑΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Δημητρίου, εκδότης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Green Theater 

ΚΥΚΛΑΔΩΝ
 1.    ΒΑΣΙΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Δημητρίου, μισθωτός μηχανικός, μέλος κινημάτων πόλης 
 2.    ΔΡΟΣΟΥ ΞΕΝΗ του Αθανασίου,  χημικός μηχανικός 
 3.    ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Δημητρίου, λογιστής 
 4.    ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ ΗΡΩ του Ευσταθίου, αρχιτέκτονας μηχανικός, φοιτήτρια ΑΣΚΤ 
 5.    ΣΚΑΡΠΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Ευαγγέλου, φύλακας αρχαιοτήτων ΥΠΠΟ 

ΛΑΚΩΝΙΑΣ
 1.    ΣΤΑΘΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου, αγρότης 
 2.    ΚΡΙΘΑΡΗ ΣΤΑΜΑΤΙΚΗ του Θεοδώρου, τοπογράφος μηχανικός 
 3.    ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αναστασίου, χημικός μηχανικός, μέλος ΔΣ πανελλήνιου συλλόγου χημικών μηχανικών 
 4.    ΝΤΡΕΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Νικολάου, φοιτήτρια 

ΛΑΡΙΣΗΣ
 1.    ΑΔΑΜΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Γεωργίου, πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας 
 2.    ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του Κωνσταντίνου, ειδικευόμενη γιατρός στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας 
 3.    ΚΑΜΠΟΖΗΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ του Θεοδώρου, οικονομολόγος 
 4.    ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Βλαδίμηρου, οικοδόμος, συνδικαλιστής 
 5.    ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ιορδάνη, πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Λάρισας 
 6.    ΠΑΡΑΦΕΣΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Γεωργίου, συνταξιούχος της ΔΕΗ 
 7.    ΣΙΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Δημητρίου, πολιτικός μηχανικός, άνεργος 
 8.    ΤΑΛΑΧΟΥΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Δημητρίου, μέλος του ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας 

ΛΑΣΙΘΙΟΥ
 1.    ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Νικολάου, χημικός μηχανικός 
 2.    ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του Φειδία, πολ. μηχανικός 
 3.    ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Δημητρίου, ιδ. υπάλληλος 

ΛΕΣΒΟΥ
 1.    ΒΕΛΟΥΤΣΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Δημητρίου, φιλόλογος που εργάζεται στον χώρο του επισιτισμού 
 2.    ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Κωνσταντίνου, φυσικός, αδιόριστη, εργάζεται στην ιδ. εκπαίδευση, ζει στο Ρωμανό Λήμνου 
 3.    ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Εμμανουήλ, Πρόεδρος της τοπικής Διοικούσας Επιτροπής της ΠΑΣΕ- ΟΤΕ 
 4.    ΜΑΝΑΒΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αποστόλου, δημοσιογράφος αντιπρόσωπος στην Γ.Σ. της ΠΟΕΣΥ 
 5.    ΜΙΧΑΛΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Μιχαήλ, λαϊκή τραγουδίστρια, αγρότισσα 

ΛΕΥΚΑΔΑΣ
 1.    BΡΕΤΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του Κωνσταντίνου, φοιτήτρια 
 2.    ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Θεοδώρου,  ελ. επαγγελματίας, μέλος Δ.Σ. συλλόγου ΕΒΕ Λευκάδας 
 3.    ΧΟΡΤΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του Κωνσταντίνου, ηλεκτρολόγος, μέλος Δ.Σ. συλλόγου ΕΒΕ Λευκάδας 

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
 1.    ΝΤΟΥΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Χρήστου, γεωπόνος, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας 
 2.    ΛΑΣΚΟΥ ΕΛΕΝΗ του Περικλή, μαία, ιδρυτικό μέλος της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας Βόλου 
 3.    ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Γεωργίου, βιομηχανικός εργάτης 
 4.    ΝΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αποστόλου, τεχνολόγος μηχανολόγος, μέλος του συνδικάτου οικοδόμων Μαγνησίας και των «Αγωνιζόμενων Οικοδόμων» 
 5.    ΣΕΒΑΣΤΙΔΟΥ ΟΛΓΑ του Δημητρίου, κοινωνική ανθρωπολόγος, μεταπτυχιακό στην προφορική ιστορία, ιδρυτικό μέλος του σωματείου συμβασιούχων εργαζομένων σε ΝΠΙΔ 
 6.    ΣΚΟΥΦΟΓΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ-ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Παναγιώτη, αρχιτέκτονας, υπ. διδάκτωρ Γεωγραφίας, μέλος του σωματείου μισθωτών τεχνικών, μέλος της αντιπροσωπείας ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 1.    ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Ιωάννη, τεχνικός υπολογιστών, αγωνιστής εργατικού, νεολαιίστικου και αντιφασιστικού κινήματος 
 2.    ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Χαράλαμπου, αγρότης, αγωνιστής του αγροτικού κινήματος στη Μεσσηνία 
 3.    ΣΑΡΔΕΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Γεωργίου, ξυλουργός 
 4.    ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Δημητρίου, Γεωπόνος, πρόεδρος πανελλήνιου συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου 
 5.    ΝΙΚΟΥ ΔΟΝΑΤΟΣ του Γεωργίου, ιδιωτικός υπάλληλος, αγωνιστής του εργατικού νεολαϊίστικου και αντιφασιστικού κινήματος 
 6.    ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ του Αποστόλου, εκπαιδευτικός ιδιωτικός υπάλληλος, αγωνιστής του εργατικού, νεολαϊίστικου και αντιφασιστικού κινήματος 
 7.    ΜΠΟΥΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αθανασίου, οικοδόμος, αγωνιστής του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος 

ΞΑΝΘΗΣ
 1.    ΜΗΛΙΑΖΗΜ ΤΖΕΜΑΛΗ του Μεχμέτ, δάσκαλος, συνδικαλιστής, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
 2.    ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Ευαγγέλου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Ξάνθης 
 3.    ΠΙΣΤΟΛΑ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου, μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων ΙΚΤΕΟ 
 4.    ΣΟΥΝΔΟΥΛΟΥΝΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ του Νικολάου, ιατρός 
 5.    ΤΖΩΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Μιχαήλ, άνεργος μηχανικός 

ΠΕΛΛΗΣ
 1.    Λουσιώτης Νικόλαος του Πέτρου, φαρμακοποιός 
 2.    Καραμπατζάκης Ηλίας του Αντωνίου, αγρότης 
 3.    Κερατίδης Ιωάννης του Γεωργίου, ιδιωτικός υπάλληλος 
 4.    Μπακαλάκης Χρήστος του Γρηγορίου, ελευθ.επαγγελματίας 
 5.    Δασκάλου Ελένη του Δημητρίου, εργαζόμενη στην εστίαση 
 6.    Ασκητής Γεώργιος του Παντελή, αγρότης 

ΠΙΕΡΙΑΣ
 1.    ΜΟΝΑΚΗ ΡΟΔΟΥΛΑ του Μιλτιάδη, αρχιτέκτονας 
 2.    ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Νικολάου, εκπαιδευτικός σε φροντιστήρια 

ΠΡΕΒΕΖΗΣ
 1.    ΑΣΠΡΟΥΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Θωμά, Αδιόριστη εκπαιδευτικός 
 2.    ΗΛΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου, Συνταξιούχος εκπαιδευτικός 
 3.    ΝΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Σωτηρίου, Γεωπόνος - ιδιωτικός υπάλληλος 
 4.    ΧΑΛΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Γεωργίου, Φοιτητής 

ΡΕΘΥΜΝΗΣ
 1.    ΚΑΤΣΙΑΒΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του Ιωάννου, γιατρός στο Γεν. Νοσοκομείο Ρεθύμνου 
 2.    ΚΑΥΚΑΛΑΣ ΙΩΣΗΦ του Ιωάννη, μισθωτός τοπογράφος μηχανικός, 
 3.    ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Αναστασίου, ιδ. υπάλληλος 

ΡΟΔΟΠΗΣ
 1.    ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Ευάγγελου, άνεργη 
 2.    ΠΙΤΤΑ ΑΝΝΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ) του Μαξίμου, ηθοποιός 

ΣΑΜΟΥ
 1.    ΚΛΟΥΚΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευαγγέλου, ελαιοτριβέας 
 2.    ΚΟΜΝΙΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του Εμμανουήλ, τοπογράφος μηχανικός, μέλος ΣΜΤ 

ΣΕΡΡΩΝ
 1.    Καρπουτσής Μιχαήλ του Χαράλαμπου, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Σερρών 
 2.    Τζαχρήστας Αθανάσιος του Βασιλείου, αγρότης, μουσικός 
 3.    Γραβάνης Δημήτριος του Κωνσταντίνου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου κινητικά αναπήρων Π.Ε. Σερρών 

ΤΡΙΚΑΛΩΝ
 1.    ΓΑΛΑΖΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Επαμεινώνδα, συντ. δικαστικός υπάλληλος, πρώην μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων 
 2.    ΖΕΡΒΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του Νικολάου, αν. καθηγητής στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, πρόεδρος του συλλόγου των καθηγητών του Ε.Α.Π., μέλος της καλλιτεχνικής συλλογικότητας «Τέχνη εν Κινήσει» 
 3.    ΚΟΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου, μάγειρας, συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα την περίοδος 2005-2008 
 4.    ΠΡΕΚΑΤΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Αντωνίου, οφθαλμίατρος, συμμετείχε στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα, πρώην μέλος Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.Π. και Γ.Σ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. 
 5.    ΤΑΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΗ) του Δημητρίου, εκπαιδευτικός ιδιωτικής εκπαίδευσης, ιδρυτικό μέλος της Ε.Α.Α.Κ. στη Θεσσαλονίκη 
 6.    ΤΣΑΛΑ ΑΡΓΥΡΗ (ΣΥΛΒΙ) του Ευθυμίου, μέλος της Πανελλήνιας Συνέλευσης "Ένα καράβι για τη Γάζα", πρώην μέλος Δ.Σ. της ΟΓΕ και του γονεϊκού κινήματος 

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
 1.    ΖΟΥΜΠΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Κωνσταντίνου, Πολιτικός μηχανικός, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας και εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας ΤΕΕ τμήμα Ανατολ. Στερεάς 
 2.    ΔΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου, ελ . επαγγελματίας, δασοπόνος 
 3.    ΚΑΨΑΛΗ – ΓΕΡΟΚΟΥΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Κωνσταντίνου, φιλόλογος στην ιδ. εκπαίδευση 
 4.    ΜΕΛΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Φωτίου, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Γεωπόνων Φθιώτιδας 
 5.    ΝΤΡΙΖΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Χρήστου,  φοιτητής 
 6.    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Γεωργίου, μεταπτυχιακός φοιτητής μεταλλειολ. μηχανικός 

ΦΛΩΡΙΝΗΣ
 1.    ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ ΣΟΦΙΑ του Γεωργίου, φωτογράφος 
 2.    ΝΑΪΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Λουκά, άνεργος 

ΦΩΚΙΔΟΣ
 1.    ΜΠΡΟΦΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Κωνσταντίνου, συνταξιούχος εργαζόμενος και συνδικαλιστής στον ΟΤΕ 

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
 1.    ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ του Γεωργίου, μεταλλειολόγος μηχανικός, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολυγύρου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού 
 2.    ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΩΡΗ του Νικολάου, οδοντεχνίτης, ιδ. υπάλληλος 
 3.    ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ του Βασιλείου, αρχιτέκτονας, γενικός γραμματέας Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσ/κης, μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ 

ΧΑΝΙΩΝ
 1.    Γαλανάκης Χρήστος του Νικολάου, ελ. επαγγελματίας 
 2.    Καλιτσουνάκη Μαρία του Ελευθεριου, ιδ. υπάλληλος 
 3.    Κιούπης Χρήστος , γυμναστής 
 4.    Λυκιαρδόπουλος Βύρωνας του Νικολάου, ψυχίατρος, μέλος Δ.Σ. των νοσοκομειακών γιατρών στο Νοσοκομείο Χανίων 
 5.    Πετράκης Ιωάννης του Χρήστου, άνεργος μαθηματικός, μουσικός 
 6.    Αρβανιτάκη Χριστιάνα του Θεοφάνη, άνεργη 

ΧΙΟΥ
 1.    ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΖΑΝΗΣ του Μικέ, μηχανικός 
 2.    ΓΑΝΙΑΡΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Κωνσταντίνου, μηχανικός