Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ENANTIA ΣTHN KATEΔAΦIΣH TOY AΣΦAΛIΣTIKOYKατεδαφίστε το 3ο Mνημόνιο και την κυβέρνησή του που ξευτελίζει την Αριστερά κι ανοίγει τον δρόμο στην Δεξιά!

Το εργατικό-λαϊκό κίνημα να ανοίξει τον δρόμο για την δική του εξουσία!

 Γενική πολιτική απεργία διαρκείας!


Με την ψήφιση του νομοσχεδίου κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης, η κυβέρνηση Τσίπρα, υποταγμένη στις εντολές του ιμπεριαλιστικού "κουαρτέτου", προχωράει αναίσχυντα στον καταστροφικό για τον λαό δρόμο όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.

Η κυβέρνηση της μασκαρεμένης αριστεράς σκέφτηκε ότι μπορεί η γνωστή μέθοδος της δημιουργικής ασάφειας να απέτυχε παταγωδώς στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαϊκούς "θεσμούς", θα είχε όμως σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα στην εξαπάτηση του λαού, στη δημιουργία ψεύτικων ελπίδων και αυταπατών σε ένα λαό που ήδη λιμοκτονεί, που ήδη βιώνει την φρικτή πραγματικότητα της ανεργίας και της φτώχειας.
Όμως κάνει και πάλι λάθος. Ο λαός είναι προδομένος, συγχυσμένος αλλά όχι νικημένος ούτε τρώει κουτόχορτο. Όπως ξέρει ότι το Όχι του δεν είναι το ίδιο με το Ναι του Τσίπρα, έτσι δεν μπορεί να αποδεχτεί την σφαγή των δικαιωμάτων του σαν... "μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης"!

Η κοινωνική ασφάλιση δεν μπορεί απλά να αθροιστεί σε ένα κατάλογο αντεργατικών μέτρων. Δεν αποτελεί ένα λογιστικό μέγεθος όπως την εμφανίζει η κυβέρνηση, που με την πρόσθεση ή αφαίρεση μερικών αριθμητικών ψηφίων θα μπορούσε να ισοσκελίσει δημοσιονομικά ελλείμματα και να αποτελέσει οικονομικό αντιστάθμισμα ληγμένων χρεογράφων και σφραγισμένων επιταγών. Η βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης δεν διασφαλίζεται με αυξήσεις εισφορών από τους εργαζόμενους, μειώσεις επικουρικών συντάξεων και αύξηση χρόνων εργασίας. Δεν διασφαλίζεται μετρώντας δεκαδικά ψηφία στα ποσοστά αναπλήρωσης ούτε δεκάρες στο ύψος των συντάξεων. Είναι βαθειά κοινωνικό και ταξικό ζήτημα. Αφορά την αναπλήρωση της χαμένης εργατικής δύναμης, την αναπλήρωση της κοινωνικής ενεργητικότητας που χάνεται καθημερινά στους χώρους εργασίας. Είναι το κοινωνικό απόθεμα που εξασφαλίζει την επιβίωση των παραγωγών και επιτρέπει να σχεδιάζουν το μέλλον. Ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής χρεοκοπίας, με 2 εκατομμύρια ανέργους και 3 εκατομμύρια ανασφάλιστους, η απώλεια της κοινωνικής πρόνοιας απλά επισφραγίζει την τραγωδία της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης που έχουμε γνωρίσει σε καιρό ειρήνης.

Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και τα λαϊκά στρώματα που καταστρέφονται, δεν θα καταφέρουν να βρουν λύση στον χρεοκοπημένο καπιταλισμό, σε μια κοινωνία της εκμετάλλευσης που καταστρέφει την παραγωγή, που κλείνει τα εργοστάσια, που στέλνει εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία. Η λύση δεν βρίσκεται στο παρελθόν, στον χρεοκοπημένο καπιταλισμό. Βρίσκεται στο μέλλον. Σε μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης που πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να δημιουργήσουν παίρνοντας τα εργοστάσια στα χέρια τους, με οργάνωση της παραγωγής από τους ίδιους τους παραγωγούς και διανομή του πλούτου σύμφωνα με τις ανάγκες του καθένα. Θα πρέπει γι’ αυτό οι εργάτες να ξανακερδίσουν την ηγεσία των οργανώσεών τους, να ξαναζωντανέψουν τα συνδικάτα τους, να ξαναπάρουν τους αγώνες στα χέρια τους.

Συνάδελφοι, σύντροφοι, αδέλφια!

Το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας δεν θα μας το χαρίσει κανένας. Η ψήφιση του νομοσχεδίου που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση δεν θα αποτραπεί με μια απεργία – την γενική απεργία της 4 Φλεβάρη που κήρυξαν ΓΣEE και AΔEΔY. Δεν θα αποτραπεί με τις άσφαιρες τουφεκιές των γραφειοκρατικών ηγεσιών. Πρέπει η απεργία αυτή να γίνει δική μας υπόθεση. Να μετατραπεί με την δική μας πάλη σε απεργία διαρκείας. Το μέλλον δεν θα μας χαριστεί και δεν θέλουμε τέτοια δώρα από τις συμβιβασμένες και προδοτικές γραφειοκρατίες. Με την δική μας συμμετοχή και τον δικό μας αγώνα να αναγκάσουμε τα ντόπια και Ευρωπαϊκά αφεντικά, τους κυβερνήτες και τους συνεργάτες τους να πάρουν πίσω τα νομοσχέδια και τους αντεργατικούς τους νόμους. Δεν μας ταιριάζει να παραδοθούμε με ένα λυγμό αλλά να δημιουργήσουμε ένα πάταγο. Kαι να μη διστάσουμε να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας τη δική μας εξουσία, την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό.

Tώρα είναι η στιγμή. Kαθώς μαζί με την εργατική τάξη χτυπιούνται όλα τα εργαζόμενα στρώματα, αγρότες, επαγγελματίες, πτυχιούχοι πανεπιστημίων, και δικαίως ξεσηκώνονται, είναι η στιγμή για την ανατροπή και της ψευτοαριστερής μνημονιακής κυβέρνησης.
H κυβέρνηση του 3ου μνημονίου είναι καλύτερα να πέσει από τα κάτω και από αριστερά, παρά να πέσει από τα δεξιά φθαρμένη και απαξιωμένη, έχοντας δυσφημίσει την έννοια της αριστεράς και του σοσιαλισμού. H εργατική τάξη και τα εργαζόμενα στρώματα πρέπει να χαράξουν το δικό τους μέλλον έξω από τα καταστροφικά μνημόνια, τη μέγγενη της EE και του παρασιτικού καπιταλισμού.


Πάρτε μέρος στις απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, μπλόκα, σε όλη την Eλλάδα και στη γενική πανεργατική - παλλαϊκή απεργία της 4ης Φλεβάρη.Γενική πολιτική απεργία διαρκείας.

Nα αποσυρθεί αμέσως το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Διαγραφή του χρέους. Εθνικοποιήσεις των στρατηγικών τομέων της βιομηχανίας, των τραπεζών, μεταφορών, λιπασμάτων και φαρμάκων.

Αναδιοργάνωση της οικονομίας σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού, σε σοσιαλιστικές βάσεις κι όχι για τα κέρδη μια φούχτας μεγαλοκαρχαριών του κεφαλαίου, με μια κυβέρνηση των εργατών και με εργατική εξουσία

Κάτω η ΕΕ των καπιτα-ληστών, των τοκογλύφων κι εκβιαστών ! Κόκκινη Ευρώπη σοσιαλιστική!


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ - Τροτσκιστές)