Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Τα προσφυγόπουλα πάνε σχολείο


Να είμαστε όλοι/ες εκεί!

Το ΕΕΚ συμμετέχει στις πρωτοβουλίες σωματείων, φορέων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων της πόλης μας που στέκονται ταξικά αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες κι οργανώνουν την υποδοχή των μικρών παιδιών που ξεκινούν την εκπαιδευτική τους διαδικασία στο δημόσιο σχολείο, από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας Βόλου.


Η κυβέρνηση αντί να εντάξει τα προσφυγόπουλα στο κανονικό πρόγραμμα διδασκαλίας, υποχωρώντας διαρκώς όπως και στο θέμα των μνημονίων, τα ενέταξε στη λήξη του κανονικού ωραρίου παρά την επιστήμη της παιδαγωγικής και τη φιλοσοφία της δημόσιας καθολικής εκπαίδευσης χωρίς εξαιρέσεις.

Ολόκληρη η κοινωνία μας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, αντιμετώπισε τους ξεριζωμένους με απλωμένο το χέρι βοηθείας από τα παγωμένα νερά του Αιγαίου με τις εκατόμβες νεκρών, μέχρι όλη τους τη βασανιστική τους πορεία στα σύνορα και τα στρατόπεδα εγκλεισμού και συγκέντρωσης.

Στην εποχή της καπιταλιστικής κρίσης και τα μνημόνια διαρκείας, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για τα συμφέροντα λίγων αλλά το θάνατο των πολλών, η δική μας ζωή, τα δικαιώματά μας στη στέγη, τροφή , υγεία, εκπαίδευση ενώνονται με αυτά των προσφύγων διεκδικώντας ό,τι αυτό το καταρρέον σύστημα και οι πολιτικοί του υπηρέτες καταπατούν.

Δίνοντας το χέρι μας στα αδέρφια της εργατικής τάξης όλου του κόσμου, δίνουμε γροθιά στον εχθρό μας, στα τέρατα του κεφαλαίου και κράτους , των μνημονίων, της φτώχειας κι εξαθλίωσης, των πολέμων, του εθνικισμού, του ρατσισμού, του φασισμού, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Έχουμε τη δύναμη να ζήσουμε πέρα από τα συντρίμμια τους σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα δεινά και την εκμετάλλευση σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες.

Σχολεία ανοιχτά για όλα τα παιδιά!

Να υποδεχτούμε τα προσφυγόπουλα την Τετάρτη, 18 Γενάρη, στις 14.30 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας (Βόλος)

17/1/2017
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

(ΚΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ)