Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ

Επίκινδυνη αντικοινωνική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής
Όσοι δεν είχαν αντιληφθεί το έργο που ανέλαβε η δημοτική αρχή του Μπέου, το γνωρίζουν πλέον από πρώτο χέρι. Η δημοτική αρχή από την ώρα που εκλέχτηκε, προκειμένου να δημιουργήσει το Μονακό (δηλ. μια ζώνη αποκλειστικής εκμετάλλευσης από τους κυβερνώντες), έπρεπε να στραφεί αρχικά κατά των εκλεγμένων συνδικαλιστών στο χώρο των ΟΤΑ. Αργότερα κατά εργαζομένων με απειλές, ως και το σημείο χειροδικίας κατά υπαλλήλου του δήμου. Κατά συλλογικοτήτων και κινημάτων, απαγορεύσεις με τα ΜΑΤ κάθε διαμαρτυρίας στις αποφάσεις της και στο τέλος να ακολουθήσει τη γνωστή πρακτική της άκρας δεξιάς και των φασιστών, τις μηνύσεις επί όποιου συλλογάται ελεύθερα.
Είναι ανώφελο να επιχειρήσει να εξηγήσει κανείς τα αίτια της οργής της δημοτικής αρχής κατά του εκπαιδευτικού προσωπικού του 10ου Γυμασίου Βόλου σε σύσκεψη για ένα σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο.
Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι ο νόμος και η τάξη της. Είναι φυσικά και η αποστροφή κάθε χώρου γνώσης και αντίστασης που αποκαλύπτει τη δυστοπία στην οποία ζούμε. Αυτή η αποστροφή είναι σίγουρα το πιο επικίνδυνο σύμπτωμα εκδήλωσης μιας σοβαρής πολιτικής ασθένειας που στο παρελθόν οδήγησε στην πυρά ολόκληρη τη κοινωνία. Η εκπαιδευτική κοινότητα, οι γονείς και οι μαθητές πρέπει να απορρίψουν τη δυστοπία της δημοτικής αρχής.
Στεκόμαστε στο πλευρό του εκπαιδευτικού προσωπικού, τους γονείς και τους/τις μαθητές/τριες του 10ου Γυμνασίου Βόλου, γνωρίζοντας ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε και ότι όλα κατακτώνται με αγώνες ενάντια στις διαρκείς περικοπές στη ζωή μας αλλά κι ενάντια στη θλιβερή παρουσία μιας δημοτικής αρχής που σε κάθε κοινωνικό πρόβλημα διατηρεί μια προσήλωση σε αντικοινωνικές συμπεριφορές που δεν έχουν θέση σε κανένα σχολείο.
19 Οκτώβρη 2017
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ)