Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008: Εννιά χρόνια από την εξέγερση

ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Εννιά χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, o δείκτης της ιστορίας στρέφεται περισσότερο απ' ό,τι τότε στην ίδια ώρα : Την ώρα εξέγερσης.
Ο Δεκέμβρης του 2008 ήταν μόνο η προειδοποιητική βολή της νεολαίας και του λαού απέναντι στα δεινά που φαίνονταν τότε ότι έρχονται.
Εννιά χρόνια μετά, τα δεινά της καπιταλιστικής χρεοκοπίας και των βάρβαρων όσο και αποτυχημένων Μνημονίων έχουν πέσει πάνω στα κεφάλια μας, με τη νεολαία να έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον. Είναι η γενιά που δεν της επιτρέπουν να σπουδάσει αναστέλλοντας την διανομή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, κλείνοντας τμήματα μέσω συγχωνεύσεων. Είναι η γενιά των 300 ευρώ, της μαύρης-ελαστικής απασχόλησης, των 240.000 άνεργων πτυχιούχων. Έχουν πετάξει τους νέους ανθρώπους στο περιθώριο και τώρα προσπαθούν να τους πείσουν, όπως και όλο το λαό ότι η έξοδος από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, θα αποτελέσει την επιστροφή στην κανονικότητα.
Για ποια κανονικότητα μας μιλάνε όταν το δημόσιο χρέος προς ξένους πιστωτές μαζί με το ιδιωτικό χρέος προς τράπεζες, εφορίες, ταμεία είναι μεγαλύτερο από την προ Μνημονίων εποχή; Για ποια μείωση της ανεργίας καυχιούνται όταν αυτή οφείλεται στην αύξηση της μερικής απασχόλησης; Για ποιο success story όταν μπροστά μας έχουμε άγριες περικοπές σε συντάξεις το 2019 και μείωση του αφορολόγητου το 2020;

Ο ελληνικός καπιταλισμός βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και θα συνεχίσει να βρίσκεται και μετά το τέλος των μνημονίων. Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι μια επιχείρηση κανονικοποίησης των Μνημονίων, μια μόνιμη λιτότητα. Μια λιτότητα που πάει χέρι-χέρι με την κρατική καταστολή, με ξύλο και χημικά σε φοιτητές που διαδηλώνουν έξω από το Υπουργείο Παιδείας, σε κλειστές αίθουσες δικαστηρίων για όσους τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τους πλειστηριασμούς. Πάει μαζί με τη συνέχιση της φυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή, αφήνοντας ελεύθερο το δολοφόνο Ρουπακιά και όλους τους υπόδικους της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
Καμιά επιχείρηση διαρκούς λιτότητας δεν θα φέρουν εις πέρας! Το πολιτικό τους σύστημα καταρρέει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξοφλά μέρα με τη μέρα, ως δεκανίκι του συστήματος και συνεχιστής του αστικού κράτους, υποκλίνεται στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και παίζει το ρόλο του τραμπούκου στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Καμιά εναλλακτική δεν αποτελεί η ΝΔ του Μητσοτάκη, πόσο μάλλον το μετα-ΠΑΣΟΚικό Κίνημα Αλλαγής που ούτε κίνημα είναι, ούτε μπορεί να φέρει καμία αλλαγή. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από αυτούς!
Να προετοιμαστούμε! Η νέα χρονιά θα σημάνει μία μακρά εκλογική περίοδο, μέσω της οποίας θα επιχειρήσει, το ελληνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό αστικό πολιτικό σύστημα (μέσω των Ευρωεκλογών του 2019), να αναδιατάξει τις δυνάμεις του για τη νέα επίθεση που ετοιμάζει ενάντια στην εργατική τάξη και τη νεολαία. Ας μη τους αφήσουμε !
Εννιά χρόνια μετά το Δεκέμβρη του 2008, με τη φλόγα της εξέγερσης και την εμπειρία από τους αγώνες μας πρέπει να παλέψουμε σε κάθε κοινωνικό επίπεδο, για να μην περάσουν τα νέα μνημονιακά μέτρα στο εργασιακό, στα κοινωνικά επιδόματα, στους πλειστηριασμούς. Nα μην περάσει καμία οι μεταμνημονιακή περικοπή σε συντάξεις και αφορολόγητο.Nα οργανώσουμε μια πανελλαδική συνέλευση αγώνα των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού, λαϊκού, νεολαιίστικου κινήματος. Για μια πανεργατική απεργία διαρκείας. Για την ανατροπή της σημερινής και κάθε αστικής κυβέρνηση, την εργατική εξουσία και μια σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση.

Όλοι/ες στην πορεία 6/12 για τον Α. Γρηγορόπουλο και στην Γενική απεργία την 14/12.