Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ: Τα πολιτικά ρετάλια του χρεοκοπημένου αστικού συστήματος



Ο βίαιος τραυματισμός της συναγωνίστριας Σούλας Γαλάνη, μέλος της τοπικής Επιτροπής Αγώνα Μώλου και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά τη χθεσινή κινητοποίηση στα διόδια του Μώλου, αποτελεί ένα νέο θερμό επεισόδιο στο πόλεμο κατά της εκχώρησης δημοσίων αγαθών στο ιδιωτικό κεφάλαιο.


Ο τραμπούκος βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης, μετά τον απεγκλωβισμό του από αστυνομικές δυνάμεις από τον σταθμό διοδίων, με την περισσή θρασύτητα που έχουν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα και τη ζωή του εργαζόμενου πληθυσμού, δήλωσε ότι η «συναγωνίστρια έπαιξε θέατρο». Στο πολιτικό θέατρο της βουλής των εργολάβων και των μιζαδόρων, ο Μαγκούφης αναζητά τη θέση του υπερμάχου του συστήματος. Εταιρίες διοδίων ίσως του προσφέρουν περίοπτη θέση security.


Ο εισηγητής της τροπολογίας Ρέππα, Μαγκούφης, αφού διαπίστωσε με τα μάτια του ότι παρά τη νομοθετική ρύθμιση ποινικοποίησης του αγώνα μας δεν κατάφερε να «διορθώσει» την «αποκλίνουσα συμπεριφορά» των χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών, ανέλαβε ο ίδιος με τα χεράκια του να «καθαρίσει» για λογαριασμό των ληστών των δρόμων.


Οι πολιτικοί τρομοκράτες της ζωής εκατομμυρίων, προκειμένου να διασώσουν το καταρρέον σύστημά τους, επικαλούνται τα «δημοκρατικά» τους δικαιώματα να πληρώνουν δήθεν… διόδια. Ποια δημοκρατικά δικαιώματα έχουν όμως οι πολιτικοί εκτελεστές της ζωής εκατομμυρίων εργαζομένων;


Λίγες ημέρες πριν οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα πώλησης δεκάδων δημοσίων οργανισμών, υπηρεσιών, ΔΕΚΟ, το κίνημά μας παραμένει ένα σημαντικό εμπόδιο στα πολιτικά τους σχέδια, έχοντας υψώσει το ανάστημά του θαρραλέα ενάντια στη χρεοκοπία της ζωή μας, μένοντας, χωρίς κανένα συμβιβασμό, δεκαεννιά μήνες στο δρόμο.


Tα μεταμνημονιακά πολιτικά ρετάλια του ανυπόληπτου και χρεοκοπημένου αστικού πολιτικού συστήματος θα τα στείλουμε στο σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας.


Η απάντησή μας δίνεται στους δρόμους.

Δεν μας φοβίζουν. Μας εξοργίζουν.

Εμείς δεν πληρώνουμε. Εσείς θα πληρώσετε.

Παίρνουμε τη τύχη της ζωής στα χέρια μας.


8/4/2011


Γιάννης Χατζηγιάννης

Μέλος της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας & του Πανελλαδικού Συντονιστικού

www.oxidiodia.gr

www.denplirono.wordpress.com