Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση του ΕΕΚ για τους εργατικούς αγώνες της περιοχής μας και η απάντηση στην καπιταλιστική κρίση.


Εργατικοί αγώνες: EΠANAΣTATIKH AΠANTHΣH ΣTHN KAΠITAΛIΣTIKH KPIΣH


Με απεργία διαρκείας που κήρυξε το τοπικό σωματείο Μετάλλου Μήτσος Παπαρήγας, οι εργαζόμενοι της ΜΕΚ & ΒΕΚ, που μένουν απλήρωτοι για 4 και πλέον μήνες, αναζητούν διέξοδο στην καπιταλιστική χρεοκοπία που έχει συμπαρασύρει όλο το κλάδο του μετάλλου στο νομό.
Οι εργάτες της ΚΟΝΤΙ, παραμένουν πάνω από 180 μέρες έξω από το εργοστάσιο απαιτώντας εργασία από τον πολυεθνικό όμιλο ArcelorMittal που με τη συνδρομή των ΜΑΤ και αλληλέγγυων φίλων καπιταλιστών (Μακρής-Λάρισα), επιχείρησαν να μεταφέρουν πρώτες ύλες προκειμένου η εταιρία να μπει, όπως δηλώνει η εργοδοσία , σε εκκαθάριση.
Οι εργαζόμενοι στην Coca-Cola πραγματοποιούν κυλιόμενες στάσεις εργασίας για να στηρίξουν τον αγώνα των συναδέλφων τους σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη, μετά την απόφαση της 3Ε να μεταφέρει τα παραγωγικά της τμήματα στη γειτονική Βουλγαρία.
Οι εργαζόμενες του Γηροκομείου παραμένουν για 5 και πλέον μήνες απλήρωτες, μαζί με εκατοντάδες άλλες εργαζόμενες σε ιδιωτικές κλινικές καθώς η ελεγχόμενη στάση πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων οδηγεί ιδρύματα και ιδιωτικές κλινικές σε χρεοκοπία. Χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι/ες πληρώνονται …. όποτε υπάρξει ρευστό.
Δημοτικές και δημόσιες επιχειρήσεις αφαιρούν τις παροχές νερού, ρεύματος εργαζομένων και ανέργων, διακόπτοντας τους βασικούς όρους των όρων ζωής, απαιτώντας χρηματικούς διακανονισμούς από του μη έχοντες πλέον τίποτα, ενώ ιδιοκτήτες ακινήτων πετάνε έξω από τα σπίτια ενοικιαστές, αυξάνοντας δραματικά τον αριθμό των συσσιτίων και των άστεγων.
Με πεσκέσι τα κεφάλια των εργαζομένων, τους μισθούς, τις συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα, με περικοπές σε υγεία και  παιδεία, περικοπές σε όλες τις κοινωνικές παροχές, ακόμη και του εξευτελιστικού επιδόματος ανεργίας, η καπιταλιστική οικονομία μεταβαίνει από την ελεγχόμενη χρεοκοπία στο ανεξέλεγκτο χρεοστάσιο.
Οι εργατικοί αγώνες που ξεσπούν με ένταση και επαναληπτικότητα κάτω από τα αδιέξοδα της ζωής μέσα στον καπιταλισμό, με ορόσημο την απεργία στη Χαλυβουργία, αλλά και κινήματα ενάντια στα χαράτσια (κάτοικοι Αμπελώνα, κινήματα κατά του χαρατσιού της ΔΕΗ κλπ) πρέπει να αντιμετωπίσουν την τεράστια κοινωνική καταστροφή που απειλεί την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό, για να διασωθούν –εν μέρει- οι τράπεζες και στην ουσία το παγκόσμιο χρηματιστηριακό κεφάλαιο.
ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ με τη σύμπλευση εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών δεν θέλουν να «ταράξουν» τις διεθνείς αγορές με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις εν τω μέσω του κουρέματος του ελληνικού χρέους. Δεν σκοπεύουν να κινητοποιήσουν την εργατική τάξη ούτε καν για τη σφαγή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Παρά ταύτα, ο ελληνικός καπιταλισμός δεν διασώζεται. Για να αντιμετωπίσουμε την κοινωνική καταστροφή, στην οποία μας οδηγούν, υπό τις διαταγές της τρόικας, η συγ-κυβέρνηση των κομμάτων της μπουρζουαζίας με τον μεγαλοτραπεζίτη Παπαδήμο επικεφαλής και οι εντός εκτός & υπηρέτες αυτής της πολιτικής, η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός έχουν μόνο ένα δρόμο: Nα τους ανατρέψουμε εδώ και τώρα. Να ετοιμάσουμε μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας, από τα κάτω, έξω κι ανεξάρτητα από την υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Η απελπισία κι ο θυμός να γίνουν επαναστατική δράση για την επαναστατική ανατροπή της κυβέρνησης κι όσων μας εκμεταλλεύονται. Για να περάσει η εξουσία στα χέρια αυτών που παράγουν τα πάντα και δεν έχουν τίποτα: για την εργατική εξουσία που θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της οικονομικής καταστροφής, με διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών, της ενέργειας και των μεγάλων επιχειρήσεων, για να μπεί σε λειτουργία η οικονομία κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση.
Με όραμα όχι την επιστροφή στον οικονομικό εθνικισμό της δεκαετίας του ’30, αλλά το δέσιμο της πάλης μας με την ευρωπαική εργατική τάξη για τη διαμόρφωση μιας ενωμένης σοσιαλιστικής Eυρώπης, χωρίς Mέρκελ, Σαρκοζύ και Σόιμπλε, για την αξιοπρέπεια του ελευθεριακού κομμουνισμού.

Να χτίσουμε το απαραίτητο όπλο της εργατικής τάξης για τη νίκη του ταξικού πολέμου:
«Οι επαναστάσεις γίνονται…Τι πρέπει να κάνουμε για να νικήσουν;»
Λάρισα, Παρασκευή, 9/3/12, 8.00μμ, Ιατρική Σχολή, Πλ. Ταχυδρομείου
Βόλος, Σάββατο, 10/3/12, 6.00μμ, ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33


τηλ-fax: 2117252376