Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μηνυση του Μυτιληναιου εναντίον σφισσας για σύνθημα στον τοίχο της ΜΕΤΚΑ


Ανακοίνωση του
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Μήνυση εναντίον της σ. Αναστασίας Δεληκάρη για το σύνθημα:

«Τέρμα στα παζάρια των γραφειοκρατών, αγώνας στα χέρια των εργατών»

στον τοίχο του εργοστασίου της ΜΕΤΚΑ

 

Με δίκες επιχειρεί να πάρει εκδίκηση η εταιρεία ΜΕΤΚΑ. H εταιρεία με μήνυση δια μέσου του διευθύνοντα συμβούλου της Ι. Μυτιληναίου εναντίον της συντρόφισσας Αναστασίας Δεληκάρη, μέλους του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, την κατηγορεί για σύνθημα που γράφτηκε στον τοίχο του εργοστασίου της ΜΕΤΚΑ στη Ν. Ιωνία την ημέρα της πρώτης μεγάλης πανεργατικής απεργίας ενάντια στην υπαγωγή της χώρας στις επιταγές του ΔΝΤ, στις 5 Μάη 2010.
Η μήνυση οφείλεται, το δίχως άλλο, στον πανικό των καπιταλιστών να προασπίσουν τα ταξικά τους συμφέροντα και στρέφεται εναντίον της εργατικής τάξης και όποιου παλεύει για τα συμφέροντα της.
Όμως η δίωξη εναντίον της συντρόφισσας δυο χρόνια μετά, είναι το ελάχιστο σε όσα υπόκεινται οι εργάτες της ΜΕΤΚΑ.
Η σ. Αναστασία, το ΕΕΚ μαζί με άλλα πολιτικά κόμματα της εργατικής τάξης, οργανώσεις, σωματεία και συλλογικότητες στήριξαν από τη πρώτη στιγμή τον αγώνα των τριών εργατών της ΜΕΤΚΑ (Βογιατζής, Καλατζής, Παυλίδης) εξαιτίας της συνδικαλιστικής και πολιτικής τους δράσης μέσα στο εργοστάσιο.
Καταγγείλαμε τη διοίκηση του εργοστασίου για το παράνομο των απολύσεων, συμμετείχαμε πολύ ενεργά και δυναμικά σε όλες τις κινητοποιήσεις, και φυσικά δεν αφήσαμε στο απυρόβλητο την πλειοψηφία της διοίκησης του εργοστασιακού σωματείου της ΜΕΤΚΑ (Τσιτσικλής, Τσεργούλας και σια) που στήριξε και στηρίζει τα ταξικά συμφέροντα της εργοδοσίας. Αποκορύφωμα της προδοσίας του ξεπουλημένου στην εργοδοσία σωματείου της ΜΕΤΚΑ, ήταν η πρόταση των εργοδοτικών συνδικαλιστών να διαγραφούν από το εργοστασιακό σωματείο οι τρεις εργάτες, ενώ είχαν δικαιωθεί στα δικαστήρια, είχαν επαναπροσληφθεί, δεν τοποθετήθηκαν ποτέ στις προηγούμενες θέσεις εργασίας τους αλλά παραμένουν από τη μέρα επαναπρόσληψής τους σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας, απομονωμένοι  στο «νησί», όπως αποκαλούν οι ίδιοι το χώρο εγκλεισμού τους.
Αμέσως μετά τη λήξη του ηρωικού αγώνα του Φλεβάρη-Μάρτη 2010, μετά από ένα και πλέον μήνα κατασκήνωσης των εργατών έξω από τη πύλη της ΜΕΤΚΑ καταγγέλλοντας το παράνομο των απολύσεών τους, τους χιλιάδες αλληλέγγυους και συμπαραστάτες που πέρασαν έξω από τη πύλη του εργοστασίου, τις δεκάδες πορείες και κινητοποιήσεις αλληλεγγύης, η εταιρεία εγκατέστησε κάμερες ασφαλείας 360ο σε πυλώνες ύψους 15 μέτρων που εποπτεύουν, όχι απλά το εργοστάσιο, αλλά τη μισή Νέα Ιωνία. Αναμφίβολα, η εγκατάστασή τους σχετίζεται με τις μεγαλειώδεις εργατικές κινητοποιήσεις στη πύλη του εργοστασίου.
Η συνδρομή της Ασφάλειας Βόλου στην αναγνώριση της συντρόφισσας είναι δεδομένη, αφού όπως φαίνεται είναι φακελωμένη λόγω της ενεργής πολιτικής της δράσης σε εργατικούς, κοινωνικούς και φοιτητικούς αγώνες.
Οι κατηγορίες εναντίον της συντρόφισσας υποστηρίζονται με 19 φωτογραφίες και μάρτυρες εκτός από τον Μυτιληναίο τα τσιράκια του: Ακρίβο Κούσιαρη και Χρήστο Στύλα, της εταιρείας security της ΜΕΤΚΑ.
Η μήνυση του καπιταλιστή Μυτιληναίου αποτελεί την έμπρακτη στήριξη και ένδειξη ευγνωμοσύνης του στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, αφού το σύνθημα στρέφεται εναντίον τους. Οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας έχουν το θράσος, δυστυχώς ανενόχλητοι και χωρίς καμιά διαμαρτυρία, να εμφανίζονται ως δήθεν υποστηρικτές άλλων εργατικών αγώνων, ποντάροντας στη λήθη για τις πράξεις τους εναντίον των εργατών μέσα στο σωματείο τους.
  • Άμεση απελευθέρωση των αγωνιστών εργατών από το «νησί»
  • Άμεση επανεγγραφή τους στο εργοστασιακό σωματείο
  • Καθαίρεση των εργοδοτικών συνδικαλιστών από τη διοίκηση του εργοστασιακού σωματείου.
  • Να ξηλωθούν όλες οι κάμερες παρακολούθησης των κατοίκων της Ν. Ιωνίας.
  • Άμεση παύση οποιασδήποτε δίωξης εναντίον της σ. Αναστασίας Δεληκάρη.
  • Όλοι στα δικαστήρια Βόλου την Τετάρτη, 25 Απρίλη, 9.00πμ.

Graphic1
τηλ-fax: 2117252376