Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση και αφισακι του ΕΕΚ για τη ΔΕΘ.



ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒEΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Τα νέα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού της άθλιας τρικομματικής Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ξεσκεπάζουν ανελέητα το ψέμα της «αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου». Την ίδια στιγμή που κουκουλώνουν το μέγα σκάνδαλο πολλών δισεκατομμυρίων της Ζήμενς, μέσα σε ελάχιστο χρόνο πρέπει να κλέψουν 11,5 δις από τους μισθωτούς, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, σπρώχνοντας την Ελλάδα πιο βαθιά στη μαύρη τρύπα της παγκόσμιας καπιταλιστικής χρεοκοπίας. Είναι καιρός το ποτήρι της εργατικής και λαϊκής οργής να ξεχειλίσει στους δρόμους, πνίγοντας όλους αυτούς που επιχείρησαν επί τόσα χρόνια να εκμεταλλευτούν τον όλεθρο της χρεοκοπίας για να σώσουν το σύστημά τους.           Η πρόθεση του χρεοκοπημένου πολιτικάντη Σαμαρά να μειώσει στο ελάχιστο το χρόνο παρουσίας του στη φετινή ΔΕΘ είναι ένα αδιάψευστο σημάδι δειλίας, αδυναμίας και φόβου του πολιτικού προσωπικού των καπιταλιστών. Το σοκ εκατομμυρίων εργαζόμενων και ανέργων που βλέπουν με αγωνία το νέο γύρο καταλήστευσης από την τρικομματική Κυβέρνηση, μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε αποφασιστική εργατική και λαϊκή δράση. Ναι, μπορούμε να νικήσουμε!
Δύο μήνες μετά τον μετά βίας σχηματισμό αστικής Κυβέρνησης, οξύνεται η πολιτική κρίση που δημιούργησε κυρίως η στροφή προς τα αριστερά αλλά και η επικίνδυνη είσοδος στη βουλή των φασιστικών ομάδων κρούσης της αντεπανάστασης που ήδη χρησιμοποιούνται από την άρχουσα τάξη για το τσάκισμα των αγώνων, των αριστερών εργατικών οργανώσεων και αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων.  Καθώς η νέα φάση του ταξικού πολέμου είναι πιο δύσκολη από ποτέ,  η μέχρι τώρα αδυναμία του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου να υποτάξει και να διαλύσει την μαχητικότητα της εργατικής τάξης και του λαού εφαρμόζοντας τα καταδικασμένα εκ των προτέρων μνημόνια κοινωνικού ελέγχου, επιχειρείται να αντιμετωπιστεί, με τη δράση όλου του κατασταλτικού τους μηχανισμού, πρώτα από όλα στις φασιστικές, κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις στα ταξικά μας αδέρφια τους μετανάστες.
Η φετινή διαδήλωση στη ΔΕΘ δίνει την ευκαιρία να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων ανολοκλήρωτων αγώνων των περασμένων ετών, μέσα όμως σε μια εντελώς νέα διεθνή κατάσταση. Με το φάσμα της χρεοκοπίας της Ισπανίας και της Ιταλίας να εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, το κέντρο του ευρωπαϊκού καπιταλισμού και πρώτα από όλα η Γερμανία της Μέρκελ και των τραπεζιτών, βλέπουν όλο και πιο κοντά την απειλή διάλυσης του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού οικοδομήματος της Ε.Ε. Η παγκόσμια κρίση που συνεχίζει να έχει κέντρο της τις ΗΠΑ και επίκεντρο την Ευρώπη, φέρνει στο τέλος του 2012, το φάντασμα της παγκόσμιας ύφεσης πάνω και από τις καπιταλιστικές μητροπόλεις. Όλα τα μέτρα που πήραν από το 2007 μέχρι σήμερα απέτυχαν παταγωδώς να αντιμετωπίσουν, ή να διαχειριστούν, το ντόμινο των τραπεζικών, κρατικών και επιχειρηματικών χρεοκοπιών που προκαλεί η κρίση υπερσυσσώρευσης παραγωγικού και πλασματικού κεφαλαίου. Οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις στις μητροπόλεις και την περιφέρεια είναι σε κρίση. Η εργατική τάξη που ανάτρεψε δικτατορικά καθεστώτα δεκαετιών στη Μέση Ανατολή τώρα εξεγείρεται στην Αφρική δίνοντας δεκάδες νεκρούς από τα όπλα των αφεντικών. Στην Ευρώπη, τα βάναυσα μέτρα λιτότητας σε όλο και περισσότερες χώρες σε συνδυασμό με την τραπεζική και βιομηχανική κρίση δημιουργούν τις προϋποθέσεις της εργατικής επαναστατικής δράσης, της μόνης ικανής να φέρει σε πέρας τους στόχους της Οκτωβριανής Επανάστασης και των μεταπολεμικών επαναστατικών αγώνων.   
Σε μια τέτοια κατάσταση όπως η σημερινή δεν υπάρχουν περιθώρια ταξικών συμβιβασμών και εφησυχασμού. Η κατάληξη του ηρωϊκού αγώνα των Χαλυβουργών και η ευθύνη του ΚΚΕ που απομόνωσε και εκφύλισε πολιτικά την απεργία, πρέπει να γίνει μάθημα καθώς νέοι αγώνες της εργατικής τάξης έχουν ήδη αρχίσει.  Μόνο  διατηρώντας την πολιτική ανεξαρτησία από όλα τα κόμματα και τους μηχανισμούς της αστικής τάξης και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, εγκαθιδρύοντας την ενότητα και το συντονισμό στη δράση μέσα από ανεξάρτητα κέντρα αγώνα εργατών, αμφισβητώντας στην πράξη τα ιερά και τα όσια της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και του κράτους και παλεύοντας για μια ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, η εργατική τάξη μπορεί να νικήσει.         Ολόκληρη η κοινωνία ζει τη μετάβαση σε μια ανοιχτά επαναστατική κατάσταση. Τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, η πολιτική ανεξαρτησία της εργατικής τάξης από κάθε αστική πίεση συμβιβασμού και ταξικής συνεργασίας της αριστεράς, πρέπει να φυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Το όπλο μας  είναι το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα της μάχης, τμήμα μιας επαναστατικής εργατικής 4ης Διεθνούς.  Όχι στη μιζέρια που μας σπέρνουν. Πόλεμο στον πόλεμο των φασιστών και όσους τους υποθάλπουν. Εμπρός για την ανατροπή του βάρβαρου καθεστώτος της τρόϊκας και των ντόπιων τοποτηρητών της, για την εξουσία των εργατικών συμβουλίων.  Για τις Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης, όλου του κόσμου και τον ελευθεριακό πανανθρώπινο κομμουνισμό. Όλοι στην ανεξάρτητη από τους γραφειοκράτες ταξική συγκέντρωση και διαδήλωση, Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, 6μμ,  στην Καμάρα Θεσσαλονίκης, με τα μπλοκ του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος-Τροτσκιστές. 
    
eek@eek.gr                  www.eek.gr                      τηλ.-fax: 2117252376