Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Κάλεσμα του ΕΕΚ για αντιφασιστική, αντιιμπεριαλιστική, αντι-ΕΕ συγκέντρωση, Παρασκευή 21/3, πλατεία Αγίου Νικολάου, 18:00

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα συμμετέχει και καλεί σε αντιφασιστική - αντιιμπεριαλιστική - αντιΕΕ συγκέντρωση τη Παρασκευή 21/03, πλ.Αγ.Νικολάου, Βόλος, 18:00

Απαιτείται επειγόντως ρεαλιστική – επαναστατική – διεθνιστική – εναλλακτική λύση.

Για τη διάλυση του κρατικού μηχανισμού αστικής καταστολής του ΝΑΤΟ και όλων των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών βάσεων και συμμαχιών. Πλήρης αλληλεγγύη σε όλους τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες των καταπιεσμένων εθνών στην Αφρική, τη Μ.Ανατολή, την Ασία, τη Λατινική Αμερική.

Για όλες τις άμεσες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών μαζών η πολεμική μας κραυγή πρέπει να είναι: Κάτω όλες οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις ! Για τις εργατικές κυβερνήσεις και την εργατική εξουσία ! Κάτω η Ευρωπαϊκή Ένωση των ιμπεριαλιστών ! Για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης !



Να παλέψουμε ενάντια στους διεθνείς τοκογλύφους, τη δικτατορία των αγορών, των τραπεζών και του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Για τη κατάργηση ολόκληρου του δημόσιου χρέους, που στερεί και συνθλίβει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και την απαλλοτρίωση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο.

Όλα τα σχέδια λιτότητας κοινωνικού κανιβαλισμού που επιβάλλονται από την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως ! Οι καπιταλιστές να πληρώσουν για τη κρίση του συστήματος εκμετάλλευσης κι όχι οι εκμεταλλευόμενοι. Πρέπει να αγωνιστούμε για να αποκαταστήσουμε τους μισθούς, τις συντάξεις και τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για τα κέρδη των λίγων.

Κατά της μαζικής ανεργίας, καλούμε σε αγώνα για την απαγόρευση των απολύσεων, για τη κατανομή των ωρών εργασίας, μεταξύ όλων των εργαζομένων. Θα πρέπει να σχεδιαστεί η δημιουργία δημόσιων έργων υποδομής, τα οποία είναι ούτως ή άλλως ζωτικής σημασίας και επείγουσα ανάγκη για νέες θέσεις εργασίας.

Για μια αποφασιστική πάλη κατά του φασισμού, του ρατσισμού και των διακρίσεων κατά των γυναικών, του σεξουαλικού προσανατολισμού και όλων των μειονοτήτων. Υπερασπιστείτε τους μετανάστες και όλες τις κοινότητες των καταπιεσμένων. Ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από χρώμα, εθνοτική καταγωγή ή θρησκεία. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά κινήματα θα πρέπει να οργανώσουν Εργατικές Ομάδες Αυτοάμυνας απέναντι στις φασιστικές συμμορίες και τη κρατική καταστολή.