Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η Αχίλλειος πτέρνα του Μπέου είναι οι συλλογικές διαδικασίες



Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ-Τροτσκιστές) καταδικάζει κάθε απόπειρα φίμωσης των κατοίκων που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους να έχουν λόγο σε ζητήματα που τους αφορούν.


Πολύ περισσότερο που η Κίνηση Κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το Νερό αλλά και άλλες συλλογικότητες αναπτύσσουν δράσεις για τα κοινωνικά αγαθά, καλούν συνελεύσεις χωριών και γειτονιών, συζητούν και προτείνουν λύσεις που αφορούν το σύνολο των κατοίκων που έχουν υποφέρει από τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και του αυταρχισμού.  

Το ζήτημα του νερού είναι μια πρώτη προειδοποίηση για όλους όσους στήριξαν εκλογικά τον νυν δήμαρχο, γιατί χωρίς να το θέλουν ψηφίζοντας τον Μπέο ξανάφεραν το πρόγραμμα Σκοτινιώτη στη πόλη των ανέργων. Όπως ο προηγούμενος, έτσι και ο σημερινός δήμαρχος βρίσκει τελευταίο καταφύγιο στις διαμαρτυρίες πολιτών την αστυνομία και τις δυνάμεις καταστολής.

Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για όλους (πλην του ειδώλου του στον καθρέφτη), οι ύβρεις και οι απειλές για διώξεις, είναι ένα νέο στοιχείο για όσους δημάρχους γνώρισε αυτή η πόλη από τη περίοδο της χούντας και μετά. Η ομάδα Μπέου με το λαϊκισμό της υποκουλτούρας εξαπάτησε τη λαϊκή ψήφο. Στηρίχτηκε πολιτικά στη ΝΔ του Σαμαρά, σε  ακροδεξιές εθνικιστικές πτέρυγες και ένα άκρατο φασίζοντα πολιτικό λόγο που ο  Πέπε Γκρίλο θα ζήλευε.

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι μοναδικός υπεύθυνος για «έκτροπα» και «επεισόδια» στο δημαρχείο είναι η σημερινή ακροδεξιά δημοτική αρχή Μπέου, Μουλά, Στεφόπουλου που εκτός από το είδωλό της στον μαγικό καθρέφτη δεν αναγνωρίζει τους «διαφορετικούς» που μέσα από συλλογικές διαδικασίες συζητούν, προτείνουν, παλεύουν και αγωνίζονται για όλα όσα μας έχουν κλέψει χρόνια ολόκληρα.

Είναι αυτογελοιοποίηση του Μπέου να καλεί το υπουργείο Εσωτερικών και τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συμμαζέψουν την έτσι κι αλλιώς αδύναμη πολιτικά δημοτική τους ομάδα που μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει την ακροδεξιά και φασίζουσα πρακτική της δημοτικής αρχής.

Όμως και η δήλωση δημοτικού συμβούλου των Δρόμων Συνεργασίας, που σύμφωνα με δημοσιεύματα, διαχωρίζει τη θέση του από τις διαμαρτυρίες των πολιτών, είναι η θέση του Πόντιου Πιλάτου και υπονομεύει τον αγώνα που δίνει ο λαός μας για να κερδίσει ξανά τη ζωή του.

Η Αχίλλειος πτέρνα του Μπέου είναι οι συλλογικές διαδικασίες. Σε αυτές θα επιμείνουμε γιατί δεν πρόκειται να ανεχτούμε τη πολιτική Σκοτινιώτη με το μανδύα Μπέου.


30/1/2015

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ