Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015



Το ΕΕΚ καλεί σε ανεξάρτητη ταξική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη πλατεία Ελευθερίας στις 10πμ τη Παρασκευή 1η Μάη.

Όλοι στις Πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις
για μια ανεξάρτητη, ταξική, διεθνιστική, σοσιαλιστική προοπτική


•    Ενάντια στους εκβιασμούς των διεθνών τοκογλύφων και των ντόπιων τοποτηρητών τους.
•    Ενάντια στην απόπειρα των ρεφορμιστών του ΣYPIZA και ακροδεξιών ANEΛ να βαφτίσουν το κρέας ψάρι και να συνεχίσουν τις ίδιες επαχθείς πολιτικές λιτότητας, ληστείας των ασφαλιστικών ταμείων και ξεπουλήματος, για την πληρωμή των δόσεων στην τρόικα του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου.
•    Ενάντια στη βαρβαρότητα του παρηκμασμένου και σε θανάσιμη κρίση καπιταλισμού· τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διαλύουν χώρες και σπέρνουν οικονομική καταστροφή· που οδηγούν στην απελπισία τους λαούς της Ασίας και Αφρικής και στη μαζική ανεργία στην Ευρώπη· που ρίχνουν χώρες όπως η Ελλάδα στον καιάδα της οικονομικής καταστροφής.
•    Ενάντια στην Ευρώπη – Φρούριο του ρατσισμού και της υποκρισίας που μετατρέπει τη Μεσόγειο σε υγρό νεκροταφείο.
•    Ενάντια στον αγριανθρωπικό εθνικισμό και το φασισμό. Για την καταδίκη και τη συντριβή της ναζιστικής Xρυσής Aυγής

Να μην αφήσουμε τον παρηκμασμένο καπιταλισμό να ρίξει την ανθρωπότητα στη βαρβαρότητα.
Άμεσα και δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης. Διαγραφή του χρέους. Δουλειά στη νεολαία τώρα! Δουλειά όχι δουλεία! 


Το Καραβάνι Αλληλεγγύης και Αγώνα, από Θεσσαλονίκη μέχρι Αθήνα, που έγινε από τους εργάτες του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη, της ανεξάρτητης ΕΡΤ3, των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, των σχολικών φυλάκων, των διαθέσιμων καθηγητών και των εργατών των Τσιμέντων Χαλκίδας, κινητοποίησε την εργατική τάξη, από όπου πέρασε, στην βάση της ενότητας από τα κάτω της εργατικής τάξης για το δικαίωμα στην δουλειά και την αξιοπρέπεια, ενάντια στην γραφειοκρατία. Μιας κίνησης που συνάντησε την αλληλεγγύη από εργοστάσια και χώρους δουλειάς από την Αμερική, τη Ρωσία και τα Βαλκάνια, μέχρι την Ιαπωνία και την Ινδονησία.
Η πάλη  της εργατικής τάξης, για δουλειά για μισθούς για την ίδια την ζωή πρέπει και μπορεί να είναι ανεξάρτητη από τα αφεντικά, το κράτος και  τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
Για τη συντριβή των εκμεταλλευτικών και εξουσιαστικών σχέσεων που υποδουλώνουν και ρίχνουν στην  αναξιοπρέπεια τον άνθρωπο.

Καμιά  εμπιστοσύνη στην «αριστερή κυβέρνηση» Tσίπρα που μοιραία ταλαντεύεται ανάμεσα σε «ανθρωπιστικά» ευχολόγια και τη «συνέχεια του κράτους» και των δεσμών με τους ιμπεριαλιστές της EE, του NATO και των HΠA. Έξω οι ακροδεξιοί εθνικιστές υπουργοί.

•    Οικοδομείστε το μαζικό επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης – την οργάνωση για τη συντριβή των μηχανισμών της καπιταλιστικής εξουσίας.
•    Το μέλλον της εργατικής τάξης και του καταπιεσμένου λαού στην Ελλάδα είναι αλληλένδετο με το μέλλον των εργατών και των λαών στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο. Καθώς η περιοχή, η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, ο πρώην σοβιετικός χώρος συγκλονίζονται από μια χωρίς προηγούμενο κρίση και ο κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης φουντώνει. Τονίζουμε ξανά, ακούραστα, ασυμβίβαστα: Η λύση ή θα είναι επαναστατική, διεθνής και διεθνιστική ή δεν θα υπάρξει!
•    Το Ε.Ε.Κ., στηριζόμενο πάνω στην κίνηση, τους αγώνες και τις εμπειρίες της εργατικής τάξης, με την κόκκινη σημαία του προλεταριακού διεθνισμού, στο δρόμο οικοδόμησης μιας νέας επαναστατικής διεθνούς, της 4ης Διεθνούς. Καλούμε όσους παλεύουν την εξαθλίωση, τη φτώχεια και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, να δώσουμε μαζί την τελειωτική γροθιά σε αυτό το σύστημα, επαναστατικά και διεθνιστικά.
Για την εξουσία των εργατικών συμβουλίων και λαϊκών συνελεύσεων, για την αντιμετώπιση της κρίσης, των συνωμοσιών και πιέσεων του μεγάλου διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου. Για την εργατική εξουσία ως πρώτο βήμα για το πέρασμα στον ελευθεριακό κομμουνισμό των ελεύθερα συνεταιριζόμενων παραγωγών.


ΕΕΚ
28 Απριλίου 2015