Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΕΚ: ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ & ΕΛΛΑΔΑ, Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Τρίτη 16 Ιουνίου. 7μμ ΕΡΑ Βόλου, παραλία Αγ. Κωνσταντίνου

Αργεντινή και Ελλάδα, η κρίση και τα καθήκοντα της αριστεράς

Ομιλητές:
   Νέστορ Πιτρόλα, βουλευτής του Μετώπου της Αριστεράς και των Εργαζομένων, μέλος της ΚΕ του Εργατικού Κόμματος της Αργεντινής
   Σάββας Μιχαήλ, γ.γ. ΕΕΚ

Τρίτη 16 Ιουνίου. 7μμ
ΕΡΑ Βόλου, παραλία Αγ. Κωνσταντίνου

Σειρά εκδηλώσεων με θέμα "Αργεντινή και Ελλάδα, η κρίση και τα καθήκοντα της αριστεράς" διοργανώνει το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ - Τροτσκιστές). Την Τρίτη η εκδήλωση θα γίνει στις 7μμ στην ΕΡΑ Βόλου, στην παραλία ΑΓ. Κωνσταντίνου.
 

Κύριοι ομιλητές είναι ο Νέστορ Πιτρόλα, βουλευτής του Μετώπου της Αριστεράς και των Εργαζομένων και του Εργατικού Κόμματος της Αργεντινής, και ο Σάββας Μιχαήλ, γ.γ. του ΕΕΚ.
 

Ο Νέστορ Πιτρόλα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος (Partido Obrero) της Αργεντινής, εργάτης τυπογραφείου και υπήρξε για πολλά χρόνια συνδικαλιστικός εκπρόσωπος εργαζομένων - πρώτα στο σωματείο του γιγαντιαίου τυπογραφείου Editorial Atlántida όπου εργαζόταν και αργότερα στην τυπογραφική ομοσπονδία. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Εργατικού Πόλου (Polo Obrero) και του Εθνικού Μπλοκ των Πικετέρος (Bloque Piquetero Nacional) στα τέλη της δεκαετίας του '90, οργανώσεις που πρωτοστάτησαν στην εξέγερση του Αργεντινάσο το 2001. To 2011 το Εργατικό Κόμμα, μαζί με άλλα δύο τροτσκιστικά -το Κόμμα Σοσιαλιστών Εργαζομένων (Partido de los Trabajadores Socialistas) και την Σοσιαλιστική Αριστερά (Izquierda Socialista)- δημιούργησαν το Μέτωπο της Αριστεράς και των Εργαζομένων (Frente de Izquierda y de los Trabajadores) και στις βουλευτικές εκλογές του 2013 ο Ν. ΠΙτρόλα εκλέχτηκε βουλευτής του Μπουένος Άιρες και ηγείται της κοινοβουλευτικής ομάδας του μετώπου.

ΕΕΚ // ΚΟ Μαγνησίας