Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις 25 Ιούνη το σωματείο εργαζομένων στη Vodafon προκηρύσσει τη δεύτερη απεργία μέσα στο διάστημα ενός μήνα με στόχο να σταματήσουν οι απολύσεις στην εταιρεία αλλά και να επαναπροσληφθούν οι πρόσφατα απολυθέντες εργαζόμενοι Βίκυ Κωστοπούλου και Χάρης Σιδέρης.

Το σωματείο εργαζομένων παλεύει την ενοποίηση όλων των εργαζομένων μέσα στην εταιρεία. Τα τελευταία μνημονιακά χρόνια η Vodafone αντικαθιστά το μόνιμο και με σταθερή σχέση εργασίας προσωπικό, με επινοικιαζόμενους εργαζόμενους φτηνούς, ανακυκλούμενους και χωρίς δικαιώματα μέσω εταιρειών όπως οι CQS, Adecco/Atlas, Infoassist, Manpower, κ.α., αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.


 Οι δυο πρόσφατες απολύσεις έχουν φρονηματικό και εκδικητικό χαρακτήρα γιατί ο Χ. Σιδέρης και η Β. Κωστοπούλου ήταν μπροστά στους αγώνες και στην προσπάθεια οργάνωσης των υπόλοιπων ενοικιαζόμενων εργαζομένων στο σωματείο της Vodafone. Στόχος της εργοδοσίας είναι το να εμποδίσει το σωματείο να ενώσει όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και ενοικιαζόμενους, που σαν αποτέλεσμα θα έχει να διεκδικηθούν με καλύτερους όρους τα δικαιώματα όλων.

Την ίδια περίοδο, στο κλάδο των τηλεπικοινωνιών, το σωματείο εργαζομένων της WIND, που πρόσφατα επισκέφθηκε το Βόλο για να ενημερώσει για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, αγωνίζεται να σταματήσουν οι απολύσεις και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας,  με αξιοπρεπείς όρους εργασίας σε μια εταιρεία με εξίσου τεράστια κέρδη.

Οι αγώνες των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες εντάσσονται μέσα στους αγώνες όλων των εργαζομένων προκειμένου να αντιστραφεί η κοινωνική καταστροφή που συντελέστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια και που οδήγησε στη λεηλασία  των εργατικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

Οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις σε αγαστή συνεργασία με το κεφάλαιο και την τρόικα φόρτωσαν την κρίση του καπιταλισμού στις πλάτες των εργαζομένων. Η νέα κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προέκυψε μετά τις εκλογές του Γενάρη υποχωρεί διαρκώς πίσω από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, επιχειρώντας έναν αδύνατο συμβιβασμό: το να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαού και την ίδια στιγμή να πληρωθούν οι απαιτήσεις του κεφαλαίου. Η ίδια αναζητά αμφίβολες κόκκινες γραμμές στο ξεχασμένο πρόγραμμά της, με τα εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα να παραμένουν τα επίδικα των διαπραγματεύσεων.

Για εμάς, η μόνη πραγματική κόκκινη γραμμή είναι οι αγώνες των εργαζομένων και γι αυτό στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα σωματεία VODAFON και WIND για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Μαζί με το αγωνιζόμενο εργατικό κίνημα απαιτούμε την άμεση κατάργηση των αντεργατικών μνημονιακών νόμων που επιτρέπουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την επινοικίαση εργαζομένων, την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων με διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων και γενναίες αυξήσεις στους μισθούς , την άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. 
Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους της VODAFON για την επιτυχία της απεργίας τους και την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους, που είναι αιτήματα όλων μας:

Να σταματήσουν οι απολύσεις
Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι συνάδελφοι Βίκυ Κωστοπούλου και Χάρης Σιδέρης
Να καταργηθεί το άθλιο καθεστώς της ενοικιαζόμενης εργασίας, να προσληφθούν όλοι οι συνάδελφοι από την Vodafone για την οποία στην πραγματικότητα εργάζονται
Να εφαρμοστούν αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Ενισχύουμε τη δράση όλων των αλληλέγγυων δυνάμεων για την επιτυχία της απεργίας, συμπεριλαμβανομένης και της παρέμβασης που οργανώνεται στο Βόλο την Τρίτη, 23 Ιούνη στις 7μμ στα καταστήματα της VODAFON.


20/6/2015


ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ-συνδικαλιστική κίνηση εργατών στον ΙΜΑΝΤΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΚΟ Μαγνησίας)
ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΟΛΟΥ
ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ