Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Αγώνας ταξικός ενάντια στους σφαγείς των λαών


Η διαδήλωση για την Ειρήνη στην Άγκυρα πνίγηκε στο αίμα. Τουλάχιστον 97 σύντροφοι και συντρόφισσες, μαχητές και μαχήτριες για την Ειρήνη και την Ελευθερία έπεσαν νεκροί  το Σάββατο 10 Οκτώβρη. Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες. Αυτό το νέο σφαγείο μετά το Σουρούτς τον περασμένο Iούλιο και το Ντιγιάρμπακιρ είναι ένα νέο μνημείο βαρβαρότητας από τον ISIS και την κυβέρνηση του Ερντογάν και του AKP. Η άθλια πρόκληση του Ερντογάν στο διάγγελμά του να κατηγορήσει εμμέσως το κουρδικό κίνημα για την τραγωδία απορρίπτεται με αγανάκτηση. Οι τρεις ημέρες εθνικού πένθους την οποία κήρυξε ο μακελλάρης του λαού του, Ερντογάν,  δεν μπορούν  να ξεγελάσουν κανέναν. Είναι ένα μνημείο υποκρισίας δίπλα στο μνημείο της βαρβαρότητας.


Η καμπάνια φίμωσης του τουρκικού κράτους σε κάθε πληροφορία δεν μπορεί να κρύψει την δολοφονική επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές -ανάμεσα σε πτώματα και τραυματίες- μετά την βομβιστική επίθεση με δακρυγόνα και γκλομπς. Κανένας χώρος στην εθνική ενότητα η οποία είναι ενότητα ενάντια στην εργατική τάξη και το κουρδικό κίνημα. Ο εχθρός της τουρκικής κυβέρνησης είναι ο ίδιος της ο λαός, ο καθένας που τολμά να βγει στο δρόμο για να την αμφισβητήσει . Αυτό ήταν το μήνυμα της επίθεσης στην Άγκυρα: “Δεν επιτρέπεται να βγαίνετε στους δρόμους”. Το μήνυμα ελήφθη, αλλά δεν θα γίνει αποδεκτό. Το άθλιο τουρκικό παρακράτος έχει πλήρη την ευθύνη της επίθεσης.

Η εργατική τάξη και η νεολαία στην Ελλάδα, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο πρέπει να εξεγερθούν και να σαρώσουν κάθε άθλιο καθεστώς του αίματος. Το δικό μας αίτημα για Ειρήνη αποτελεί ζήτημα πολέμου για τους σφαγείς των λαών.

Απαιτείται άμεση σύνδεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα, στην Τουρκία και σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Σήμερα που θρηνούμε την εν ψυχρώ δολοφονία δύο μικρών παιδιών 3 και 9 ετών, από την αστυνομία και τους φανερούς και μη μηχανισμούς του τουρκικού κράτους, θυμόμαστε τις εν ψυχρώ δολοφονίες στην Ελλάδα, από το 2008 μέχρι και σήμερα και τη βαρβαρότητα που το παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός γεμίζουν τον κόσμο για να συμπληρώσουν τα ίδια τους τα κενά στη διαχείριση της οικονομικής και πολιτικής του κρίσης.    
           
Καμία ανοχή στο κράτος και σε όλες τις αντιδραστικές κυβερνήσεις κάθε χώρας.

Μόνη λύση είναι η οργάνωση της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης και η δημιουργία κυβερνήσεων που θα είναι υπηρέτες των λαών τους και όχι δυνάστες τους.

Για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος και την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού σε ολόκληρη τη γη απαιτείται οργάνωση κάτω από τη σημαία της επανάστασης.


Μέχρι τον παναθρώπινο ελευθεριακό κομμουνισμό. 

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα συμμετέχει και καλεί σε αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, τη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 6:30μμ, πλ. αγ. Νικολάου, Βόλος