Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Στα Βαλκάνια ή θα είσαι διεθνιστής ή αθεράπευτος σωβινιστής


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί να συντονίσουμε και να οργανώσουμε την αντίστασή μας στην Ελλάδα και την Ευρώπη ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο προς τα έξω και Κράτος Έκτακτης Ανάγκης προς τα μέσα, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις 18 Δεκέμβρη. Να αντιπαραθέσουμε την ασφάλεια των δικαιωμάτων και την ενότητα των καταπιεσμένων, για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, ρατσισμό και εκμετάλλευση. 


Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι ξεριζωμένοι από τη φτώχια, τη πείνα και τη βαρβαρότητα των πολέμων των ιμπεριαλιστών αναζητούν δίοδο διαφυγής μέσω των Βαλκανίων προς έναν ασφαλή προορισμό ζωής. Αντί γι αυτό, φράχτες, τείχη, ναρκοπέδια, κέντρα κράτησης δημιουργούνται ξανά που σημαίνουν το τέλος του ονείρου της καπιταλιστικής ευρωπαϊκής ενοποίησης.  

Η στοχοποίηση μεταναστών και προσφύγων ως «επικίνδυνων» είναι  το όχημα να επεκταθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι εξαίρεσης σε ολόκληρη την Ευρώπη που αποσυντίθεται οικονομικά με τις αλλεπάλληλες κρατικές χρεοκοπίες και διαλύεται πολιτικά με την άνοδο των ακροδεξιών εθνικιστών και των φασιστών. Ολόκληρος ο κόσμος έχει βυθιστεί σε ένα ατελείωτο αδιέξοδο που δημιουργεί έναν τέταρτο κόσμο μέσα στον υποτιθέμενο πρώτο ευρωπαϊκό κόσμο.
Τις εθνικιστικές και ρατσιστικές πολιτικές τις υπηρετούν πολλοί. Μαζί με αυτούς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στήριξε το φράχτη του Έβρου, υιοθετεί τα HOTSPOTS, δέχτηκε τη FRONTEX και εφαρμόζει πλήρως τα μνημόνια κοινωνικής καταστροφής που μας φέρνουν στην ίδια μοίρα με τους ξεριζωμένους πρόσφυγες.
Τοπικά, παρά το γεγονός ότι η πόλη μας έχει δεχτεί ελάχιστους μετανάστες ως πρώτο σημείο υποδοχής, ο έκπτωτος μονάρχης του Μονακό (Μπέος), φίλος της Ζέτας και των χρυσαυγιτών, επέλεξε να λύσει τους λογαριασμούς του με μαχόμενα τμήματα της πόλης ακριβώς τη μέρα των πανελλαδικών κινητοποιήσεων υπέρ των προσφύγων-μεταναστών και κατά της Ευρώπης Φρούριο. 
Αυτό δεν είναι τυχαίο
Το προσφυγικό είναι αλληλένδετο με τον πατριωτικό-εθνικιστικό λόγο, προνομιακό πεδίο των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν κι όλων των ακροδεξιών-νεοναζιστικών ομάδων της «πολιτισμένης» Ευρώπης, γραμμή που υιοθετείται και από τα κόμματα του υποτιθέμενου δημοκρατικού τόξου. Δεν πρόκειται για την πολιτική ανηθικότητα ενός νυκτόβιου υπόδικου στοιχηματατζή, αλλά για την προετοιμασία ενός εμφυλίου πολέμου εντός του ευρωπαϊκού χώρου με στόχο την άνεργη κι εργαζόμενη εργατική τάξη, τα δικαιώματά και τις κατακτήσεις μας. Γι αυτό ακριβώς απαιτείται να αντιπαραθέσουμε όχι ένα δημοκρατικό συνταγματικό μέτωπο που έχει χρεοκοπήσει αλλά το ενιαίο ταξικό μέτωπο όλων των μαχόμενων εργατικών δυνάμεων για έναν αγώνα υπέρβασης του καπιταλιστικού κόσμου φυλακή.
Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό, τον εθνικισμό (δεξιό ή αριστερό) και το φασισμό,  ο αγώνας για σύνορα ανοικτά σε όλους, η κατάργηση φραχτών, στρατοπέδων κράτησης και συγκέντρωσης , ο τερματισμός της πολεμικής βαρβαρότητας μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια επαναστατική διεθνιστική εργατική πολιτική.  Ο προλεταριακός διεθνισμός δεν είναι μια ανθρωπιστική υποχρέωση που έχουν συνήθως οι μικροαστοί και οι ψευτοφιλάνθρωποι μπουρζουάδες. Είναι η πραγματική ανάγκη της διεθνούς τάξης των εργατών στην εποχή της παγκοσμιοποίησης των παραγωγικών δυνάμεων ενάντια στον αγριανθρωπισμό και τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού.
Όπως  σωστά είχε επισημάνει ο Τρότσκι ζώντας το σφαγείο των Βαλκανικών πολέμων «Στα Βαλκάνια ή θα είσαι διεθνιστής ή αθεράπευτος σωβινιστής».
Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα  συμμετέχει και καλεί στη συγκέντρωση και πορεία την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2015, στις 18:00μμ, στο Θόλο, Πανεπιστήμιο  Θεσσαλίας - Βόλος.
ΕΕΚ
Βόλος 16/12/2015