Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017




Ενάντια στον καπιταλισμό, τον πόλεμο, τον φασισμό.
Κόκκινη Ευρώπη Σοσιαλιστική


Το ΕΕΚ συμμετέχει και καλεί στην ανεξάρτητη Ταξική συγκέντρωση τη 1η Μαϊου, στο ταχυδρομείο Βόλου (Δημητριάδος - αγ.Νικολάου), 10πμ

• Ενάντια στους εκβιασμούς των διεθνών τοκογλύφων και των ντόπιων τοποτηρητών τους.
• Ενάντια στην απόπειρα της κυβέρνησης ΣYPIZA-ANEΛ να βαφτίσουν το κρέας ψάρι και να συνεχίσουν τις ίδιες επαχθείς πολιτικές λιτότητας, ληστείας των ασφαλιστικών ταμείων και ξεπουλήματος, για την πληρωμή των δόσεων στην τρόικα του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου.
• Ενάντια στη βαρβαρότητα του παρηκμασμένου και σε θανάσιμη κρίση καπιταλισμού· τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διαλύουν χώρες και σπέρνουν οικονομική καταστροφή· που οδηγούν στην απελπισία τους λαούς της Ασίας και Αφρικής και στη μαζική ανεργία στην Ευρώπη· που ρίχνουν χώρες όπως η Ελλάδα στον καιάδα της οικονομικής καταστροφής.
• Ενάντια στην Ευρώπη – Φρούριο του ρατσισμού και της υποκρισίας που μετατρέπει τη Μεσόγειο σε υγρό νεκροταφείο.
• Ενάντια στον αγριανθρωπικό εθνικισμό και το φασισμό. Για την καταδίκη και τη συντριβή της ναζιστικής Xρυσής Aυγής
Να μην αφήσουμε τον παρηκμασμένο καπιταλισμό να ρίξει την ανθρωπότητα στη βαρβαρότητα.
Άμεσα και δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης. Διαγραφή του χρέους. Δουλειά στη νεολαία τώρα! Δουλειά όχι δουλεία!
Η πάλη της εργατικής τάξης, για δουλειά για μισθούς για την ίδια την ζωή πρέπει και μπορεί να είναι ανεξάρτητη από τα αφεντικά, το κράτος και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
Για τη συντριβή των εκμεταλλευτικών και εξουσιαστικών σχέσεων που υποδουλώνουν και ρίχνουν στην αναξιοπρέπεια τον άνθρωπο.
Ανατροπή της κυβέρνησης από τα κάτω και τα αριστερά.
• Οικοδομείστε το μαζικό επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης – την οργάνωση για τη συντριβή των μηχανισμών της καπιταλιστικής εξουσίας.
• Το μέλλον της εργατικής τάξης και του καταπιεσμένου λαού στην Ελλάδα είναι αλληλένδετο με το μέλλον των εργατών και των λαών στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο. Καθώς η περιοχή, η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, ο πρώην σοβιετικός χώρος συγκλονίζονται από μια χωρίς προηγούμενο κρίση και ο κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης φουντώνει. Τονίζουμε ξανά, ακούραστα, ασυμβίβαστα: Η λύση ή θα είναι επαναστατική, διεθνής και διεθνιστική ή δεν θα υπάρξει!
• Το Ε.Ε.Κ., στηριζόμενο πάνω στην κίνηση, τους αγώνες και τις εμπειρίες της εργατικής τάξης, με την κόκκινη σημαία του προλεταριακού διεθνισμού, στο δρόμο οικοδόμησης μιας νέας επαναστατικής διεθνούς, της 4ης Διεθνούς. Καλούμε όσους παλεύουν την εξαθλίωση, τη φτώχεια και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, να δώσουμε μαζί την τελειωτική γροθιά σε αυτό το σύστημα, επαναστατικά και διεθνιστικά.

Για την εξουσία των εργατικών συμβουλίων και λαϊκών συνελεύσεων, για την αντιμετώπιση της κρίσης, των συνωμοσιών και πιέσεων του μεγάλου διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου. Για την εργατική εξουσία ως πρώτο βήμα για το πέρασμα στον ελευθεριακό κομμουνισμό των ελεύθερα συνεταιριζόμενων παραγωγών.

Από αυτή τη σκοπιά αγωνιστές από την Eλλάδα, την Tουρκία, τα Bαλκάνια, τις Mεσογειακές χώρες, από τη Mέση Aνατολή, την Aνατολική και Δυτική Eυρώπη, οργανώνουμε στα τέλη του Mάη μια Επείγουσα Ευρω-Μεσογειακή ΕργατικήΣυνδιάσκεψη στην Αθήνα. Το ΕΕΚ καλεί σε αυτή την 4η Εργατική Ευρωμεσογειακή Συνδιάσκεψη που γίνεται από τις 26 - 28 Μαΐου 2017. Έχουν ήδη συγκληθεί άλλες τρεις, το 2013, 2014 και 2015. Στη συνδιάσκεψη καλούνται αγωνιστές εργάτες, διανοούμενοι, λαϊκές οργανώσεις και κινήματα και δυνάμεις της επαναστατικής αριστεράς με διαφορετικές ιστορικές παραδόσεις. Στόχος η επεξεργασία ενός κοινού διεθνούς προγράμματος δράσης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό καπιταλισμό και τους πολέμους του, ενάντια στον δηλητηριώδη εθνικισμό και το φασισμό, για μια διεθνιστική εργατική απάντηση στην κρίση.Nα οργανωθούμε, να αντισταθούμε, να αγωνιστούμε για να νικήσουμε τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, το φασισμό και τη μήτρα τους, τον καπιταλισμό!
Eναρκτήρια εκδήλωση Παρασκευή 26 Mαΐου, 7 μ.μ., EΣHEA (Aκαδημίας 20, Aθήνα).

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ