Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Φ.Σ. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ Π.Θ. (*) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2009


Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής που εκτυλίχθηκε τις μέρες μνήμης και αγώνα που κορυφώθηκαν την 6η Δεκέμβρη, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Παρόλο το κλίμα τρομοκράτησης που, όπως σήμερα έτσι και τότε, προωθούσε η κυβέρνηση, σε δεκάδες πόλεις είχαν γίνει μαζικότατες και μαχητικές διαδηλώσεις, καθώς χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, νεολαίοι της επισφαλούς εργασίας, άνεργοι, εργαζόμενοι και μετανάστες είχαν βγει στους δρόμους αψηφώντας την αστυνομοκρατία. Όλες οι διαδηλώσεις σε πανελλαδικό επίπεδο είχαν τότε χτυπηθεί άγρια από τις αστυνομικές δυνάμεις σε μια προσπάθεια να τσακιστεί προληπτικά το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα και να προετοιμαστούν οι δυνάμεις καταστολής ενάντια στους μαζικούς αγώνες που αναπτύσσονται.

Η προκλητική, αυταρχική και δολοφονική στάση της αστυνομίας στις 6 Δεκέμβρη 2009, έφτασε στο ύψιστο σημείο της με την επίθεση από την Ομάδα Δέλτα και Δίας ενάντια στο μπλοκ του ΕΕΚ, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά η Αγγελική Κουτσουμπού, η οποία μεταφέρθηκε αναίσθητη στο νοσοκομείο με υποσκληρίδιο αιμάτωμα, θλάση εγκεφάλου, ρήξη λιθοειδούς και αιμάτωμα στο αυτί, συντριπτικό κάταγμα στην κλείδα και 6 σπασμένα πλευρά. Δεκάδες άλλοι αγωνιστές τραυματίστηκαν από κτυπήματα με γκλοπς και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ άλλοι προσήχθησαν κι αρκετοί συνελήφθησαν και σήμερα παραπέμπονται σε δίκες. Αξίζει να σημειώσουμε πως ενώ όλοι συνελήφθησαν στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα, με το ίδιο διαβιβαστικό και τις ίδιες περίπου κατηγορίες, οι δίκες έχουν διαχωριστεί ώστε να μην φαίνεται πως η επίθεση της αστυνομίας ήταν κατά οργανωμένου μπλοκ της διαδήλωσης.

Αρκετοί αγωνιστές βρέθηκαν στην περιφρούρηση του μπλοκ του ΕΕΚ με σκοπό να αποτρέψουν τα χειρότερα από την προαναφερθείσα δολοφονική επίθεση της αστυνομίας. Ανάμεσα τους οι Νίκος Κρύνσκι και Αλέξανδρος Λουπάσης που δικάζονται 24/3/2010 και οι Απόστολος Σορολοπίδης και Στέφανος Ανδρέου που δικάζονται στις 26/3/2010.Η απαίτηση για οριστική παύση των διώξεων όλων των κατηγορούμενων, είναι υπόθεση όλων των φοιτητών, σε κάθε πόλη, που τις μέρες εκείνες βίωσαν με τον χειρότερο τρόπο τη μανία της αστυνομίας.

Είναι πρόκληση ενάντια σε κάθε αγωνιστή, η καταδίκη του Θάνου Ζαμπέτη, που βρισκόταν κι αυτός στην περιφρούρηση του συγκεκριμένου μπλοκ, σε 7 μήνες φυλάκιση. Είναι πρόκληση, ειδικά σε μια στιγμή ολοφάνερης προσπάθειας «να πέσει στα μαλακά» ο Κορκονέας, ο δολοφόνος του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπως είχε γίνει με τον Μελίστα, τον δολοφόνο του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά, που στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλακή και στο δευτεροβάθμιο αθωώθηκε!

Αποδεικνύεται πως ο μόνος δρόμος που έχει απομείνει στο καπιταλιστικό σύστημα σε καιρούς κρίσης του για να εφαρμόσει τα νέα μέτρα, περνάει μέσα από την άγρια και βαθιά καταστολή του νεολαιίστικου κι εργατικού κινήματος. Η κοινωνική σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και θα απαντήσουμε μαζικά και δυναμικά σπάζοντας στην πράξη την τρομοκρατία και παίρνοντας πίσω τη ζωή που μας κλέβουν.

Είναι καθήκον του φοιτητικού κινήματος να απαιτήσει:

-την απόσυρση των κατηγοριών των Νίκο Κρύνσκι, Αλέξανδρου Λουπάση, Απόστολου Σορολοπίδη, Στέφανου Ανδρέου καθώς και όλων των συλληφθέντων της 6ης Δεκέμβρη 2009

-την καταδίκη των φυσικών κι ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης και σοβαρού τραυματισμού της Αγγελικής Κουτσουμπού

-την άμεση απελευθέρωση του Πολωνού αναρχικού Michael Pawlak, συλληφθέντα του Δεκέμβρη 2009 που εξακολουθεί να είναι προφυλακισμένος στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Ακόμη απαιτούμε:

-τη διάλυση των ΜΑΤ κι όλων των ειδικών δυνάμεων

-την κατάργηση τρομονόμου-κουκουλονόμου

-την απαγόρευση της χρήσης χημικών

-την απαγόρευση της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους αγωνιστικών κινητοποιήσεων

-την υποστήριξη και διεύρυνση του Ασύλου

(*) Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Αρχιτεκτονική είναι τμήμα στο Βόλο.