Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Nα αποφυλακιστεί ο Mάριος Z.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ EEK

Nα αποφυλακιστεί ο Mάριος Z.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ καταγγέλλει την αναίτια σύλληψη και την σκανδαλώδη προφυλάκιση του Μάριου Ζέρβα. Ο Μάριος, δάσκαλος κολύμβησης, συμμετείχε μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους, στην απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση της πανεργατικής απεργίας στις 11/3.
Κατά την διάρκεια της πορείας, στην Πανεπιστημίου, στο ύψος της Σίνα, δίπλα στο μπλοκ του ΕΕΚ, δέχτηκε επίθεση τελείως αναίτια από πάνοπλο άνδρα των ΜΑΤ, που τον απομόνωσε από την πορεία, ίσως γιατί είχε μαλλιά? ράστα και τον συνέλαβε. Στη συνέχεια, στη ΓΑΔΑ, του φόρτωσαν την κατηγορία ότι φορούσε κουκούλα και ότι επιτέθηκε με βόμβα μολότοφ στον αστυνομικό των ΜΑΤ που τον συνέλαβε και ότι δήθεν αυτός κινδύνεψε από φωτιά. Το ΕΕΚ δηλώνει ότι κατά την διάρκεια της πορείας γύρω από το μπλοκ του δεν έγινε σε κανένα σημείο επίθεση με βόμβα μολότοφ ενάντια στην αστυνομία. Επίσης δεκάδες φωτογραφίες και video από την στιγμή της σύλληψης δείχνουν ότι το πρόσωπο του είναι ακάλυπτο.

Παρ? όλα αυτά ο εισαγγελέας με την σύμφωνη γνώμη του ανακριτή διέταξαν την προφυλάκισή του, με τις αντιδραστικές διατάξεις του κουκουλονόμου. Ένα νόμο της Ν.Δ, που τον χαρακτήρισε γελοίο και ότι θα τον καταργήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Mε τον οποίο όμως δεν υπήρξε καμία σύλληψη επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, ενώ επί ΠΑΣΟΚ οι συλλήψεις και οι προφυλακίσεις με το νόμο αυτό είναι δεκάδες!!!
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα το αίσχος της προφυλάκισης του Μάριου Ζέρβα και να σταματήσει κάθε δίωξή του. Καλούμε το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα να σταθεί στο πλευρό του Μάριου και να απαιτήσει την άμεση αποφυλάκιση του.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/4 στις 7 μ.μ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στην Διαδήλωση συμπαράστασης στον Μάριο Ζ.

Αθήνα 29/3/2010