Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Φωτογραφίες κι ενημέρωση από αντιφασιστική συγκέντρωση 28/10.

Τα χρονικά περιθώρια δεν επέτρεψαν τη μαζική προπαγάνδιση της σημερινής αντιφασιστικής συγκέντρωσης που καλούσε η Ανοιχτή Συνέλευση Μαγνησίας στην πλατεία Πανεπιστημίου. Η συγκέντρωση κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα κόσμου αλλά υψηλά επίπεδα ανατρεπτικής αντίληψης του πραγματικού νοήματος των παρελάσεων, που δεν είναι τίποτα αλλο από πολιτικές συγκεντρώσεις της φόλας περί εθνικής ενότητας. 

Έτσι κι αλλιώς-είτε με επίσημους, είτε χωρίς- οι παρελάσεις εξακολουθούν να κουβαλάνε όλο το φασιστικό τους περιεχόμενο. Γι αυτό το ΕΕΚ στήριξε την αντιφασιστική συγκέντρωση που καλέστηκε και επέλεξε να μη διαχυθεί στο πλήθος των -αγανακτισμένων ή μη- θεατών της παρέλασης που επιθυμούν μια καθαρή(χωρίς επίσημους;) αλλά πάντα εθνικιστική παρέλαση.

Ο μόνος τρόπος να πετάξουμε τους επίσημους στη θάλασσα και να ξεκινήσουμε πορεία από τον χώρο της παρέλασης είναι με ένα ανοιχτό ανεξάρτητο πολιτικό κάλεσμα που θα οργανώσει δυναμικό και μάχιμο μπλοκ και θα κατευθυνθεί στο χώρο της παραλίας. Που θα έχει ήδη παρέμβει σε σχολεία για να 'παρελάσουν' αλλιώς, όπως έγινε σε άλλες περιοχές όπου οι μαθητές φόρεσαν αντιφασιστικά περιβραχιόνια και σήκωσαν ψηλά τις γροθιές τους.  Που θα έχει προετοιμάσει με ανοιχτό κάλεσμα όσους βρίσκονται στο χώρο για να βρεθούμε πλάι στον κοινό σκοπό.  
Ελλείψει τέτοιας προοπτικής, είναι αδύνατο να ευδοκιμήσει κάθε καλή πρόθεση ή διάθεση, όπως αυτές που είχαν άλλες πολιτικές δυνάμεις που προσπάθησαν να παρέμβουν επιτόπια. Οι δυνάμεις καταστολής του αστικού κράτους είχαν από μέρες προαναγγείλει προληπτικές προσαγωγές, κλειδαμπάρωμα του Θόλου, στενή παρακολούθηση του χώρου της παρέλασης. Σε αυτές τις συνθήκες η απάντηση δεν μπορεί να εγκλωβίζεται στο φαίνεσθαι ενός ανοίγματος πανό που η μόνη αναφορά που έχει είναι στον εαυτό του. 
Δεν απαρνιόμαστε την πολιτική μας ταυτότητα, δεν αφήνουμε τις πολιτικές ανακοινώσεις και σημαίες μας, δεν φοράμε μάσκα θεατή. Οργανωνόμαστε για να ανατρέψουμε το πολιτικό σύστημα και τα τσιράκια του.

Καθόλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, η μικροφωνική έπαιζε αντιφασιστικά τραγούδια, πετάχτηκαν και
μοιράστηκαν χέρι χέρι σε διερχόμενους τρικάκια της Ανοιχτής Συνέλευσης Μαγνησίας που προέτρεπαν στη μη συμμετοχή στο πανηγύρι της παρέλασης.












το αφισακι που ειχε κολληθει στο κεντρο του Βολου και πετάχτηκε σε μικρο μεγεθος και σαν τρικακι