Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Το κειμενο που θα μοιραστει σημερα στην σημερινη πορεια στον Βολο(6μμ στον αγ νικολαο)εναντια στους φασιστες και στα αφεντικα τους.

ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ για να συντρίψουμε μνημόνια, κράτος φασίστες & αφεντικά!
Εμπρός στο δρόμο για τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για να περάσουν εργοστάσια κι όλη η εξουσία στους εργάτες!

Κρίση εξουσίας στην Ελλάδα
Το Δεκέμβρη 2008 η νεολαία επιτέθηκε σε όλα τα αστυνομικά τμήματα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το καλοκαίρι του 2011 αγανακτισμένοι και διαμαρτυρόμενοι πολίτες κυνηγούσαν σε όλη την Ελλάδα τους μνημονιακούς βουλευτές ενώ τον Οκτώβρη 2011 ο ατάλαντος Παπανδρέου άφηνε τη θέση του στον τραπεζίτη Παπαδήμο. Το Φλεβάρη 2012 η εξεγερτική 48ωρη απεργία ανάγκασε τους αστούς πολιτικούς να πάνε στις ανεπιθύμητες εκλογικές αναμετρήσεις ενώ δυο μέρες πριν απελπισμένοι εργάτες του Σκαραμαγκά μπούκαραν μέσα στο υπουργείο άμυνας αναζητώντας τους υπεύθυνους του λουκέτου στα ναυπηγεία, στρίβοντας το λαρύγγι του ΓΕΣ, στυλοβάτη του αστικού καθεστώτος από την εποχή του τέλους του εμφυλίου πολέμου.
Η απεργία της 26 Σεπτέμβρη που κατέβασε χιλιάδες απεργούς σε ολόκληρη την Ελλάδα πρόσθεσε ένα ακόμα πονοκέφαλο, αυτή τη φορά στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία: Το αίτημα να εγκαταλειφθούν οι 24ωρες τουφεκιές και να προχωρήσει η εργατική τάξη σε Γενική Απεργία Διαρκείας. Φωτόπουλοι και σια ζητάνε πολλά αλλά κάνουν λίγα: Όσο δεν σπάνε από τη ΓΣΕΕ, ότι προτείνουν είναι φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες (48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με επικεφαλής τον…Παναγόπουλο; Η συνταγή του απόλυτου πουλήματος).
Και όχι μόνο αυτό: Την ερχόμενη εβδομάδα οι εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής οργανώνουν πανελλαδική κινητοποίηση με κεντρικό αίτημα, Τα εργοστάσια στους εργάτες ενώ η αγροτοσυνεταιριστική ΔΩΔΩΝΗ καταλείφθηκε λόγω του ξεπουλήματος που έγινε σε ιδιώτες.
Γι αυτό η τρόικα εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), εγκλωβισμένη στις λίστες της ντροπής τους αδυνατεί να ανακοινώσει τα καταστροφικά μέτρα των 11,5δις€ και φέρνει το μεγάλο αφεντικό (ΜΕΡΚΕΛ) στην Αθήνα για να διαπιστώσει η ίδια τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Ο Σαμαράς δεν πρόκειται να ζητήσει από τη Μέρκελ έγκριση για τα μέτρα αλλά μια πολιτική συμφωνία, με ένα μοναδικό επιχείρημα: Αν το ευρωπαϊκό κεφάλαιο δεν στηρίξει περισσότερο την Ελλάδα, η χώρα οδεύει προς κοινωνική επανάσταση!

Τα χρυσαγιτόπουλα με τις πιστόλες: Ασφαλίτες συνεργάτες της ΕΥΠ.
Αυτός είναι ο πιο σοβαρός λόγος που κύκλοι του κεφαλαίου δημιουργούν τη νέα γραμμή άμυνας επιβίωσης του καπιταλισμού: τους ναζιστές της χρυσής αυγής, αυτά τα θρασύδειλα αυγά που κουβαλάνε πιστόλια στη μασχάλη, όπως όλοι οι ασφαλίτες. Οι χρυσαυγίτες ωρύονται για τη λίστα των φοροφυγάδων που απέκρυψε ο Βενιζέλος. Τα καθάρματα όμως έχουν κάνει γαργάρα τη λίστα Ασάνζ (Γουίκιλις) που περιλαμβάνει το ναζιστή Μιχαλολιάκο ως έμμισθο υπάλληλο της ΚΥΠ (σήμερα ΕΥΠ) με δεκαπλάσιο μισθό από το μισθό του δημοσίου υπαλλήλου της εποχής. Η Χρυσή Αυγή μπροστά στην οργή των εκατομμυρίων ανέργων, απλήρωτων, εργατών, παραμένει μια πολιτική σκόνη. Χωρίς τη βοήθεια κύκλων του κεφαλαίου, της ΕΥΠ και της αστυνομίας απλά δεν θα υπήρχε. Σαμαράς και Μιχαλολιάκος ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να αποδείξουν πιο είναι το πιο πιστό σκυλί στα αφεντικά και μέσω της ΕΥΠ συνεργάζονται ενάντια στο κοινό εχθρό: τους απλήρωτους του Σκαραμαγκά, τα εκατομμύρια των ανέργων, ολόκληρη την  εργατική τάξη.

Για το ενιαίο μέτωπο των εργατών
Η αριστερά αντί να ενώσει και να κινητοποιήσει τις δυνάμεις της ενάντια στους φασίστες, στη πραγματικότητα βρίσκεται σε ύπνωση μαζί με τους αριστερούς ρεφορμιστές νικητές των εκλογών (ΣΥΡΙΖΑ) που θέλουν να ταράξουν τη Χρυσή Αυγή στη νομιμότητα. Στο τέλος, όλοι μαζί (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) κατεβαίνουν σε πορείες αγκαζέ για να στηρίξουν τα αιτήματα της αστυνομίας του φακελώματος, των συλλήψεων, των δακρυγόνων και της απόλυτης βίας ενάντια σε διαδηλωτές, αγωνιζόμενους εργάτες, άνεργους, συνταξιούχους και νεολαίους. Όλα αυτά είναι πολύ επικίνδυνα.

Η οργάνωση, ο εξοπλισμός της εργατικής τάξης και το τσάκισμα κυβέρνησης, μνημονίων κράτους, φασιστών και αφεντικών είναι ο δρόμος που οδηγεί στην κοινωνική επανάσταση, δηλ. τη συντριβή του αστικού κράτους και την ανάληψη της εξουσίας όχι από μια χούφτα ληστές, βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές αλλά από τα εργατικά συμβούλια που θα αναλάβουν πλήρως την αναδιοργάνωση της παραγωγής και της διανομής απαλλοτριώνοντας πλήρως το κεφάλαιο.  Χωρίς μια τολμηρή λύση, διαμέσου της προλεταριακής επανάστασης, τίποτα δεν μπορεί να κινητοποιήσει πραγματικά τις μάζες στο δρόμο της επίλυσης, με τις δικές της μεθόδους, των άλυτων κοινωνικών προβλημάτων μέσα στο καπιταλισμό.
 Εμπρός τώρα για τα μαχητικά κόκκινα αποσπάσματα της εργατικής τάξης!
Εμπρός για την αυτο-οργάνωση των μαζών και τη συγκρότηση Ανεξάρτητου Κέντρου Αγώνα των Εργατών
Να συντρίψουμε φασίστες και αστικό κράτος με την προλεταριακή επανάσταση!

Όλοι/ες στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο Αγώνα & Αλληλεγγύης των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ
Σάββατο, 13 Οκτώβρη, 5.30μμ, πλ. Ελευθερίας-Βόλος

6/10/2012
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ)