Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΉΣ»











Οι συλλήψεις του αρχηγίσκου και πρωτοκλασάτων στελεχών της Ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» εκδηλώνει την βαθύτατη κρίση μέσα στους κρατικούς μηχανισμούς και την δεξιά μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετά την λαϊκή κατακραυγή που ακολούθησε την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά και το ναζιστικό τάγμα εφόδου στο Κερατσίνι.
Το αίμα του Παύλου πέφτει πάνω στις κεφαλές του κράτους και των παρακρατικών παιδιών του. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της άρχουσας τάξης, η οποία και προσπαθεί να βάλει φίμωτρο στα μαντρόσκυλά της όχι γιατί φοβάται μήπως δαγκώσουν την ίδια αλλά μην προκαλέσουν μια ανεξέλεγκτη θύελλα που θα ξεπερνούσε εκείνη του Δεκέμβρη 2008.
Κράτος και κυβέρνηση θέλουν να ανασυνταχτούν. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να τους ξεπλύνει. Χρειάστηκαν 4 φόνοι και 400 βαριοί τραυματισμοί για να βρει ξαφνικά ο «Ξένιος» Δένδιας τους 32 φακέλους; Όλοι οι όροι και οι μηχανισμοί που στήριξαν την άνοδο της «ΧΑ» και κάλυψαν τους δολοφόνους της βρίσκονται εδώ. Μαζί και η τρόικα της ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ που ο κοινωνικός κανιβαλισμός της την θρέψανε με ανθρώπινο κρέας. Κι αυτός ο κανιβαλισμός συνεχίζεται και εντείνεται όπως δείχνουν οι μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, τα κλεισίματα των εργοστασίων, η κατεδάφιση της Παιδείας και της Υγείας.
Δεν μας ξεγελούν η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου –Βορίδη -Άδωνη κι οι ανθρωποφύλακές τους. Τον Ναζισμό, τους κρατικούς προστάτες του, τους καπιταλιστές χρηματοδότες τους, την συστημική μήτρα που τους γεννά και τους ξαναγεννά μπορεί να σαρώσει και θα σαρώσει η ανεξάρτητη αντιφασιστική αντικαπιταλιστική κινητοποίηση της εργατικής τάξης κι όλων των καταπιεσμένων.

ΕΕΚ, 28 Σεπτεμβρίου 2013