Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Στο εδώλιο για ένα «λερωμένο» τοίχο

Την Παρασκευή 13/12 η συντρόφισσα Αναστασία Δεληκάρη παραπέμπεται σε δίκη για αναγραφή συνθήματος στον εξωτερικό τοίχο του εργοστασίου της ΜΕΤΚΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι λίγο πριν την περίοδο που διαπράχθηκε το «έγκλημα», η διοίκηση του εργοστασίου είχε απολύσει προκλητικά 3 συνδικαλιστές εργαζόμενους, απόφαση που ξεσήκωσε κύμα συμπαράστασης από εργασιακούς, πολιτικούς, κοινωνικούς και κινηματικούς χώρους και τελικά πέτυχε τη δικαστική δικαίωση και επαναπρόσληψη των απολυμένων εργατών.
Όσο αυξάνονται τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, όσο αποθρασύνονται οι εργοδότες που -με πρόφαση την κρίση- διαλύουν κάθε εναπομένουσα έννοια εργασιακού δικαιώματος, τόσο παράλληλα μεγαλώνει και η σειρά από δίκες που στήνουν κράτος, αστυνομία και εργοδότες για τον εκφοβισμό των «από τα κάτω» και την περιστολή των κοινωνικών αγώνων.
Ως Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην διωκόμενη συντρόφισσα και απαιτούμε την παύση της δίωξης εναντίον της, καταγγέλλουμε την πολιτική εκφοβισμού που υιοθετούν εργοδότες, αστυνομία και κράτος απέναντι στους ταξικούς αγώνες και καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το δικαστικό μέγαρο Βόλου την Παρασκευή 13/12.


Βόλος, 11/12/2013