Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΕΕΚ


Το ΕΕΚ συμμετέχει και καλεί στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, τη Τετάρτη 18/12/2013, ώρα 17:00, πλ. Ελευθερίας, Βόλος

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στέκεται στο πλευρό του Θωμά Κλημόπουλου, μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και δημοτικού συμβούλου Βόλου εκλεγμένου με την αυτοδιοικητική παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας», ο οποίος στοχοποιήθηκε από τις ναζιστικές συμμορίες που δρουν στην περιοχή του Βόλου.


Η ναζιστική συμμορία επέλεξε το φαρμακείο του για την αναγραφή σημάτων και συνθημάτων προσφιλών στα τάγματα εφόδου, υμνητών του χιτλερισμού και φίλων των χουντικών. Και όχι μόνο αυτό: η πρόσοψη του καταστήματος έχει πυροβοληθεί τέσσερις φορές για να υπενθυμίσει ότι παρά τις συλλήψεις των αρχηγών τους για δολοφονίες μεταναστών, αριστερών και αντιφασιστών καθώς και την ανεύρεση οπλισμού σε βουλευτές και μέλη της ναζιστικής συμμορίας, αυτή παραμένει αλώβητη και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Οι αστυνομικές αρχές της πόλης βρίσκονται πάντα σε πλήρη ετοιμότητα για να προσαγάγουν μαθητές, διαδηλωτές, αριστερούς κι αντιεξουσιαστές, πριν ή μετά από κάθε διαμαρτυρία για τα μνημόνια ή εξαιτίας αντιφασιστικών κινητοποιήσεων. Την ίδια στιγμή όμως συνεχίζουν να «αγνοούν» τα μέλη των ναζιστικών συμμοριών.

Το ΕΕΚ έχει ήδη προτείνει και επιμένει ότι η συγκρότηση εργατικών επιτροπών αυτό-άμυνας είναι η μόνη εγγύηση για τη προστασία της ζωής όσων δεν αποδέχονται το θλιβερό παρόν του καπιταλισμού, απορρίπτουν το θανατηφόρο παρελθόν του ναζισμού κι αγωνίζονται για ένα μέλλον χωρίς μνημόνια, ναζιστικά μαχαίρια, σφαίρες και  καπιταλιστικές αναθυμιάσεις που στέλνουν στον τάφο 13χρονα λουλούδια.

Ο λαός δε ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά.

16 Δεκέμβρη 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ)