Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΖΩΗ




Με αφορμή τη μαζική δολοφονία στο ανθρακωρυχείο της Σόμα της Τουρκίας ,τo Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα και η εργατική τάξη της Eλλάδας ενώνουμε την θλίψη μας με τη θλίψη των οικογενειών των Tούρκων αδελφών μας. Eνώνουμε μαζί τους την οργή μας για τα εργατικά ατυχήματα-δολοφονίες.


Αυτό που συνέβη στο ανθρακωρυχείο της Σόμα ήταν μια πραγματική σφαγή. Να λογοδοτήσουν οι δολοφόνοι των ανθρακωρύχων! Δεν πρόκειται για ατύχημα! Είναι η λογική κατάληξη των πολιτικών που ακολουθούνται με τον πιο συστηματικό και συνειδητό τρόπο από το καπιταλιστικό αδηφάγο τέρας και τους πολιτικούς διαχειριστές του, σε Ελλάδα, Τουρκία και παγκόσμια. Είναι εργατική δολοφονία, όχι πεπρωμένο!


Οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι φτωχοί των πόλεων, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες, η νεολαία, όλοι οι καταπιεσμένοι, όλοι πρέπει να κινηθούμε, προκειμένου να απαλλαγούμε από κάθε καπιταλιστική κυβέρνηση.


Συγχρόνως καταγγέλουμε  την ελληνική κυβέρνηση των μνημονίων, τη διορισμένη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (που αρνήθηκε να κηρύξει απεργία) για το θάνατο του 47χρονου εργολαβικού εργάτη από τη Μαλεσίνα, πατέρα 4 παιδιών, που έπεσε νεκρός στο εργοστάσιο της Λάρυμνας τη προηγούμενη εβδομάδα, στον αγώνα για το μεροκάματο.


Άλλος ένας εργάτης προστίθεται στην ατελείωτη λίστα των εργατικών δολοφονιών. Το success story των σαμαροβενιζέλων είναι στρωμένο με πτώματα. Όπως είπε και ο Ερντογάν, ο φίλος του Σαμαρά, για τους 300 και πλέον νεκρούς ανθρακωρύχους στη Σόμα…αυτά συμβαίνουν! 


Συμβαίνουν όντως στην εποχή των μνημονίων, της απαξίωσης των παραγωγικών μονάδων, στην ανάγκη να αντισταθμιστούν τα κέρδη και οι ζημιές με αντίτιμο τις ανθρώπινες ζωές. 
Τα εγκλήματα δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητα και η αλήθεια πρέπει να λάμψει. 


Η εργατική τάξη θρηνεί σε Ελλάδα, Τουρκία και παγκόσμια για τα θύματά της από την κεφαλαιοκρατική δολοφονική μηχανή. Απαιτούμε να τιμωρηθούν ένοχοι και συνένοχοι όλων των εργατικών ατυχημάτων – δολοφονιών.



Συμμετέχουμε και καλούμε σε παρέμβαση στη πλατεία Πανεπιστημίου Βόλου ,τη Πέμπτη 22/05/2014 στις 18:30, ενάντια στα ατυχήματα - δολοφονίες εργατών στη Σόμα και σε κάθε χώρο εργασίας.