Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ



Το Γραφείο Θεσσαλίας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ) καταγγέλλει τις αστυνομικές αρχές της Καρδίτσας για τη σύλληψη τεσσάρων νεολαίων, ένας εκ των οποίων μέλος της Οργάνωσης Επαναστατικής Νεολαίας (ΟΕΝ) χθες 14/12, στις 23:30 κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης στην πόλη της Καρδίτσας για εκδήλωση σχετική με την οικονομική ενίσχυση των συλληφθέντων του στεκιού Ρεσάλτο.
Η ειδική αστυνομική δύναμη συνοριοφυλάκων που εδρεύει στην Καρδίτσα τους συνέλαβε «επ’αυτοφόρω» για τα αδικήματα της παράνομης αφισοκόλλησης και αφισορύπανσης!
Επισημαίνουμε ότι στο φύλλο σύλληψης η ώρα αναγράφεται λανθασμένα 00:30, μια ώρα από την πραγματική, ενώ επιτράπηκε στους συντρόφους να επικοινωνήσουν με δικηγόρο στις 02.00 και με την οργάνωσή μας στις 02:30. Από τα ξημερώματα ξεκινήσαμε την ενημέρωση όλων των πολιτικών οργανώσεων για το συμβάν.
Οι σύντροφοι κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στην ασφάλεια της Καρδίτσας και παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου για απολογία στον Εισαγγελέα Καρδίτσας, σήμερα 15/12 στις 10:30 το πρωί.
Η προγαγωγή τους, για πλημελληματικού χαρακτήρα πράξεις, έγινε με χειροπέδες και ισχυρή αστυνομική δύναμη!
Οι σύντροφοι απολογήθηκαν στον Εισαγγελέα, εν μέσω δυνάμεων της Ο.Π.Κ.Ε. και αντρών της Ασφάλειας., οι οποίοι ξεπερνούσαν τα δέκα άτομα μέσα στην αίθουσα. Κατόπιν αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 30/4/2010.
Η δίωξη είναι πολιτική εναντίον του ΕΕΚ και της ΟΕΝ στο πλαίσιο του δόγματος της «μηδενικής ανοχής», της πρόσφατης αστυνομοκρατίας που έχει στοχοποιήσει και με δολοφονικές απόπειρες μέλη της οργάνωσής μας, ελευθεριακούς χώρους, συλλογικότητες και αγωνιστές που βρίσκονται στο δρόμο που χάραξε ο εξεγερτικός Δεκέμβρης.
Η προσπάθεια του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. να γεμίσει το ημερολόγιο της επόμενης περιόδου με δίκες αγωνιστών του κόμματός μας και εκατοντάδων αγωνιστών που συνελήφθησαν όλες τις προηγούμενες ημέρες, είναι ημερομηνίες κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων, όπου στη θέση κάθε διωκόμενου αγωνιστή θα βρίσκονται εκατοντάδες και χιλιάδες διαδηλωτές.
Οι σημερινές διώξεις δεν μας τρομάζουν, μας εξοργίζουν!
Η αναμέτρηση έχει αρχίσει και το επαναστατικό κίνημα έχει ήδη αποδεχτεί την πρόκληση.

Γραφείο Θεσσαλίας
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
15-12-2009