Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΩΞΕΩΝ & ΔΙΚΩΝ: Υπό καθεστώς καπιταλιστικής χρεοκοπίας και κοινωνικής καταστροφής



ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΩΞΕΩΝ & ΔΙΚΩΝ
Υπό καθεστώς καπιταλιστικής χρεοκοπίας και κοινωνικής καταστροφής

Η μόνη ανάπτυξη που εγγυάται η αστική κυβέρνηση Σαμαρά με το κωμικό δίδυμο του στικάκια Βενιζέλου και του δικηγόρου του μνημονίου Κουβέλη, είναι η διαρκής αύξηση άνεργων, νεόπτωχων, κοινωνικά αποκλεισμένων, εισβολών σε κοινωνικούς και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους συλλήψεων, διώξεων και δικών με σκοπό την απέραντη σιωπή των αμνών επί σφαγή.

Ο ΕΝΕΚίτης Δένδιας συναγωνίζεται τον φασίστα Μιχαλολιάκο στο ποιος θα αποδειχτεί ο πιο επιτυχημένος εκπρόσωπος του κεφαλαίου προκειμένου να εφαρμοστεί το «νόμος, τάξη, ησυχία».

Το κράτος έκτακτης ανάγκης που κυβερνά με νομοθετικά τερατουργήματα, δείχνει ότι χρειάζεται  το γκλομπ των δυνάμεων καταστολής αφού δεν μπορεί να έχει τη συναίνεση των εργαζόμενων και άνεργων μαζών στο πρόγραμμα κοινωνικής καταστροφής που επιβάλλει. Χρειάζεται τους φασίστες για τις βρώμικες δουλειές για την εξάπλωση του φόβου σε ολόκληρη την εργατική τάξη, τους καταπιεσμένους, έλληνες και μετανάστες.

Το χτύπημα διαδηλώσεων, καταλήψεων, κοινωνικών χώρων και η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης για τα «άνδρα ακολασίας και ανομίας» είναι η επιχείρηση συγκάλυψης του γεγονότος ότι η ακολασία και η ανομία του μεγάλου κεφαλαίου είναι νόμιμη και θεσμοτημένη από την αστική δημοκρατία γεμάτη από σκάνδαλα και ατιμωρησία.

Η ανάσυρση από το χρονοντούλαπο της ιστορίας του φρονηματικού μετεμφυλιακού άρθρου 184 ΠΚ «περί πρόκλησης ή διέγερσης για της διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος» εναντίον αγωνιστών που στάθηκαν πολέμιοι της εκχώρησης των δρόμων σε διοδάρχες και τραπεζίτες, δείχνει την ανασφάλεια του κράτους έκτακτης ανάγκης να εκδικηθεί κάθε φωνή αντίστασης.

Κανένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί να επιβιώσει με τα θεμέλια του υποσκαμμένα από τη καπιταλιστική χρεοκοπία, την αδυναμία του να συνάψει νέα συμβόλαια κοινωνικής ειρήνης για να πείσει τον εργαζόμενο πληθυσμό ότι η «ζωή συνεχίζεται κανονικά». Κανένα καθεστώς δεν μπορεί να νικήσει σε ένα εχθρικά διακείμενο κοινωνικά περιβάλλον με ένα πληθυσμό χωρίς παρόν και μέλλον, με μια νεολαία χωρίς όνειρα κι επιδιώξεις.

Ο μόνος τρομοκράτης είναι το αστικό κράτος και οι παρακρατικές και φασιστικές του συμμορίες, η πολιτική διάσωσης των 2000 οικογενειών που κυβερνούν καταδικάζοντας στο θάνατο εκατομμύρια.

Όσο γρηγορότερα οργανωθούμε για την ανατροπή της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), τόσο γρηγορότερα θα είμαστε σε θέση να συντρίψουμε το αστικό κράτος και τα φασιστικά του αποπαίδια για να δώσουμε τη μόνη εφικτή, για τα συμφέροντα των μαζών, λύση, που σήμερα ταυτίζεται με τη πάλη για μια επαναστατική κυβέρνηση των εργατών βασισμένη στα εργατικά της συμβούλια.

Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες των καταλήψεων (Villa Amalias, Σκαραμαγκά)

Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες και διώξεις εναντίον όλων των αγωνιστών του κινήματος κατά των διοδίων.

Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα με το όπλο της προλεταριακής επανάστασης.

10 Γενάρη 2013
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)