Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Νικη στους εργατες του ΜΕΤΡΟ!

[ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ,23/1]

Ο ΜΟΝΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ, ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Οι εργάτες του ΜΕΤΡΟ δεν πρέπει να μείνουν μόνοι.     Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Η εφαρμογή του νέου Μνημονίου, προσθέτει νέα αβασταχα βάρη στις πλάτες ενός ήδη βαριά δοκιμαζόμενου εργαζόμενου λαού, από τα προηγούμενα μνημόνια. Οι νέες περικοπές στους μισθούς, με την ένταξη στο ¨νέο μισθολόγιο¨, των εργαζομένων στις συγκοινωνίες κάνει την ζωή μας αβίωτη. Αν οι εργάτες των μεταφορών δεν βγούν τώρα σε νέους αγώνες για να τους σταματήσουνε η επόμενη μέρα θα είναι άθλια για όλους.


Ο αγώνας από εδώ και πέρα θα είναι σκληρός και χωρίς συμβιμβασμούς. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της τρόϊκας τους συναδέλφους μας απεργούς του ΜΕΤΡΟ δείχνει τον δρόμο. Οι δικαστικές αποφάσεις και στην συνέχεια οι απειλές για απολύσεις, αν δεν σταματήσουν την απεργία, δείχνει από την πλευρά της κυβέρνησης και του κράτους ότι είναι αδύναμοι να δεχτούν τη νόμιμη αντίδραση των εργαζομένων στα μέτρα που καταστρέφουν την ζωή μας. Είναι καθήκον για όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους στις μεταφορές να συμπαραταχτούν με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πλευρό των απεργών του ΜΕΤΡΟ. Έτσι και αλλιώς ο αγώνας είναι κοινός.


Οι εποχές απαιτούν καθαρές και τίμιες λύσεις, δεν χωράει κανένα πλέον , ναι μεν αλλά. Οι εργαζόμενοι πρέπει άμεσα να απομωνόσουν όλους εκείνους τους γραφειοκράτες που ξημεροβραδιάζονται στους διαδρόμους των πολιτικών γραφείων και προσπαθούν να σπείρουν τον εφησυχασμό, ότι δήθεν εξασφαλίζουν για κάποιους εργαζόμενους τις εξαιρέσεις από τα μέτρα της σφαγής. Η τακτική αυτή σκοπό έχει την διάσπαση των εργαζομένων και το μπλοκάρισμα των αναγκαίων αποφάσεων για απεργιακούς  αγώνες. Επίσης πρέπει να αντισταθούμε σε αυτούς που προτείνουν ένα δήθεν πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων με διάσπαρτες 24ωρες απεργίες. Ο δρόμος αυτός ,είναι με αγωνιστικό μανδύα, ο δρόμος της υποταγής και της αποδοχής των μέτρων. Η μόνη λύση είναι ένα πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας σε συντονισμό με τους άλλους εργαζόμενους στα άλλα μέσα μεταφοράς και άλλους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Ο στόχος της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ανατροπή της καπιταλιστικής κυβέρνησης και το άνοιγμα της προοπτικής της εξουσίας των εργαζομένων.Είναι η μόνη εφικτή προοπτική στην καταστροφή που μας οδηγούν.

  Η προοπτική μαζικών αγώνων απαιτεί το αποφασιστικό σπάσιμο και την πολιτική απομόνωση από τους εργάτες, όλων των γραφειοκρατικών παρασίτων που έχουν κάτσει στο σβέρκο τους.Η αυτο-οργάνωση των εργατών είναι όρος για την νίκη των εργατών. Ο ΑΓΩΝΑΣ στα χέρια των  ΕΡΓΑΤΩΝ και όχι των Γραφειοκρατών. Οι συνελεύσεις πρέπει να εκλέξουν επιτροπές αγώνα που θα συντονίσουν και θα καθοδηγήσουν αυτόν τον αγώνα. Ο συντονισμός θα γίνει αφού οι εργάτες πάρουν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους για το συντονισμό. Η κατάσταση είναι δύσκολη και επικίνδυνη, δεν χωράει άλλο το παιχνιδάκι να εμφανίζονται τα δήθεν συντονιστικά όπου οι γραφειοκράτες έρχονται με ειλημμένες αποφάσεις που τους υπαγορεύουν τα διάφορα κέντρα εξουσίας. Ο ΜΟΝΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ δηλαδή ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. Εκλεγμένες επιτροπές εργατών από τις συνελεύσεις πρέπει και μπορούν να συντονίζουν και να ενοποιούν τους αγώνες των εργατών . Τέτοιοι αγώνες μπορούν να τρίξουν τα θεμέλια της εξουσίας και να είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ.
23-1-12
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ,24/1

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ