Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Καλειται πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα στις Σκουριές Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και καταστροφής της φύσης: Παρασκευη 22/3 στις 6μμ στον αγ.Νικόλαο.



Όχι στον χρυσό θάνατο των μεταλλείων

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Ιερισσού της Χαλκιδικής. Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση Σαμαρά μέσα στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται το κράτος των καπιταλιστών, έκανε επίδειξη τρομοκρατικής πυγμής και προέβη σε ακραίες κατασταλτικές μεθόδους με ΕΚΑΜίτες, ΜΑΤατζήδες και κάθε λογής μπάτσους να εισβάλλουν στην Ιερισσό και να πνίγουν στα χημικά όλη την περιοχή. Δεν δίστασαν ακόμη και να πετάξουν δακρυγόνα στα προαύλια των σχολείων με αποτέλεσμα ένας 15χρονος μαθητής να τραυματιστεί από κάλυκα. Το μίσος των πραιτωριανών του Δένδια απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής ήταν τέτοιο που μέχρι το βράδυ το σκηνικό στην Ιερισσό θύμιζε σκηνικό πολέμου, με τους κατοίκους να αντιδρούν, να στήνουν οδοφράγματα και να συγκρούονται με τα ΜΑΤ, θυμίζοντας τις νύχτες της Κερατέας.
Είναι προφανές πως εδώ και αρκετό καιρό η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση των καπιτα-ληστών, έχει επιλέξει τον δρόμο της τρομοκρατίας απέναντι σε όποιον αντιστέκεται στο μέλλον της εξαθλίωσης που μας προετοιμάζουν και γι’ αυτό απαντά με καταστολή, ξύλο και συλλήψεις των κατοίκων που αγωνίζονται για να μην μετατραπεί ο τόπος τους από ένα πλούσιο σε φυσικό κάλλος τοπίο σε ένα απέραντο εργοτάξιο προς τέρψιν των Καναδών σύγχρονων χρυσοθήρων και του Μπόμπολα. Μπροστά στην εξαθλίωση των ζωών των κατοίκων των περιοχών αυτών -και όλων μας- και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος η απάντηση του κινήματος και κάθε αριστερής οργάνωσης και συλλογικότητας πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής και να δείξει τον δρόμο της εξέγερσης σε πείσμα της βίας του κράτους.


·         Κάτω η κυβέρνηση του Ελ Ντοράντο
·         Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από τις κινητοποιήσεις
·         Νίκη στον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές Χαλκιδικής
·         Κανένα μεταλλείο σε Χαλκιδική, Κιλκίς και Θράκη

ΕΕΚ θεσσαλίας