Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ...

Tην μαύρη επέτειο της 12ης Μάρτη 1943, ημέρα που εκτελέστηκαν 45 αγωνιστές απο τις κατοχικές δυνάμεις των ιταλών φασιστών στο μαρτυρικό χωριό Τσαριτσάνη Ελασσόνας, διάλεξαν οι απόγονοι των φασιστων-της Χρυσής Αυγής Λάρισας- με επικεφαλή τον βουλευτή Αλεξόπουλο για να παρουσιαστούν με το πρόσχημα... να  τιμήσουν τους νεκρούς.


Αυτό που για ακόμη μια φορά δεν υπολόγισαν ήταν την κατακραυγή του κόσμου του χωριού που αρνήθηκαν την παρουσία τους και τους ανάγκασαν να μείνουν με το στεφάνι στα χέρια.
Το χωριό της  Τσαριτσάνης με παράδοση στον αντιφασιστικό αγώνα και με πολλους μαχητές στο αντάρτικο δεν θα ήταν δυνατό να αφήσει αναπάντητη την πρόκληση των σύγχρονων χιτών και ΜΑΥδων και τους  ανάγκασαν  να αποχωρήσουν άπραγοι.
Η τακτική εδώ και καιρό των χρυσαυγιτών -μην μπορωντας να ανοίξουν την βρώμικη δουλειά τους στην πόλη της Λάρισας- είναι να αλωνίζουν την περιφέρεια του νομού με αφορμή γιορτές και επετείους για να δείχνουν... ένα κάποιο έργο στους χρηματοδότες τους.

Αυτό που ανακαλύπτουν είναι οτι δεν είναι κάποιοι " αναρχοάπλυτοι ή οπαδοί του Τρότσκυ", όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους, που στέκονται εμπόδιο στο έργο τους αλλά και κόσμος του χωριού που δεν υποφέρει την φασιστική μπόχα που αναδύει η παρουσία τους.
Αυτό που μπορούμε με σιγουριά να τους υποσχεθούμε είναι οτι η αντιμετώπιση τους απο μεριάς μας δεν θα αφορά μόνο την θεωρητική αντιπληροφόρηση αλλά και την παρουσία μας στο δρόμο καθε φορα που αποφασίζουν να ξεπροβάλλουν απο τα γραφεία τους. 

10/3/13, ΕΕΚ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ