Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΖΕΧΝΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟ




    H δίχως άλλο φρονηματική δίωξη στην οποία υποβάλλεται ο συναγωνιστής και σύντροφος Στέφανος Γκουλιώνης έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των πολιτικών διώξεων που με συνέπεια έχει εξαπολύσει το κράτος έκτακτης ανάγκης πανελλαδικά.


   Μετά τα δικαστήρια κατά των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στα διόδια, την δίκη για την απαλλοτρίωση super market, την δίωξη αναρχικών για αντιφασιστική δράση, του γγ του ΕΕΚ Σ. Μιχαήλ για δημοσίευση αντιφασιστικών άρθρων και του Κ. Μουτζούρη (πρώην πρύτανη του ΕΜΠ) για τη λειτουργία του Indymedia – και των δυο προηγούμενων μετά από μήνυση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής - έρχεται η περίπτωση του συναγωνιστή Στέφανου  που παραπέμπεται  στις 4 Ιουλίου στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία « της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» και με βάση το  ν. 4057/2012 απειλείται ακόμη και με την ποινή της προσωρινής ή οριστικής παύσης.  Έτσι αποδεικνύεται περίτρανα ότι η υπό διάλυση κρατική μηχανή δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί όσους τολμούν να σηκώσουν κεφάλι και να αντιδράσουν στην πλήρη και ολοκληρωτική καταστροφή και απαξίωση της ίδιας μας της ύπαρξης.
   Απέναντι μας δεν έχουμε απλά μια αντιλαϊκή κυβέρνηση και μια κακή πολιτική αλλά μια σκληρή μορφή βιοεξουσίας που πετά στο περιθώριο της ζωής και της αξιοπρέπειας το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.
   Το πρωινό της 25ης Μαρτίου 2012 αρκετοί Λαρισαίοι αγωνιστές ένωσαν την φωνή τους απέναντι στην υποκριτική σκηνοθεσία μιας όψιμης ολιγόωρης εθνικής ανάτασης με το πανηγύρι της παρέλασης και τα κακόηχα εμβατήρια που μάταια προσπαθούσαν να καλύψουν τις φωνές των εξαθλιωμένων. Η απάντηση της κρατικής καταστολής ήταν δυο προσαγωγές συντρόφων, πέντε σπασμένα πλευρά μιας συναγωνίστριας γυναίκας και αμέτρητες ροπαλιές των πάντα έτοιμων και πρόθυμων ΜΑΤ στα κεφάλια των <<ασεβών>> διαδηλωτών.
   Τίποτα όμως από αυτά δεν τους είναι αρκετό. Η τελευταία πράξη της εκδικητικής μανίας του κράτους ολοκληρώνεται σήμερα ζητώντας το κεφάλι του Σ. Γκουλιώνη επί πίνακι. Αυτοί που σήμερα τον δικάζουνε, με κίνδυνο να χάσει τη δουλειά του, είναι οι ίδιοι που του στέρησαν το μεγαλύτερο μέρος του μισθού του εδώ και αρκετούς μήνες.
   Ο δρόμος της χειραφέτησης της τάξης των εργατών για την τελική και ολοκληρωτική απελευθέρωσή της περνά απαραίτητα από το σταυροδρόμι της αυτοοργάνωσης. Αυτός είναι ο λόγος που απορρίπτουμε, ως υποκριτικά, τα κροκοδείλια δάκρυα των γραφειοκρατών της ΑΔΕΔΥ που καταθέτουν σήμερα για την περίπτωση του Στέφανου. Είναι αυτοί που μερικές εβδομάδες πριν ξεπούλαγαν την απεργία των καθηγητών, είναι οι ίδιοι που ενώ με το αριστερό τους χέρι υπογράφουν δηλώσεις συμπαράστασης στου διωκόμενους αγωνιστές την ίδια ώρα με το δεξί στην ανάταση στηρίζουν την εξουσία των διωκτών.
   Η αυταπάτη της ανάθεσης της ζωής μας στα γρανάζια της γραφειοκρατίας είτε στην προσδοκία μιας αριστερής διακυβέρνησης, μέσα πάντα στα πλαίσια ενός καπιταλισμού που καταρρέει, σβήστηκαν από το αίμα των νεκρών της Τουρκίας, των εκατομμυρίων διαδηλωτών της πλατείας Ταχρίρ και απο τις σφαίρες που η κατά τα άλλα αριστερή κυβέρνηση της Ρούσεφ ρίχνει πάνω από τα κεφάλια των εξεγερμένων της Βραζιλίας. Κάθε επί μέρους ζήτημα σαν το σημερινό είναι η αφορμή που φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα του όλου.

ΤΩΡΑ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ. ΤΩΡΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ !

 Πλήρης αθώωση  και απαλλαγή του Στέφανου Γκουλιώνη από κάθε πειθαρχική δίωξη. Άμεση επιστροφή στην εργασία του.  Κατάργηση των ν. 4057/2012 και 4093/2012.

     eek@eek.gr                  www.eek.gr                      τηλ.-fax: 2117252376