Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Όποιος δεν μιλάει για τον καπιταλισμό δεν μπορεί να μιλάει για το φασισμό





Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει το «πολιτικό σπονσονάρισμα»  του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Βόλου, που επιχειρεί με ανακοίνωσή της η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.
Οι μνημονιακοί ληστές με το απύθμενο θράσος που τους διακρίνει, ξεχνούν ότι είναι απόλυτα υπεύθυνοι για τη μαζική φτώχια κι εξαθλίωση, τις συναινετικές διακυβερνήσεις με το ακροδεξιό ΛΑ.ΟΣ του Καρατζαφέρη, τη στήριξη που παρέχουν στο δεξιό κυβερνητικό σχήμα με τα λουλούδια τύπου Γεωργιάδη, τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών και τις υγειονομικές βόμβες των μεταναστών αλά Λοβέρδου και τα προγράμματα «φιλοξενίας» του Δένδια.

Στην ανακοίνωσή τους προβάλλουν το «αντιρατσιστικό» νομοθετικό τους εξάμβλωμα για τη καταδίκη της «βίας από όπου κι αν προέρχεται», ταυτίζοντας τη βία και τις εξεγέρσεις των απελπισμένων από τη Βραζιλία, τη Τουρκία, και τους δρόμους της Ελλάδας με τη βία των καπιταλιστών, του κράτους τους και των φασιστικών τους συμμοριών.
Σκόπιμα ανιστόρητα καταγγέλλουν δήθεν το φασισμό για τα ρατσιστικά δεινά, αποκρύπτοντας με επιμέλεια ότι ο φασισμός εμφανίστηκε κι επανεμφανίζεται σε κρίσιμες καμπές της καπιταλιστικής ιστορίας για να προστατέψει το κεφάλαιο από τις εξεγέρσεις και τις προλεταριακές επαναστάσεις. Ξεχνούν ίσως ότι οι πρώιμες φασιστικές συμμορίες πρωτοεμφανίστηκαν στη πρώτη ρώσικη επανάσταση του 1905 με τους μαύρους εκατονταρχίτες για να λάβουν τη χιτλερική τους απάνθρωπη μορφή με τις ευλογίες του γερμανικού κεφαλαίου,  την εποχή της μεγάλης ύφεσης τη δεκαετία του 1930, σπρώχνοντας την ανθρωπότητα στη κατάσταση του μη ανθρώπινου.

Η Χρυσή Αυγή και οι δήθεν αγανακτισμένοι κάτοικοι του Αγ. Παντελεήμονα δεν εμφανίστηκαν στο πολιτικό κενό αλλά αμέσως μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008. Η ΧΑ αναπτύχθηκε καθώς ολόκληρη η καπιταλιστική οικονομία χρεοκοπούσε και το πολιτικό σύστημα βρέθηκε εκτεθειμένο στη διαχείριση των κινητοποιήσεων των μαζών. Η συνεργασία της Χ.Α με τις αστυνομικές δυνάμεις στις κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις και η τακτική της συγκάλυψης είναι πλέον γνωστή σε όλους.

Ακόμα κι χθες που κλιμάκιο βουλευτών της θέλησε να επισκεφθεί χώρους εργαζομένων στην ΕΘΕΛ, αυτό επιχειρήθηκε με τη παρουσία ματατζήδων και μόνο η μαζική παρουσία των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ ακύρωσε το πολιτικό πανηγύρι των φασιστών.

Το γεγονός ότι η μήνυση της ΧΑ κατά του γγ. του ΕΕΚ (Σ. Μιχαήλ) και του πρώην πρύτανη του Μετσοβείου Πολυτεχνείου (Μουτζούρη) λόγω λειτουργίας του Indymedia πήρε μετά από 4 χρόνια το δρόμο για τα δικαστήρια, δείχνει επακριβώς πως νοούν οι πράσινοι κυβερνητικοί εταίροι «τη βία από όπου κι αν προέρχεται».

Οι πράσινοι κυβερνητικοί παράγοντες της δεξιάς κυβέρνησης είναι ανεπιθύμητοι στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ.


29 Ιούνη 2013
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ