Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΝΕΝΑΣ «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ



ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ…

Η προδημοσίευση του νέου νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συμπόρευση με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, είναι η πιστή εφαρμογή του 3ου Μνημονίου, η  πλήρης υποταγή στην πολιτική εξυπηρέτησης του τοκογλυφικού χρέους και στους νόμους του κεφαλαίου και των τραπεζών. Όχι τυχαία, η κυβέρνηση Τσίπρα επαναφέρει το μοτίβο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ότι αν δεν ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πολύ απλά δεν θα υπάρχει η δυνατότητα καταβολής συντάξεων.

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Το ασφαλιστικό είναι μια συνολική κήρυξη πολέμου ενάντια στα όποια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα είχαν απομείνει τα τελευταία χρόνια και συνειδητά αποκρύπτεται ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει να μειωθούν οι δαπάνες για τις συντάξεις κατά 2,25 δις ευρώ για τη διετία 2015-2016.Ο αντιασφαλιστικός νόμος, σε συνέχεια των παλιότερων, δεν έρχεται για να «σωθεί» το ασφαλιστικό. Δεν είναι ένα απλό προαπαιτούμενο, αλλά μία στρατηγική, επιθετική απάντηση του κεφαλαίου, ελληνικού κράτους και της ΕΕ με την συνδρομή του ΔΝΤ στην κρίση του ίδιου του συστήματος.

Οι εργαζόμενοι που θα συνταξιοδοτηθούν άμεσα θα δουν τις συντάξεις τους μειωμένες κατά 30% και οι μελλοντικοί συνταξιούχοι, η σημερινή ελαστική και άνεργη νέα γενιά, δεν θα δει καθόλου συντάξεις αλλά προνοιακά επιδόματα. Η μαζική ανεργία και η απορρύθμιση των σχέσεων εργασίας, η καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων μας με τα απανωτά PSI, η συνεχής και άφθονη χρηματοδότηση των χρεωκοπημένων τραπεζών-ζόμπι, μέσω διαδοχικών ανακεφαλαιοποιήσεων συνολικά με πάνω από 200 δις κρατικό χρήμα, που φορτώθηκε στις πλάτες μας ως δημόσιο χρέος, η κατάρρευση της δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης σε όλα τα επίπεδα, όλα αυτά συνδέονται στενά με το ασφαλιστικό, δηλαδή αφορούν τη ζωή όλης της εργατικής τάξης, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας και όχι επιμέρους τμήματά της.

ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ

Η μάχη που καλούμαστε να δώσουμε με στόχο τη ματαίωση κατάθεσης του αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη συνεχιζόμενη πάλη του λαού μας ενάντια στη πολιτική λιτότητας και φτωχοποίησης των μνημονίων.

Η κατάθεση του ασφαλιστικού χρησιμοποιείται εκ νέου από την κυβέρνηση για την παραπέρα ανάπτυξη των δικών της συμμαχιών με το κεφάλαιο. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ) εξακολουθεί με συνέπεια και συνέχεια να χτίζει τις δικές της συμμαχίες με την κυβέρνηση ΣYΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μιλώντας μεν για τη «μητέρα των μαχών», χωρίς όμως καμιά πραγματική πρόθεση  να πάει τη μάχη μέχρι τέλους. Αποκλειστικός της στόχος είναι η οργάνωση εκτονωτικών 24/48ωρων απεργιών και κινητοποιήσεων και ο έλεγχος της κοινωνικής διαμαρτυρίας, της δυσφορίας και της οργής του λαού.  Μόνο έτσι μπορεί να διατηρήσει τον καθεστωτικό της ρόλο και τα προνόμιά της.

Η αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και οι νέοι γελωτοποιοί), δηλ. οι χθεσινοί καταστροφείς των ζωών μας που θα ήθελαν να συμμετέχουν σε μια οικουμενική κυβέρνηση, καταγγέλλουν  το ΣΥΡΙΖΑ γιατί τόλμησε να φέρει ένα νομοσχέδιο που ξεπερνούσε τα δικά τους αντιδραστικά όνειρα και κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις των τοκογλύφων και της ΕΕ.  

ΝΑ ΞΑΝΑΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ

Το δρόμο του αγώνα τον δείχνουν όσοι αγωνίστηκαν με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια για την ανατροπή των μνημονιακών κυβερνήσεων και των καθοδηγούμενων από ΕΕ και ΔΝΤ πολιτικών τους, χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς. Γι αυτό αγωνιζόμαστε και τώρα σε πλήρη ρήξη με λογικές κυβερνητισμού και πολιτικής ανάθεσης σε επίδοξους «σωτήρες», ενάντια στις επιδιώξεις της εργοδοσίας και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, για να απαλλαγεί όλη μας η ζωή απ’ οτιδήποτε εμποδίζει την ικανοποίηση των αναγκών μας. Οι κοινωνικές και εργατικές ανάγκες είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ.

·         Απαιτούμε τη μονομερή και πλήρη διαγραφή του χρέους που φόρτωσαν στις πλάτες μας οι κυρίαρχοι και οι πολιτικοί υπηρέτες αυτού του βάρβαρου και ανθρωποκτόνου συστήματος, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική αποσυμπίεση (εργασία, υγεία, παιδεία, συντάξεις) των κατώτερων-λαϊκών στρωμάτων. Των κοινωνικών στρωμάτων που εξαθλιώνονται και «κινεζοποιούνται» με ταχύτατους ρυθμούς στα μνημονιακά χρόνια.

·      Παλεύουμε για την εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, γιατί αρνούμαστε να θυσιαστούμε προκειμένου να επιβιώσουν οι χρεωκοπημένες τράπεζες. Στόχος μας η κοινωνική απαλλοτρίωση των μέσων παραγωγής και των μέσων διαχείρισης του κοινωνικού πλούτου. Ενός κοινωνικού πλούτου που παράγουμε όλοι εμείς οι πολλοί και τον μοιράζονται απολαμβάνοντάς τον ξέγνοιαστα οι λίγοι.
·      Καλούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, απεργίες διαρκείας και καταλήψεις τους εργαζόμενους όλων των εργοστασιακών μονάδων που μεταναστεύουν, απολύουν, μειώνουν τους μισθούς, απασχολούν εργαζόμενους «λάστιχο», βάζουν εκβιαστικά λουκέτο μέχρι νεωτέρας. Γιατί αν δεν περάσει όλος ο παραγόμενος κοινωνικός πλούτος στα χέρια των εργαζόμενων, δεν υπάρχει μέλλον στη σύγχρονη φυλακή του καπιταλισμού, της φτώχιας και των πολέμων. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ΕΕ και ΔΝΤ, με μία ισότιμη συνεργασία των λαών στην βάση των αναγκών και δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
·      Δημιουργούμε ένα ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής στην επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ και των πολιτικών συμμάχων τους με πυρήνα ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα. Οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας με συντονιστικά όργανα μάχης και κέντρα αγώνα εργαζομένων, ανέργων, συλλογικοτήτων και συνδικαλιστικών κινήσεων.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΊΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 10 πμ, ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

Καλούμε όλο το λαό που είδε την ελπίδα να περνάει σύριζα και που βλέπει πλέον την φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση να  να συνεχίζει να διαλύει τη ζωή του, να ξαναπιάσει το νήμα του αγώνα στη μάχη που έχει ήδη ξεκινήσει κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, συγκροτώντας ένα δυναμικό, ταξικό μέτωπο ανατροπής με αντικαπιταλιστική κατεύθυνση και επαναστατική προοπτική. Που δεν θα υποκύπτει στους εκβιασμούς αλλά θα ανατρέψει την αντεργατική επίθεση και κάθε διαχειριστή της. Που θα μπλοκάρει την ψήφιση των νομοσχεδίων στην κατεύθυνση ενός γενικού ξεσηκωμού για να τσακιστεί η συμμαχία κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Για την ανατροπή ενός καπιταλιστικού συστήματος παρακμασμένου, χρεοκοπημένου, πρόθυμου να πνίγει χιλιάδες μετανάστες στο Αιγαίο και εκατομμύρια ντόπιους στη φτώχια και στην εξαθλίωση.

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΤΑΞΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ - Τροτσκιστές) συμμετέχει και καλεί στην ανεξάρτητη προσυγκέντρωση, 10πμ, Ταχυδρομείο, Βόλος