Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΡΜΑ ΚΑΙ ΙΜΑΣ: ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ


Ο νέος αγώνας των εργαζόμενων στα εργοστάσια ΙΜΑΣ και ΣΥΡΜΑ διεξάγεται σε μία περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει τις συνέπειες της επιλογής της να υπογράψει το 3ο Μνημόνιο το οποίο κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση. 

Το εργατικό κίνημα αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις με ντόπιες και ξένες δυνάμεις να ετοιμάζονται για μία ακόμη ανεξέλεγκτη και ξεδιάντροπη λεηλασία των εργατικών δικαιωμάτων.

Η πολυεθνική CONTINENTAL, στην οποία ανήκουν τα δύο εργοστάσια,  είναι αποφασισμένη να λάβει νέα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, εκμεταλλευόμενη την υποταγμένη «πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς», καλώντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν με ποιο σκοινί να κρεμαστούν.


Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΙΜΑΝΤΑ, με την υποστήριξη των συναδέλφων τους στο ΣΥΡΜΑ, είναι καθόλα δίκαιες και επιβεβλημένες προκειμένου να αποτρέψουν την διοίκηση της εταιρίας να προβεί σε περαιτέρω απολύσεις.

Καλούμε όλες και όλους να στηρίξουμε έμπρακτα το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην ΙΜΑΣ και το ΣΥΡΜΑ συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφασίσουν οι ίδιοι και τους εργαζόμενους να έρθουν άμεσα σε συνεννόηση με όσους εργάζονται σε καθεστώς εκφοβισμού, απολύσεων, ελαστικής εργασίας ή επισφαλούς εργασίας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Απαιτείται άμεσα ο αγώνας να κλιμακωθεί τώρα που η πυρκαγιά του ασφαλιστικού ξεσήκωσε πλατιά λαϊκά στρώματα. Για να  συγκροτήσουμε ένα πλατύ ενιαίο ταξικό μέτωπο για να περάσουν τα εργοστάσια και όλη η εξουσία στους εργάτες. Βάζοντας οι εργάτες προμετωπίδα του αγώνα αυτό το αίτημα, είναι σίγουρο ότι σήμερα θα βρουν πολλούς συμμάχους στον αγώνα τους.

Το ΕΕΚ στηρίζει τη συγκέντρωση του Ταξικού Συντονισμού Ανατροπής που ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει συλλαλητήριο την Τρίτη 16/02, 7μμ, στη πλατεία Αγίου Νικολάου (Βόλος) για την υπεράσπιση των εργατών της ΙΜΑΣ-ΣΥΡΜΑ


ΕΕΚ

13/2/2016


   
      
www.eekmag.blogspot.gr    //    www.eek.gr