Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΙΚΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Η ΕΑΚ ζητά να κλιμακωθεί ο αγώνας τώρα


Κι όμως αμέσως μετά τη μεγαλειώδη απεργία της 4 Φλεβάρη και τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό, η πλειοψηφία του ΔΣ το μόνο θέμα το οποίο ήθελε να συζητήσει ήταν μια……εκδρομή!

Προς:
Tο ΔΣ του συλλόγου μας
Όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους του ΙΚΑ
Την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

Συνάδελφοι και συναδέλφισες,

Στην Γενική μας Συνέλευση στις 2/2/2016 καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την συνέχιση του αγώνα κατά του ασφα-ληστρικού νομοσχεδίου που παρουσίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το οποίο απορρίπτεται από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα για την τρέχουσα εβδομάδα που το κοινωνικό θερμόμετρο έχει ανέβει εξαιτίας και της πετυχημένης απεργίας στις 4/2, προτείναμε:

• Να οργανωθούν με πρωτοβουλία των συλλόγων μας και της Ομοσπονδίας μας περιφερειακά συλλαλητήρια. Για τη Θεσσαλία προτείναμε στη Λάρισα με τη συμμετοχή όλων των θεσσαλικών πρωτοβάθμιων συλλόγων μας και απεύθυνση σε όλο τον αγωνιζόμενο να λαό να συμμετάσχει σε αυτό.
• Να οργανωθούν 24ωρες ή 48ωρες καταλήψεις των κτιρίων του ΙΚΑ, σε περιφερειακό επίπεδο, κλιμακωτά για όλη την Ελλάδα και την οργάνωση συγκεκριμένων δράσεων τις ημέρες των καταλήψεων.
• Να σχεδιαστεί απεργία διαρκείας σε άμεσο χρονικό διάστημα μαζί με όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους και μέχρι την πλήρη απόσυρση του προσχεδίου της πρότασης νόμου για το ασφαλιστικό.
Οφείλουμε να προειδοποιήσουμε:
• Οι ασφαλιστικοί μας φορείς βρίσκονται ξανά στα πρόθυρα της στάσης πληρωμών.
• Οι μνημονιακοί δανειστές και τοκογλύφοι απαιτούν εδώ και τώρα άγριες περικοπές συντάξεων, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο φορτώνοντας στις πλάτες μας τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας και της κρίσης του συστήματος.
• Το αγωνιστικό παρόν στη μάχη του ασφαλιστικού κλάδων που δίνουν μικρομεσαία στρώματα που βίαια φτωχοποιούνται ( αγρότες, διάφοροι επιστημονικοί κλάδοι, μικροέμποροι, μικροβιοτέχνες κλπ), εφόσον νικήσουν χωρίς τη δικιά μας συμμετοχή (δηλ. η κυβέρνηση κάνει κάποιες παραχωρήσεις προς αυτούς τους κλάδους) θα αφήσουν ως μονόδρομο στην παρούσα ή όποια μελλοντική κυβέρνηση να αναζητήσει τα ισοδύναμα μέτρα από την εργατική τάξη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες. Η ενότητα εργαζομένων και μικρομεσαίων στρωμάτων στην παρούσα στιγμή είναι κρίσιμη για να ανατραπεί στο σύνολό του το ασφαλιστικό και η πολιτική των κυβερνήσεων των μνημονίων.
• Η αποδόμηση του ονείρου για μια κυβέρνηση που θα «έσκιζε τα μνημόνια» δια των μεθόδων της πειθούς των γερακιών του χρηματιστικού κεφαλαίου εγκυμονεί κινδύνους (βλέπε Ουκρανία και άνοδο των νεοναζιστών στην Ελλάδα & Ευρώπη, τη κρίση στο προσφυγικό) αν το εργατικό κίνημα δεν δώσει μια απάντηση στη κρίση του συστήματος.
Από τη πλευρά μας πιστεύουμε ακράδαντα ότι κανένας συνδικαλιστικός φορέας δεν πρέπει να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση με τη κυβέρνηση αν το ασφαλιστικό δεν αποσυρθεί πλήρως.
Οποιαδήποτε συζήτηση μετά από αυτό δεν πρέπει να γίνει απλά επί του ασφαλιστικού καθώς η βιωσιμότητά του κρίνεται από συνολικότερα ζητήματα τα οποία εμείς έχουμε θέσει ευθέως στις γενικές συνελεύσεις του συλλόγου μας και ζητούμε από το ΔΣ του συλλόγου μας, τους πρωτοβάθμιους συλλόγους και την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ να υιοθετήσουν ως αιτήματα άμεσης πάλης για να υπάρξει ένα Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, που θα χρηματοδοτείται πλήρως και αποκλειστικά από το κράτος αλλά και για να επιλυθούν και τα κλαδικά μας αιτήματα (μισθοί, δώρα, ωράριο, οδοιπορικά, προσλήψεις κλπ).
Απαιτούμε:
• Κατάργηση όλων των μνημονίων και όλων των μνημονιακών νόμων. Δεν μπορεί κοινωνική ασφάλιση με τις υπάρχουσες δεσμεύσεις.
• Μονομερής και πλήρης διαγραφή ολόκληρου του χρέους. Να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις και όχι οι τοκογλύφοι.
• Εθνικοποίηση όλων των τραπεζών, χωρίς καμιά αποζημίωση στο κεφάλαιο, κάτω από εργατικό έλεγχο για να διασφαλιστούν μισθοί, συντάξεις, αποθεματικά ταμείων και οι αποταμιεύσεις των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
• Εθνικοποίηση όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, χωρίς καμιά αποζημίωση στο κεφάλαιο, κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων. Για να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά που διασφαλίζει και τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση.
• Να πάρουμε τη ζωή, το πλούτο που παράγουμε στα χέρια μας.
Όσοι/ες συναδέλφους/ισες δεν απέργησαν στις 4/2 με το επιχείρημα της μη κλιμάκωσης και ύπαρξης σχεδίου αγώνα από την Ομοσπονδία μας ή το σύλλογό μας, τους καλούμε την επόμενη φορά να έρθουν στη συνέλευση του συλλόγου μας και να στηρίξουν τις προτάσεις που καταθέτουμε ή να υποβάλλουν τις δικές τους, απορρίπτοντας και την τακτική της πλειοψηφίας του ΔΣ να οργανώνουν συνελεύσεις fast track που οδηγούν στο να μην ψηφίζονται προτάσεις οδηγώντας σε αδιέξοδο πολλούς/ες συναδέλφους/ισες.

Σε καμιά περίπτωση δεν κατανοούμε και δεν ανεχόμαστε την απεργοσπαστική δράση μέλους του ΔΣ του συλλόγου μας ή του εκλεγμένου μέλους στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και γι αυτό ζητούμε την παραίτησή τους.

11 Φλεβάρη 2016

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ)
εργαζομένων ΙΚΑ Μαγνησίας