Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Παύση κάθε δίωξης, Άσυλο στη Σάναα Τάλεμπ



Ονομάζεται Σάναα Τάλεμπ, η εργαζόμενη μετανάστρια γυναίκα, ο άνθρωπος εξαίρεση που συλλαμβάνεται, εγκλείεται, βασανίζεται, ταπεινώνεται και αποκλείεται από το κοινωνικό σώμα  με απέλαση, όπως χιλιάδες άλλοι/ες μετανάστες-στριες,
σε ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχτεί σε ολόκληρη την Ευρώπη-Φρούριο που υποστηρίζεται από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

Η Σάναα συλλαμβάνεται στις 4 Απριλίου 2015, χωρίς να έχει χαρτιά και κρατείται
στο κέντρο κράτησης Ελληνικού, όπου τον Οκτώβριο 2015 της ανακοινώνεται παράταση  τριών μηνών εγκλεισμού. Με όπλο την αποχή συσσιτίου ζητά να την απελευθερώσουν.

Η απάντηση του κράτους είναι βασανισμός από την αστυνομία  στο τμήμα - κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη και άμεση απέλαση καθώς η ίδια αντιστέκεται στο μέτρο της απέλασης. Την ξαναμεταφέρουν στο Eλληνικό, αλλά της φορτώνουν τις κατηγορίες της απείθειας και της φθοράς δημόσιας περιουσίας. Η φυλάκισή της, στις 8/1/2016,  "ανανεώνεται" για δεύτερη φορά και παρατείνεται γι' άλλους τρεις μήνες  ενώ η απέλασή της εκκρεμεί . Η ίδια κάνει έκκληση για αποφυλάκιση και παραχώρηση ασύλου.

Στις 26 Ιανουαρίου 2016  η Σάναα Τάλεμπ θα δικαστεί εκδικητικά με τις κατηγορίες που της φόρτωσαν κατά τη βίαιη "αποτυχημένη" απέλασή της. Μια δίκη στο δικαίωμα της αντίστασης να μην επιστρέψεις στις χώρες της πείνας, των πολέμων, της εξαθλίωσης, το δικαίωμα στη ζωή και όχι στο θάνατο.

Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχτισαν στρατόπεδα συγκέντρωσης με τα υλικά  των μνημονίων, της φτώχιας, της συμφωνίας με ιμπεριαλιστικούς θεσμούς του κεφαλαίου ενώ η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να τα συντηρεί με τα υλικά  της  ταξικής συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης με τους θεσμούς του κεφαλαίου κι όλων των δανειστών.

Παύση κάθε δίωξης - Άσυλο στη Σάναα Τάλεμπ.

Να κλείσουν τα κέντρα κράτησης - στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Χαρτιά σε όλους, πρόσφυγες και  μετανάστες –στριες.

Σύνορα ανοιχτά, χωρίς φράγματα, συρματοπλέγματα και ναρκοπέδια.

Κάτω η Ευρώπη-Φρούριο.



25/1/2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
(ΚΟ Μαγνησίας)