Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Το κείμενο που μοιράστηκε στην πορεία που έγινε την Τρίτη 29/5 στην Ν.ιωνία με αφορμή τα γεγονότα των συλλήψεων για την κατάληψη του ΣΙΝΕ Νικη + πανό


ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Τετάρτη, 30/5, 9.00μμ στα Δικαστήρια Βόλου για τις συλλήψεις του cine ΝΙΚΗ
 Tο πολιτικό σύστημα μπορεί να παραπαίει μέσα στην πολιτική θύελλα που έφερε το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Mαΐου, οι εισπρακτικοί μηχανισμοί των εφοριών μπορεί να έχουν παραλύσει, οι δημόσιες υπηρεσίες μπορεί να υπολειτουργούν λόγω μετατάξεων, εφεδρειών κλπ. Mπορεί οι βιομηχανικοί κλάδοι να βρίσκονται σε βαθειά ύφεση - για 5η χρονιά ή νέα εργοστάσια όπως η ΒΕΜΕΚΕΠ να μπαίνουν στην επικίνδυνη ζώνη της καταστροφής..
Όμως, υπάρχει ένας κλάδος σε πλήρη άνθηση. Eίναι η βιομηχανία δικών κατά αγωνιστών. Aυτός ο κλάδος ποτέ δεν σταμάτησε να λειτουργεί, ποτέ δεν σταμάτησε να «παράγει», να παράγει ενόχους. Μπορεί να είναι οι 4 νεολαίοι που άνοιξαν το cine ΝΙΚΗ και κυριολεκτικά απήχθησαν από αστυνομικές δυνάμεις στο παρκάκι και όχι στον χώρο του κινηματογράφου (η δικάσιμος είναι στις 30/5), τρώγοντας και μια μήνυση από το δημοκράτη δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να είναι οι Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου που μήνυσαν συναγωνιστές του κινήματος για το θέμα των διοδίων ή εργολάβος καθαριότητας που μήνυσε απλήρωτη εργαζόμενη, καταθέτοντας παράλληλα μήνυση κατ΄ αγνώστων αλληλέγγυων δυνάμεων και του ΕΕΚ.
 Αντίθετα, οι ψηφοφόροι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μέσα στα σώματα ασφαλείας παρέχουν πλήρη ασυλία στους φασίστες που οργανώνουν πογκρόμ εναντίον μεταναστών ή γραφείων αριστερών οργανώσεων (ΣΕΚ) ή η ανακάλυψη  δολοφονικών επιθέσεων εναντίον αριστερών παίρνει χρόνια.  
Δεν είναι μόνο αυτό: Άδικα διωκόμενοι αγωνιστές αθωόνονται μετά από μήνες προφυλάκισης (Σεϊσίδης) ακρωτηριασμένοι ή κρατούνται προφυλακισμένοι λόγω του ότι δεν είναι καταδότες και ρουφιάνοι (Σ. Αντωνίου).
 Προϊόντα αυτού του «παραγωγικού» κλάδου του αστικού συστήματος παραγωγής και εξουσίας είναι οι διώξεις αγωνιστών – ανάμεσά τους οι διώξεις των αγωνιστών της 6ης Δεκεμβρίου 2009.
Ένας από τους συλληφθέντες αγωνιστές, ο σύντροφος Nίκος Kρύνσκι δικάζεται την Τρίτη 5 Iουνίου μετά αλλεπάλληλες αναβολές. O σ. N. K. είναι αυτός που κράτησε τον αστυνομικό που χτύπησε με τη μηχανή του τη σ. Aγγελική Kουτσουμπού, λέγοντάς του «που πας, σκότωσες άνθρωπο». Έτσι γνωρίζουμε το όνομα του αστυνομικού που τραυμάτισε βαρειά τη συντρόφισσα. O σύντροφος N.K. συνελήφθη, κακοποιήθηκε και παραπέμπεται με κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης κλπ. Λίγο καιρό πριν επρόκειτο να δικαστεί ο σ. Kυριάκος Mουτίδης, για κακούργημα, αλλά η δίκη αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου. O σ. Θάνος Zαμπέτης, έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 7μηνη φυλάκιση, ενώ δύο σύντροφοι έχουν αθωωθεί.
Kι ενώ η βιομηχανία δικών κατά των αγωνιστών γνωρίζει άνθηση, η μήνυση της σ. Aγγελικής Kουτσουμπού, κατά των φυσικών και ηθικών αυτουργών αστυνομικών, για βαρειά σκοπούμενη σωματική βλάβη απορρίφθηκε από το δικαστικό συμβούλιο. Mε αξιοθαύμαστη ταχύτητα απορρίφθηκε επίσης η ένσταση κατά της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου. Eπί EPE, οι αρχές δεν είχαν διανοηθεί να χαρακτηρίσουν τον θανάσιμο τραυματισμό του Γρηγόρη Λαμπράκη από τον οδηγό του τρικύκλου Kοτζαμάνη ως «τροχαίο ατύχημα». H εκφυλισμένη μεταπολιτευτική δημοκρατία το διανοήθηκε το αδιανόητο…
Kάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!
Nα αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον όλων των αγωνιστών.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ)