Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΕΕΚ



Με ανακοίνωση της (19/11) η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, συνδέει, προκλητικά κι αυθαίρετα, την επίθεση με μολότωφ στο αστυνομικό τμήμα Βόλου τα ξημερώματα της 18/11 με την πορεία της 17ης Νοέμβρη για τα 40 χρόνια από τη γενική εξέγερση του Πολυτεχνείου. 
Και όχι μόνο αυτό: 
Αναβιώνει την απόδοση της συλλογικής ευθύνης για το συγκεκριμένο περιστατικό σε όλους τους διαδηλωτές εξαιτίας των πολιτικών τους συνθημάτων αλλά και γιατί κατέληξαν την πορεία στην πλατεία Πανεπιστημίου αντί του πανεπιστημίου Παπαστράτου.


Αποδίδει στους διαδηλωτές έναν ανύπαρκτο πολιτικό σκοπό, της παρεμπόδισης ολοκλήρωσης της πορείας του ΠΑΜΕ. Η σχετική ανακοίνωση παραλείπει το γεγονός ότι η διασταύρωση Ιωλκού & Δημητριάδος ήταν αποκλεισμένη από διμοιρίες των ΜΑΤ και δεκάδες άνδρες της ασφάλειας. Αλλά αυτό είναι μια μικρή…λεπτομέρεια. 
Προωθεί τη θεωρία των δύο άκρων, τηρώντας ευλαβικά τις οδηγίες του ακροδεξιού υπουργού Δημόσιας Τάξης Δένδια για να εμφανίσει την κρατική καταστολή ως το μοναδικό εγγυητή της ασφάλειας στην μαζική ανασφάλεια της καπιταλιστικής κρίσης.
Δεν εκπλησσόμαστε.
Καθήκον της αστυνομίας είναι να προστατεύσει την έννομη τάξη του αστικού κράτους και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Να υποδαυλίζει τις διαφορές μέσα στο εργατικό κίνημα ως τα όρια του διχασμού. Να υπερασπίζεται τις κυβερνήσεις που την πληρώνουν κι εφαρμόζουν τα μνημόνια που σπέρνουν την κοινωνική καταστροφή. Να εμφανίζεται ο προστάτης των αδυνάτων και να φυλάει όσους έχουν γεμάτη κοιλιά.
Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι κάτοικοι από τη Κερατέα ως τη Χαλκιδική, οι αγρότες, οι απεργοί σε κάθε κλάδο και η νέα γενιά μετά το 2008. 
Όσο κι αν προσπαθούνε να στοχοποιήσουν και να κατηγορήσουν αγωνιστές του εργατικού - λαϊκού κινήματος και αντιφασίστες, όσο κι αν κατηγορούν αυθαιρέτως όσους βρίσκονται στους δρόμους για την κατάργηση της κοινωνίας εκμετάλλευσης και τη δημιουργία μιας άλλης, πλήρως απελευθερωμένης από κάθε καταπίεση, φτώχια κι εξαθλίωση, ο καθένας πια καταλαβαίνει ότι η διαρκής αύξηση της μάζας των απελπισμένων και μιας ζωής χωρίς μέλλον, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας για το ποιος ευθύνεται για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας. 

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ – Τροτσκιστές)
Βόλος 21/11/2013