Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΕΕΚ



Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ-Τροτσκιστές) στηρίζει την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 24/11/2013 στις 11:00 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στην αίθουσα Κορδάτος για το «Καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική», καθώς και τη συνέντευξη τύπου που θα δοθεί τη Πέμπτη 22/11/2013.



ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΩΝ

Ενώ όλα γκρεμίζονται -δουλειά, παιδεία, υγεία- οι χρυσοθήρες της EL-DORADO μαζί με το «υγιές» ελληνικό κεφάλαιο και τ΄αγαπημένα παιδιά των κυβερνήσεων τους έχουν επιβάλλει το κράτος σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης στην περιοχή των μεταλλείων της Χαλκιδικής εφαρμόζοντας το «νόμο και τη τάξη» του DNA για όσους αντιστέκονται στη κοινωνική καταστροφή.
Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, έχοντας εγκαταλείψει κάθε πρόσχημα της ατικής δημοκρατίας, αποκαλύπτει ότι η αστική δημοκρατία την εποχή της παγκόσμιας κρίσης είναι αποκάλυψη της δικτατορίας του κεφαλαίου.

Οι χρυσοθήρες συσσωρεύουν την εμπειρία της καταστολής των κατοίκων για να την αξιοποιήσουν εναντίον ολόκληρης της εργατικής τάξης.
Ο χρυσός τους έχει αποδειχτεί άνθρακας μπροστά στο πείσμα και το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής και όσων αντιλαμβάνονται ότι ο αγώνας δεν γίνεται ούτε για το περιβάλλον γενικά, ούτε για την αστική δημοκρατία που μας χρεοκόπησε αλλά για τους ίδιους τους όρους αναπαραγωγής της ανθρώπινης ύπαρξης που διαστρέφεται και καταστρέφεται από μια χούφτα ληστές.
Για όλους εμάς, θησαυρός είναι οι αγώνες μας ενάντια σε όσους θέλουνε να μας καταντήσουνε σε υπάρξεις χωρίς όρους ύπαρξης, μοναδική μας ελπίδα είναι να τολμήσουμε να φανταστούμε τη ζωή μας έξω από τα όρια του υπάρχοντος.
Μπροστά στη γενικευμένη εξαθλίωση της ζωής μας, του σώματός μας –της φύσης- στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής και τους καλούμε να ενώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στο κοινό εχθρό.


ΕΕΚ
ΚΟ Θεσσαλίας
Βόλος 20/11/2013