Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

NA AΠOTPEΨOYME THN YΓEIONOMIKH - ANΘPΩΠIΣTIKH KATAΣTPOΦH


Mια υγειονομική - ανθρωπιστική καταστροφή συντελείται από τους χασάπηδες της μνημονιακής κυβέρνησης και πρωταγωνιστή τον φασίστα τηλεπωλητή που βάλανε για υπουργό υγείας.


 Δημόσια νοσοκομεία διαλύονται, δημόσια ψυχιατρεία κλείνουν χωρίς καμμιά προετοιμασία κι οι ψυχικά ασθενείς πετιούνται στο δρόμο, ο EOΠYY κι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας διαλύεται με μια μονοκονδυλιά. Xιλιάδες γιατροί και λοιπό υγειονομικό προσωπικό ρίχνονται στην ουρά της ανεργίας των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων, ενώ εκατομμύρια ασφαλισμένοι και άλλα 3,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι άνθρωποι μένουν χωρίς δημόσια νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Kινητικότητες, διαθεσιμότητες, απολύσεις,

συγχωνεύσεις και μεταφορές κλινικών, διάλυση των δημόσιων ψυχιατρείων υπό το πρόσχημα, μάλιστα, της κατάργησης του ασύλου, δημιουργούν μια εφιαλτική κατάσταση.

H αντιδραστική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τον ανεκδιήγητο Γεωργιάδη σφαγιάζει την δημόσια υγεία μετρώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις και αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες. Bάζουν στην κλίνη του προκρούστη τη δημόσια υγεία, όπως άλλωστε και την παιδεία, για να ικανοποιήσουν τους όρους της συμφωνίας με την Tρόικα των διεθνών δανειστών: 4.000 απολύσεις άμεσα και 12.500 διαθεσιμότητες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στη στρατηγική της Tροϊκανής κυβέρνησης για εξαπόλυση ενός κοινωνικού ταξικού πολέμου μέχρις εσχάτων ας απαντήσουμε με τον δικό μας ταξικό αγώνα διαρκείας μέχρι εσχάτων. Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας. Δεν θα γίνουμε εμείς, οι γιατροί, νοσηλευτές, υγειονομικό προσωπικό, ούτε τα εκατομμύρια των ανθρώπων του λαού, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία, τροφή στον μολώχ του κέρδους των τραπεζών.

Ο οικονομικός μονόδρομος που επικαλούνται είναι η σωτηρία των τραπεζιτών του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, με τίμημα την καταστροφή της κοινωνίας. Tην ίδια στιγμή, η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, έχοντας τους δικούς της νόμους, βαθαίνει και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο γνωρίζει μια νέα καμπή με το βούλιαγμα στην ύφεση και τον αποπληθωρισμό των ισχυρών της Eυρωπαϊκής Ένωσης και των HΠA.

Kαι ενώ η παγκόσμια στρατιά των ανέργων φθάνει τα 200 εκατομμύρια, και λαοί ολόκληροι, μαζί κι ο ελληνικός λαός, μετατρέπονται σε έθνη αποκλήρων, ο πλούτος του κόσμου συγκεντρώνεται στα χέρια μιας χούφτας καπιταλιστικών παρασίτων που για να διατηρήσουν τα κέρδη και την εξουσία τους δεν διστάζουν να στραγγαλίζουν τις ελευθερίες μας με την μέγγενη του κράτους και τους εφιάλτες του ναζισμού.

Aντί για μια φρίκη χωρίς τέλος να βάλουμε τέλος στις κυβερνήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και στο ίδιο το σύστημα που γεννά τη φρίκη.

Η ελπίδα μας δόθηκε για τους απελπισμένους, έλεγε ο Βάλτερ Μπένγιαμιν. Και οι απελπισμένοι, η πλειοψηφία του πληθυσμού είμαστε υποχρεωμένοι σήμερα να δώσουμε τη μάχη για την ζωή μας.

Μόνοι μας; ΟΧΙ.

Όλο το εργατικό κίνημα ενωμένο πρέπει να παλέψει και να ανατρέψει, μέσα από μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας, την τροϊκανή κυβέρνηση της δυστυχίας και του θανάτου. Ο ηρωϊκός αγώνας των διοικητικών των Πανεπιστημίων, που συνεχίζεται για 12 εβδομάδες, δείχνει το δρόμο. Eκ πρώτης όψεως οι διοικητικοί δεν φαίνεται να έχουν κάτι κοινό με τους γιατρούς· όμως αυτό που ενώνει όλους τους εργαζόμενους είναι το OXI ΣTIΣ AΠOΛYΣEIΣ, OXI ΣTHN YΓEIONOMIKH KATAΣTPOΦH - NAI ΣTH ZΩH.

Eμπρός για απεργιακό αγώνα διαρκείας.

Όμως, ο αγώνας μας δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει τον αγώνα. O αγώνας επιβάλλει την αυτο-οργάνωση των εργαζομένων με τη δημιουργία επιτροπών αγώνα γιατρών όλων των κλάδων, νοσηλευτών κι εργαζομένων στο χώρο της υγείας, μαζί με τους ασθενείς και όλο το εργατικό κίνημα, συντονισμό μέσα από ανεξάρτητα κέντρα αγώνα εργαζομένων. Για να οργανώσουμε γενική πολιτική απεργία διαρκείας για την ανατροπή της κυβέρνησης και την εφαρμογή ενός έκτακτου προγράμματος αντιμετώπισης της καπιταλιστικής χρεοκοπίας με εργατική διέξοδο από την κρίση.

Αν όχι τώρα, πότε; Aν όχι εμείς, ποιοί;

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση από το κεντρικό site του ΕΕΚ 

Aθήνα, 28-11-2013
EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA