Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Οι κοινωνικές εξεγέρσεις δεν χωράνε σε δικαστικές αίθουσες

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ( ΕΕΚ - Τροτσκιστές) συμμετέχει και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, ενάντια στις διώξεις αγωνιστών που πήρανε μέρος στην εξέγερση του Δεκέμβρη 2008, τη Τρίτη 04/02/2014 στη πλατεία αγ. Νικολάου Βόλου και ώρα 19:00.



ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ !



H πραγματικά τεράστιων διαστάσεων ιστορική καταστροφή ενός συστήματος που απειλεί να θάψει στα ερείπιά του ανθρώπους μαζί με ότι άλλο χρειάζεται, προκειμένου να επιβιώσει, είναι που δημιουργεί συνεχώς εξαθλίωση, φτώχια κι ανεργία. Συγχρόνως εντείνει τις αντιδράσεις ολόκληρων πληθυσμών από τη μια άκρη της γης έως την άλλη που μη έχοντας άλλη διέξοδο προχωρούν σε εξεγέρσεις και επαναστάσεις. Σε ολόκληρη τη γη αμέτρητες εστίες αντίστασης παίρνουνε ολοένα και πιο εξεγερσιακά χαρακτηριστικά.

Ο ραγδαίος πολλαπλασιασμός των ανθρώπινων υπάρξεων χωρίς τους στοιχειώδεις όρους ύπαρξης και η ταυτόχρονη αύξηση των κερδών μιας παρασιτικής χούφτας καπιταλιστών εντείνει τη παγκόσμια προεπαναστατική κατάσταση με την Ευρώπη στο κέντρο αυτής και την Ελλάδα να είναι η πιθανότερη στις λίστες της άρχουσας τάξης για εξέγερση, με χαρακτηριστικά ανατροπής κυβέρνησης.

Στην τεράστια προσπάθεια ένωσης όλων των καταπιεσμένων είναι που όλο και περισσότεροι αγωνιστές κι επαναστάτες που βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους, της ασφάλειας και γενικά των διωκτικών αρχών. Όσο περισσότερο βγαίνει στο προσκήνιο της Ιστορίας η επαναστατική πολιτική και δράση των ανίσχυρων τόσο περισσότερο προκαλεί το φόβο και το μίσος των ισχυρών.

Τα κελιά όλων των χωρών του κόσμου είναι γεμάτα από ανθρώπους που αγωνίζονται να κρατήσουνε ζωντανή τη φλόγα της ανθρωπιάς αλλάζοντας αυτό που  απειλεί να μας θάψει κάτω από τα ερείπιά του, του καπιταλισμού.

Οι υποτιθέμενοι εξουσιαστές των ανθρώπων κι όλων των υπάρξεων πιστεύουνε πως μπορούνε με τις φυλακίσεις αγωνιστών κι επαναστατών να σταματήσουνε το παγκόσμιο ποτάμι ανατροπής. Δυστυχώς για αυτούς δεν πισωγυρίζει.

Έτσι προσπαθήσανε να σταματήσουνε και το Τούρκο σύντροφό μας Μουσταφά Τζιχάν Γιλμάζ, πρωτοπόρο μέσα από τις γραμμές του Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος (DIP), στη τούρκικη εξέγερση το καλοκαίρι του 2013. Η απόφαση του δικαστηρίου να κριθεί προφυλακιστέος συνηγορεί στο ότι τρέμουνε τους λαούς και τις εξεγέρσεις τους.

Καταγγέλλουμε όλες τις συλλήψεις των μαχητών της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των πολιτικών κι ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των φυλακισμένων των εξεγέρσεων και τη παύση κάθε σχετικής δίωξης.

Οι λαϊκές εξεγέρσεις δεν μπορούν να διωχθούν. Είναι αναγκαίες κι απαραίτητες.

Περιττοί είναι οι άρχοντες των ανθρώπων κι οι ανθρωποφύλακες μαζί με τις φυλακές τους. 

  Βόλος 
04/02/2014