Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ




Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
συμμετέχει και καλεί στη διαμαρτυρία έξω από το κατάστημα Praktiker Βόλου
(χώρος OLD CITY, Ζάχου και Μητροπολίτου Γρηγορίου)
τη Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00.



Διαδηλώνουμε ενάντια στη νέα εργοδοτική δολοφονία και καλούμε τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τις άνεργες και τους άνεργους, τη νεολαία και όλο το λαό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας που θα ξαποστείλει όλους όσους ονειρεύονται εφιάλτες, για μας, στα σκουπίδια της Ιστορίας. 


http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/2014/02/praktiker_2925.html 



Ενημέρωση από την κινητοποίηση:

Στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης της Πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα διαμαρτυρία έξω από το κατάστημα Praktiker  στο Βόλο ενάντια στην αυθαιρεσία των εργοδοτών και την «οικειοθελή αυτοκτονία» του εργαζόμενου Σ.Β.
Την κινητοποίηση στήριξαν εκτός από την Πρωτοβουλία ΑΚΑΕ, η Λαϊκή συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου και η ΑΠ Ροσινάντε. Μοιράστηκε προκήρυξη στους διερχόμενους οι οποίοι έδειχναν ενδιαφέρον να μάθουν το λόγο της διαμαρτυρίας  αλλά και στους ελάχιστους πελάτες εντός αυτού. Κρεμάστηκαν πανό στο χώρο εκτός του καταστήματος όπου περίπου 35 συναγωνιστές φώναξαν αρκετά συνθήματα ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, υπέρ της εργατικής εξουσίας.  Ακολούθησε μικρή πορεία σε κεντρικό δρόμο δίπλα στο εν λόγω κατάστημα.

Οι υπεύθυνοί του διαμήνυσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι γίνονται επεισόδια μέσα και έξω από αυτό. Γι αυτό καθόλη τη διάρκεια ήταν ευδιάκριτη η παρουσία ασφαλιτών με πολιτικά αλλά και αρκετών μηχανοκίνητων μπάτσων που παρακολουθούσαν «διακριτικά»  την εξέλιξη της διαμαρτυρίας.





φώτο: δρόμος Μαγνησίας