Μας δικάζουν στις αρχές Ιούνη με το μετεμφυλιακό άρθρο 184 ΠΚ γιατί αντισταθήκαμε στις μπάρες των διοδίων στους δρόμους. Αμέσως μετά έβαλαν μπάρες σε ολόκληρη τη ζωή μας: στη δουλειά, στην υγεία, στη στέγη και μας στέλνουν κατά χιλιάδες στα σκουπίδια και τα συσσίτια.

Μέσα στον Ιούνη του 2013 (5/6 και 13/6), τριάντα πολίτες της Λάρισας και του Βόλου, μέλη των πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια, παραπέμπονται σε δίκες στο μονομελές πλημμελειοδικείο Λάρισας με την κατηγορία (άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα του 1951) ότι συμμετέχοντας σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις το 2011 «διέγειραν από κοινού δημοσίως σε διάπραξη πλημμελήματος και παρότρυναν τους διερχόμενους οδηγούς...να εξαναγκάσουν με την βία ή με απειλές τους εισπράκτορες διοδίων της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου να επιτρέψουν την διέλευση αυτών σηκώνοντας τις μπάρες».

Οι ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης των δρόμων, οι ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών, τα μνημόνια και η φοροληστεία, που έχουν αποσταθεροποιήσει τη ζωή εκατομμυρίων και τους έχουν σπρώξει στη μαζική ανεργία κι εξαθλίωση, δεν ευθύνονται για τίποτα. Βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι και τραπεζίτες, μαζί με το χρεοκοπημένο πολιτικό τους προσωπικό, προσπαθούν να αποδείξουν με δίκες φρονηματικού χαρακτήρα, ότι αυτοί κάνουν κουμάντο και να αθωώσουν τους εαυτούς τους από τη συστηματική βία εναντίον μας.
Όλες οι κατηγορίες θα καταπέσουν και οι πολιτικές και φρονηματικές διώξεις θα στραφούν εναντίον όλων εκείνων που έβαλαν στην αρχή μπάρες στους δρόμους και μετά σε ολόκληρη τη ζωή μας.
Ενάντια στην εξατομίκευση, επανακτούμε τη ζωή που μας κλέβουν, οργανώνουμε τη δράση μας στους δρόμους, στις γειτονιές στους χώρους δουλειάς

Να καταργηθούν όλα τα διόδια, να καταργηθούν όλες οι μπάρες που φράζουν τη ζωή μας.
Όλα τα κοινωνικά αγαθά είναι δωρεάν.
Αλληλεγγύη και οργάνωση του αγώνα σε κάθε δρόμο, γειτονιά, συνοικία, χώρο δουλειάς.
Παίρνουμε τη τύχη της ζωής στα χέρια μας.
Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών για όλους τους αγωνιστές πανελλαδικά.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ- ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
http://denplirono-anatropi.blogspot.gr/