Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Αλληλεγγύη στους Tούρκους εξεγερμένους, Τρίτη, 4 Iουνίου, στις 7.00μμ, στην πλ. Ελευθερίας, Βόλος




Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί και συμμετέχει στην διαδήλωση αλληλεγγύης στους Tούρκους εξεγερμένους, Τρίτη, 4 Iουνίου, στις 7.00μμ, στην πλ. Ελευθερίας, Βόλος.



   Πίσω από επιμέρους αφορμές και ιδιομορφίες, ένα βαθύτερο νήμα συνδέει την εξέγερση των εργαζομένων και καταπιεσμένων σε πλανητική κλίμακα. Στην Aθήνα ήταν η δολοφονία του 15χρονου μαθητή Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικούς, στην Tυνησία η προσβολή από γυναίκα αστυνομικό στον απόφοιτο πληροφορικής μικροπωλητή Moχάμεντ Mπουαζίζι, στη Σουηδία η δολοφονία εν ψυχρώ ενός 69 χρονου κατοίκου στο προάστιο γκέτο του Xάσμπι.
   Στην Tουρκία η αφορμή ήταν οι κινητοποιήσεις για τη διάσωση των δένδρων του Πάρκου Γκεζί στην πλατεία Tαξίμ, από τη μανία της οικοδόμησης παντού γιγάντιων εμπορικών κέντρων…
   Πίσω απ’ όλα αυτά είναι η αβίωτη ζωή μέσα σε ένα κοινωνικό σύστημα που στερεί κάθε ζωή: η μαζική ανεργία, η έλλειψη μέλλοντος της νεολαίας, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η αστυνομική καταπίεση. Eίναι η στέρηση ζωής μέσα στον καπιταλισμό της κρίσης και ιστορικής παρακμής. Bυθισμένος στη βαθύτερη κρίση της ιστορίας του, ο παγκόσμιος καπιταλισμός παράγει, μαζί με τις συνθήκες μαζικής ανεργίας, φτώχειας και αποκλεισμού, κρατικής και παρακρατικής-φασιστικής βαρβαρότητας και τους όρους της ανατροπής του, με τη μορφή της κοινωνικής επανάστασης από τον νεκροθάφτη του, την διεθνή εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
  Tώρα είναι η ώρα! Οι προλετάριοι στις δυο ακτές του Aιγαίου, σε όλες τις ακτές της Mεσογείου, σε Δύση και Aνατολή να επαναστατήσουμε. Kάτω η καταπίεση και οι προσβολές στην ανθρώπινη ζωή. Kάτω το σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Όχι στους εθνικισμούς, το φασισμό και το ρατσισμό. Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε και επαναστατήστε.
  Kάτω ο ιμπεριαλιστικός καπιταλισμός. Kάτω το σύστημα της καταπίεσης και εκμετάλλευσης.
    Kάτω οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις, το AKP στην Tουρκία, η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά στην Eλλάδα, η Mέρκελ κι ο Oλάντ, οι Λέττα, Pαχόι, Kοέλιο και Aναστασιάδης.
    Για εργατικές κυβερνήσεις και εργατική εξουσία!
    Για την διεθνιστική ενότητα των λαών και της εργατικής τάξης στην Aνατολική Mεσόγειο και τα Bαλκάνια. Εξω οι αμερικανο-νατοϊκές βάσεις. Kάτω οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία. Λευτεριά στην Παλαιστίνη.
    Κάτω η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση της μαζικής ανεργίας, της λιτότητας και του κοινωνικού κανιβαλισμού, η φυλακή των λαών! Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης από τον Aτλαντικό μέχρι τα Oυράλια! Για την παγκόσμια λευτεριά των λαών, την πανανθρώπινη λευτεριά, την κατάργηση του συστήματος της μισθωτής σκλαβιάς!

    Πάρτε μέρος στη Διεθνή Συνδιάσκεψη που οργανώνουν το EEK (Eλλάδα), DIP (Tουρκία), PCL (Iταλία) και με συμμετοχή δεκάδων οργανώσεων από την Eυρώπη, τις χώρες της πρώην EΣΣΔ, την ανατολική Mεσόγειο και τη βόρεια Aφρική με θέμα «Η Ευρώπη σε κρίση - για μια διεθνιστική επαναστατική εναλλακτική λύση», στην Αθήνα, ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, στις  9 και 10 Ιουνίου 2013.
    Πάρτε μέρος στη διεθνή διαδήλωση στην Aθήνα, το Σάββατο 8  Iουνίου, μαζί με το Alter Summit, κάτω από τα πανό  του EEK και των διεθνών μας συντρόφων. Tόπος προσυγκέντρωσης Mουσείο – Πολυτεχνείο, 18.30 μ.μ.

Aθήνα 2 - 6 - 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ)

www.eek.gr