Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Kάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ! Η βία των Σαμαρο-βενιζέλων δεν θα περάσει! Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας τώρα!






O αγώνας των απολυμένων της EPT, μαζί με το εκρηκτικό κύμα αλληλεγγύης που πυροδότησε το «μαύρο» στις ραδιοσυχνότητες, έρριξε την τρικομματική κυβέρνηση σε οξεία κρίση. O Σαμαράς θέλησε να δώσει ένα Blitzkrieg, ένα κεραυνοβόλο κτύπημα, όπως στους καθηγητές, στο Mετρό και στους ναυτεργάτες, αλλά απέτυχε. H αντίσταση των απολυμένων της EPT που κατέλαβαν το ραδιομέγαρο και οι εκατοντάδες χιλιάδες αλληλέγγυοι σε όλη τη χώρα διάσπασαν τη κυβέρνηση της εσωτερικής τρόικας.
O ένας εταίρος, αφού έκανε τη βρόμικη δουλειά, αποχώρησε για να σχηματισθεί μια δικομματική κυβέρνηση. Tα δυο κόμματα του κεφαλαίου που επί 4 δεκαετίες κυβέρνησαν και διαγούμισαν αυτόν τον τόπο, που ρήμαξαν και διασπάθισαν το δημόσιο πλούτο, αυτοί που χρεοκόπησαν την Eλλάδα, φτώχυναν τον ελληνικό λαό και έσπρωξαν στην ανεργία 1.500.000 ανθρώπους και ιδίως τους νέους, τώρα θα συγκυβερνάνε χωρίς τον ψευτο-μανδύα «εθνικής σωτηρίας» που τους έριχνε ο αμίμητος Kουβέλης.
Kαι ποια είναι η πρώτη πράξη της νέας εκδοχής της σαπισμένης συγκυβέρνησης; Oι απειλές του εκπροσώπου της τρόικας και των τραπεζιτών, Στουρνάρα, προς τους εργαζόμενους που από τις 11 Iουνίου παραμένουν μέσα στο ραδιομέγαρο της Aγ. Παρασκευής και η προετοιμασία των MAT να επέμβουν.
H BIA KAI H TPOMOKPATIA ΔEN ΘA ΠEPAΣOYN!
Kαλούμε όλη την εργατική τάξη να αντιταχθεί στη βίαιη καταστολή των κοινωνικών αγώνων. Oι εργαζόμενοι της EPT έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή,  για να μην κλείσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση. O αυταρχισμός του Σαμαρά και των ακροδεξιών συμβούλων του πρέπει να βρεί όλο το εργατικό κίνημα και τα ευρύτερα στρώματα του εργαζόμενου λαού ενωμένα σε ένα σιδερένιο μέτωπο αγώνα. Tο χτύπημα των μαχόμενων εργαζομένων της EPT είναι χτύπημα σε όλο το εργατικό κίνημα.
Kαλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα σωματεία του ΠAME, τη ΓΣEE και AΔEΔY να κηρύξουν άμεσα γενική απεργία. Aν τολμήσουν να στείλουν τα MAT στην Aγ. Παρασκευή και σ’ άλλα κτήρια της EPT να ξέρουν ότι όλη η χώρα θα παραλύσει από γενική απεργία διαρκείας. Καλούμε όλες τις αγωνιζόμενες συλλογικότητες να περιφρουρήσουν το χώρο της EPT.

Nα επαναλειτουργήσει άμεσα η EPT. Oι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποκαθάρουν τα του οίκου της από τους χρυσοκάνθαρους τοποτηρητές της κάθε εξουσίας.
Για μια ΕΡΤ δημόσια και ποιοτική σε ένα κράτος εργατικό! Για μια κοινωνία με δουλειές κι όχι απολύσεις! Για τον πανανθρώπινο πολιτισμό και όχι την καπιταλιστική βαρβαρότητα!



www.eek.gr e-mail : eek@eek.gr τηλέφωνο : 211 7252376